fbpx

7 παιχνίδια που μπορείς να παίξεις με την παρέα σου και να περάσει η ώρα όσο ταξιδεύετε!


Ωραίος κι ο ρεμβασμός καθώς χαζεύεις έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου, του πλοίου ή ακόμα και των κτελ, αλλά έρχεται η στιγμή που ο λαιμός σου πιάνεται έτσι γυρισμένος που είναι, η φύση δεν έχει να σου δείξει κάτι τελείως διαφορετικό κι εντυπωσιακό από αυτό που κοιτάζεις εδώ και μία ώρα, τα τραγούδια στο Spotify σου ακούγονται πλέον όλα ίδια και η ανάγκη να κάνεις κάτι άλλο και να κοινωνικοποιηθείς, αρχίζει να κουδουνάει.

Δεν υπάρχει λοιπόν καλύτερος τρόπος να σκοτώσεις την ώρα σου κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, απ’ ό,τι παίζοντας κάποιο παιχνίδι. Και θα γελάσεις με την παρέα σου (εκτός κι αν έχετε κάποιον που τα παίρνει όλα τοις μετρητοίς) και δε θα βαρεθείς λεπτό και θα φτάσετε στον προορισμό σας πριν καν το καταλάβεις. Ειδικά αν έχετε κλείσει διακοπές σε νησάκι, ένας ευχάριστος τρόπος που θα βοηθήσει να περάσει η ώρα στο καράβι κρίνεται απαραίτητος.

Αντί λοιπόν να «βουλώνεις» τ’ αυτιά σου με ακουστικά και να αποσυνδέεσαι από το περιβάλλον γύρω σου, προτίμησε να κάνεις ακόμα και το ίδιο το ταξίδι μια αξέχαστη εμπειρία, περνώντας καλά με τους φίλους με τα παρακάτω παιχνίδια:

#1 Όνομα, ζώο, πράγμα

Σταθερή αξία, το εν λόγω αγαπημένο παιχνίδι πολλών χρόνων τώρα, θέλει μόνο μία κόλλα χαρτί για τον καθένα, ένα στυλό και λίγη έμπνευση. Γιατί άλλο να ξέρεις πόλη που αρχίζει από «Ε» και να είναι κολλημένη στο πίσω μέρος του μυαλού σου κι άλλο να σου έρχεται εκείνη τη στιγμή, όταν τη χρειάζεσαι δηλαδή. Ας αναλάβει λοιπόν κάποιος να θυμηθεί να πάρει τα απαραίτητα, ένα τετράδιο και στυλό με λίγα λόγια, και ξαναζήστε εποχές Γυμνασίου και Λυκείου (όχι τις εκδρομές, τη διάρκεια του μαθήματος).


#2 Μάντεψε Ποιος

Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει βγει σε διάφορες παραλλαγές, οπότε διαλέγετε και παίρνετε. Υπάρχει είτε σε μεγάλο μέγεθος είτε σε πιο μικρό, το οποίο και βολεύει σ’ αυτήν την περίπτωση, για να μην πιάνει μεγάλη θέση στη βαλίτσα ή την τσάντα. Μπορεί να προορίζεται για 2 μόνο άτομα, ωστόσο μπορείτε να χωριστείτε και σε ομάδες των 2 ή και 3 ατόμων, ή απλώς να περιμένει ο καθένας τη σειρά του. Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί μια καλή και διασκεδαστική επιλογή.


#3 UNO

Σχεδόν όλοι κουβαλάνε από μία τράπουλα UNO όταν ετοιμάζονται για ταξίδι, οπότε σίγουρα κάποιος από εσάς θα την έχει εύκαιρη. Απλώστε τα χαρτιά σας λοιπόν και παίξτε. Αρκεί να μην γίνετε από δυο χωριά χωριάτες και καταλήξετε να φτάσετε τσακωμένοι. Μιας και το ‘φερε η κουβέντα, παραθέτω εδώ και ένα ξεκαθάρισμα της ίδιας της εταιρίας για ένα λάθος που είχαμε υποπέσει όλοι ανεξαιρέτως. Το αν το κρατάτε ή συνεχίζετε όπως ξέρατε τόσα χρόνια, είναι δική σας απόφαση.


#4 Πες Βρες!

Πρόκειται για παιχνίδι που μπορεί κάποιος από εσάς να κατεβάσει εντελώς δωρεάν στο κινητό του και να τεστάρετε τις γνώσεις σας πάνω στα πάντα. Χωρίζεστε σε δύο ομάδες, Α και Β, και σκοπός της καθεμίας είναι να μαζέψει τους περισσότερους πόντους, βρίσκοντας τις περισσότερες απαντήσεις στις κατηγορίες που θα εμφανιστούν, και έτσι να κερδίσει. Όλα αυτά βέβαια, υπό την πίεση χρόνου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τους ξεσηκώσετε όλους με τις φωνές σας και ίσως πέσει και λίγο ξύλο μεταξύ σας, αλλά δε θα βαρεθείτε στιγμή.


#5 Πες το με…

…μία ΛΕΞΗ, ένα ΦΩΝΗΕΝ, ένα ΝΤΙΝ, ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ. Άλλο ένα παιχνίδι για το κινητό λοιπόν. Όπως καταλαβαίνεις, εδώ έχετε 4 κατηγορίες να διαλέξετε, υπάρχει δηλαδή ποικιλία σε περίπτωση που βαρεθείτε. Οι κανόνες δίνονται μέσα στο παιχνίδι, αλλά από τον τίτλο καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για παιχνίδι όπου ο άλλος προσπαθεί να μαντέψει τη λέξη ή το τραγούδι που δίνεται μέσα από συγκεκριμένες λέξεις των συμπαικτών του, διάφορους ήχους ή μέσω παντομίμας.


#6 Παλέρμο

«Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο…» Όλοι έχουμε παίξει κάποια στιγμή στη ζωή μας το συγκεκριμένο παιχνίδι, οπότε δε θα υπάρξει και πρόβλημα εξήγησης των κανόνων. Μια μικρή υπενθύμιση φτάνει. Πάντως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε μια απλή τράπουλα, δίνοντας στα χαρτιά τύπου άσο, βαλέ, ρήγα το ρόλο του ρουφιάνου, των κλεφτών και των αστυνομικών, ενώ στα νούμερα το ρόλο των πολιτών. Αλλιώς, άμα έχετε το επιτραπέζιο, επιλέγετε αυτό.

Και για να μην ξεχνιόμαστε:

«Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο. Οι δύο δολοφόνοι ανοίγουν τα μάτια και κοιτάζονται. Αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα. Κλείνουν κι οι δύο τα μάτια. Ο φανερός δολοφόνος σηκώνει το χέρι του. Ο ρουφιάνος ανοίγει τα μάτια του και τον βλέπει. Αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα. Ο φανερός δολοφόνος κατεβάζει το χέρι του, ο ρουφιάνος κλείνει τα μάτια του και μία νέα ημέρα ξημερώνει στο Παλέρμο.»


#7 Ψυχολόγος 

Το εν λόγω παιχνίδι θα μπορέσετε να το παίξετε μόνο σε μία από τις διαδρομές που θα κάνετε, καθώς κάθε φορά θέλει κάποιον που δε γνωρίζει περί τίνος πρόκειται. Εάν λοιπόν αποφασίσετε να περάσετε το χρόνο σας με αυτό στο πήγαινε, δε θα μπορείτε να το ξανακάνετε στο έλα, εκτός κι αν επιστρέψετε με καινούριο μέλος στην παρέα. Αυτός λοιπόν που αναλαμβάνει να κάνει τον ψυχολόγο είναι κι εκείνος που αγνοεί τους κανόνες του παιχνιδιού. Δουλειά του είναι να κάνει συνεχώς ερωτήσεις, κάθε είδους, από μια κάθε φορά σε κάθε ασθενή, και όχι την ίδια ερώτηση από τον έναν στον άλλον απευθείας. Ο καθένας, λοιπόν, απαντάει με βάση αυτόν που έχει δεξιά του -για λογαριασμό του διπλανού του δηλαδή. Οπότε, οι παίχτες καλό είναι να κάθονται διπλά σε κάποιον που ξέρουν και θα μπορούν να απαντούν στις προσωπικές τους ερωτήσεις. Στόχος του ψυχολόγου από την άλλη, είναι να βρει την ασθένεια από την οποία πάσχουν οι ασθενείς. Ωστόσο, αυτό που δεν ξέρει είναι πως όλοι πάσχουν από την ίδια: Είναι ουσιαστικά ο διπλανός τους. Σε περίπτωση που ο ψυχολόγος ζορίζεται, τον παροτρύνουμε να κάνει ερωτήσεις γύρω απ´ την εμφάνιση για να βοηθηθούν περισσότερο. Π.χ «Τι μπλούζα φόρας;» κτλ.. 

Όπως κι αν επιλέξετε να περάσετε το χρόνο σας, καλή διασκέδαση και καλές διακοπές!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET