fbpx

Έχει Αυγουστιάτικη Πανσέληνο αύριο – Ελεύθερη είσοδος σε 120 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία!


[cover photo]

Αύριο είναι αυτή η μέρα του χρόνου, που όλα τα βλέμματα στρέφονται στον ουρανό το βράδυ, για να χαζέψουν το γεμάτο φεγγάρι.

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος είναι από τα αγαπημένα σημεία του καλοκαιριού, το οποίο βέβαια μας δίνει αυτή τη γλυκόπικρη γεύση ότι φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του. Για λίγη τελευταία δράση λίγο πριν μαζευτούμε πάλι μέσα λοιπόν (έρχεται κι ένας Σεπτέμβρης, μην ξεχνιόμαστε), οι εκδηλώσεις που αρχίζουν από απόψε είναι ό,τι πρέπει.

Πέρα δηλαδή από τα γνωστά μέρη στα οποία συγκεντρώνεται ο κόσμος για να απολαύσει το θέαμα (βραχάκια Ακρόπολης, Λυκαβηττό, Σούνιο) θα βρεις και πιο οργανωμένα events σε όλη την Ελλάδα που θα διαρκέσουν μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη. Σύμφωνα με το Υπ. Πολιτισμού συγκεκριμένα120 αρχαιολογικοί μουσειακοί χώροι σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν ανοιχτοί και με ελεύθερη είσοδο, για να υποδεχθούν το κοινό, ενώ 52 από αυτούς θα φιλοξενήσουν πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι παρακάτω:

Παρασκευή  20 Αυγούστου: Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών, στην Ημαθία

Σάββατο 21 Αυγούστου:

  • Κάστρο Αγίου Γεωργίου, στην Κεφαλλονιά
  • Άνω Κάστρο Μυτιλήνης, στη Λέσβο
  • Αρχαίο θέατρο Μίεζας, στην Ημαθία
  • Αρχαιολογικός χώρος Ελέας, στην Θεσπρωτία

Δευτέρα 23 Αυγούστου: Αρχαιολογικός χώρος Παλατιανού, στο Κιλκίς

Τετάρτη 25 Αυγούστου: Αρχαιολογικός χώρος Λουτρό Πολυκάστρου, στο Κιλκίς

Την τιμητική του αυτήν την ημέρα φυσικά, την έχει το Μουσείο Ακρόπολης, το οποίο έχει φουλάρει το πρόγραμμά του για το Σαββατοκύριακο, το οποίο έχει ως εξής:

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 οι εκθεσιακοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για όλους, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Μουσείου στη Δράση «21» της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου του Μουσείου θα είναι ανοιχτό έως τις 12 τα μεσάνυχτα και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν το φεγγάρι στον εξώστη, όπου θα σερβίρεται βραδινό γεύμα ή ποτό. Τηλεφωνικές κρατήσεις για το εστιατόριο πραγματοποιούνται στο τηλέφωνο 210 9000915.

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην παρουσίαση «Απογεύματα στο Μουσείο Ακρόπολης», όπου θα γνωρίσουν με τους αρχαιολόγους του Μουσείου τις συναρπαστικές ιστορίες που κρύβουν οι θησαυροί των συλλογών:

  • Αγγλικά: 6 μ.μ. (2 ταυτόχρονες παρουσιάσεις)
  • Ελληνικά: 8 μ.μ. (2 ταυτόχρονες παρουσιάσεις)
  • Διάρκεια: 60 λεπτά
  • Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται 30 λεπτά πριν την έναρξη της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 10 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
  • Μέτρα υγειονομικής προστασίας: Η χρήση προστατευτικής μάσκας (δεν παρέχεται από το Μουσείο) και ατομικής ακουστικής συσκευής whisper (παρέχεται από το Μουσείο) είναι υποχρεωτική.
  • Κόστος συμμετοχής: Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου (10 ευρώ).

Οι πρωινές θεματικές παρουσιάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής, «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης» και «Μαραθώνας – Σαλαμίνα. Στα ίχνη του μύθου και της ιστορίας» θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Όπως τονίζει το Υπ. Πολιτισμού, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με τη χρήση μέτρων προστασίας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του COVID 19. 

Όπως και να επιλέξετε να περάσετε αυτή τη μαγική βραδιά, να φροντίσετε να την απολαύσετε στο έπακρον, γιατί είναι οι τελευταίες μέρες της πιο ανέμελης εποχής!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET