ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμιο Πατρών | Φοιτητές παράγουν βιοκαύσιμα από χρησιμοποιημένες πάνες και τρόφιμα.

Αν μας έλεγε κάποιος στο παρελθόν, πως από χρησιμοποιημένες πάνες και πεταμένα τρόφιμα θα μπορούσαμε να ζεσταθούμε τον χειμώνα, σίγουρα θα γελούσαμε και θα τον αποκαλούσαμε «τρελό».  Κι όμως, το Εργαστήριο Βιοχημικής Μηχανικής και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, κατάφερε να πραγματοποιήσει αυτό το καινοτόμο εγχείρημα και να αποδείξει πως η επιστημονική έρευνα […]

Default avatar

Guest Author

21 Ιουνίου, 2017

Αν μας έλεγε κάποιος στο παρελθόν, πως από χρησιμοποιημένες πάνες και πεταμένα τρόφιμα θα μπορούσαμε να ζεσταθούμε τον χειμώνα, σίγουρα θα γελούσαμε και θα τον αποκαλούσαμε «τρελό». 

Κι όμως, το Εργαστήριο Βιοχημικής Μηχανικής και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, κατάφερε να πραγματοποιήσει αυτό το καινοτόμο εγχείρημα και να αποδείξει πως η επιστημονική έρευνα στην χώρα μας, μπορεί κι οφείλει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, οι νεαροί επιστήμονες του Τμήματος, δημιούργησαν βιοκαύσιμα από τα εν λόγω υλικά, με την πρωτοπόρα αυτή κίνηση να αναμένεται να λειτουργήσει πιλοτικά πολύ σύντομα, σε παιδικό σταθμό του Χαλανδρίου.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται στον χώρο του εργαστηρίου κάποιες βελτιώσεις με επικεφαλής την υποψήφια Διδάκτορα Κωνσταντίνα Τσίγκου υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Μιχαήλ Κορνάρου. 

Σημειώνεται πως , η πρόταση της ομάδας του Πανεπιστημίου της Πάτρας θα είναι η μία από λύσεις με τις οποίες θα συμμετέχει η Ελλάδα στις 20 συνολικά στο ευρωπαϊκό έργο Waste4Think. 

Το Waste4Think (Moving towards life Cycle Thinking by integrating Advanced Waste Management Systems), ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016 και θα έχει διάρκεια τρεισήμισι ετών. Διεξάγεται από μια διεθνή κοινοπραξία που περιλαμβάνει 4 δημόσιες υπηρεσίες, 3 ερευνητικά κέντρα, 7 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 2 μεγάλες επιχειρήσεις, ένα επιχειρηματικό σύμπλεγμα και μια ΜΚΟ και έχει συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 10 εκ. ευρώ.

Στόχος είναι η επίδειξη 20 καινοτόμων λύσεων για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και την ευαισθητοποίηση των πολιτών προκειμένου οι πόλεις να γίνουν βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον. Οι λύσεις αυτές θα εφαρμοστούν πιλοτικά σε 4 πόλεις (Χαλάνδρι-Ελλάδα, Zamudio-Ισπανία, Cascais-Πορτογαλία, Seveso-Ιταλία), ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες και δυνατότητες κάθε περιοχής.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος Πειραιά: Πλησιάζει το opening ενός από τα μεγαλύτερα ZARA παγκοσμίως!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET