ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Έχει χαζέψει ο κόσμος | Παρουσιάστηκε μηχάνημα… αυτοκτονίας!

Σε ένα φεστιβάλ κηδείας (!) στο Άμστερνταμ, ο Φίλιπ Νίτσκε, παρουσίασε ένα μηχάνημα αυτοκτονίας. Σου λέει, γιατί να ρισκάρεις να πέσεις από κάπου και να ζήσεις ή να αρχίζεις να μαχαιρώνεσαι και να γεμίζεις αίματα; Μπες εκεί μέσα και μέσα σε λίγα λεπτά θα αποχαιρετήσεις τον μάταιο τούτο κόσμο. Ο ακτιβιστής της ευθανασίας πιστεύει, δε, […]

Neopolis Team

17 Απριλίου, 2018

Σε ένα φεστιβάλ κηδείας (!) στο Άμστερνταμ, ο Φίλιπ Νίτσκε, παρουσίασε ένα μηχάνημα αυτοκτονίας. Σου λέει, γιατί να ρισκάρεις να πέσεις από κάπου και να ζήσεις ή να αρχίζεις να μαχαιρώνεσαι και να γεμίζεις αίματα; Μπες εκεί μέσα και μέσα σε λίγα λεπτά θα αποχαιρετήσεις τον μάταιο τούτο κόσμο.

Ο ακτιβιστής της ευθανασίας πιστεύει, δε, ότι έχει φέρει επανάσταση με αυτο το μηχάνημα, το οποίο έχει ονομασία ‘Sarco’ από τη συντομογραφία της σαρκοφάγου. Creepiness Level: 100%.

Το ‘Sarco” συνοδεύεται από αποσπώμενο φέρετρο και ένα δοχείο με άζωτο, ενώ εξωτερικά μοιάζει με διαστημόπλοιο ώστε να δίνει την αίσθηση σε αυτούς που θα μπουν ότι θα ταξιδέψουν στο ‘υπερπέραν’. Υπεύθυνος για την τέχνη που συναντά τον θάνατο είναι ο Ολλανδός σχεδιαστής, Αλεξάντερ Μπάνινκγ.

Ο Φίλιπ δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων πως «προσφέρει στους ανθρώπους τον θάνατο όταν επιθυμούν να πεθάνουν».

Πως λειτουργεί;

Ο ενδιαφερόμενος πριν μπει εκεί μέσα πρέπει να κάνει πρώτα ένα διαδικτυακό τεστ για να διαπιστωθεί αν είναι υγιής. Αν περάσει το τεστ, τότε θα του αποσταλεί ένας κωδικός πρόσβασης που θα ισχύει για 24 ώρες. Στη συνέχεια, θα μπορεί να μπει στην κάψουλα, να κλείσει πόρτα και να πατήσει το κουμπί που θα ενεργοποιήσει το άζωτο. Σε ένα λεπτό θα έχει επέλθει ο θάνατος όπως λέει ο Φίλιπ.

«Το άτομο που θέλει να πεθάνει, πιέζει το κουμπί και η κάψουλα γεμίζει με άζωτο. Αυτός ή αυτή θα νιώσει λίγο ζαλισμένο, αλλά στη συνέχεια θα χάσει σύντομα τις αισθήσεις του και θα πεθάνει», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο φεστιβάλ λοιπόν, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας προκειμένου να πάρουν μια εικόνα του πως είναι να κάθεσαι μέσα στο Sarco.

Οι εφευρέτες δήλωσαν πως ελπίζουν να έχουν ένα πλήρως λειτουργικό μηχάνημα μέχρι το τέλος του έτους. Στη συνέχεια, ο Φίλιπ θα βάλει στο σχέδιο στο διαδίκτυο και θα επιτρέψει στον καθένα να το «κατεβάσει» αν θέλει. «Αυτό σημαίνει ότι όποιος θέλει να κατασκευάσει το μηχάνημα, μπορεί να κατεβάσει τα σχέδια και να εκτυπώσει τη δική του τρισδιάστατη συσκευή», ανέφερε ο ίδιος.

Να σημειωθεί πάντως, πως το μηχάνημα έχει αμφισβητηθεί από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό. Ένας επικριτής του, καθηγητής βιοϊατρικής δεοντολογίας του Georgetown, Ντάνιελ Σούλμαζι, δήλωσε: «Μετατρέπει τη δολοφονία σε μια μορφή θεραπείας και δεν αναγνωρίζει πως μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για τα συμπτώματα μέσω παρηγορητικής φροντίδας, σε σχέση με το παρελθόν».

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Elite φέρνει νέα αλμυρά snacks και croutons που απλά ξέρουμε ότι θα γίνουν αγαπημένα μας!

Είναι viral

77χρονη παντρεύτηκε τον εαυτό της στην τελετή των ονείρων της μετά από 40 χρόνια single!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET