ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Πανεπιστήμιο απέλυσε καθηγητή επειδή οι φοιτητές έβρισκαν πολύ δύσκολο το μάθημά του!

Τώρα που το σκεφτόμαστε, έχουμε κι εμείς μερικά ονόματα να δώσουμε...

Neopolis Team

8 Οκτωβρίου, 2022

Ξέρουμε ότι σας μπαίνουν ιδέες. Όπως επίσης ξέρουμε ότι έχετε πολύ συγκεκριμένους καθηγητές στο μυαλό σας. Αυτοί με αγαπημένο αριθμό το 4 ας πούμε.

Στο New York University (NYU), η σκέψη που πολλοί έχουν κάνει, πραγματοποιήθηκε από 82 φοιτητές, οι οποίοι ενώθηκαν και με διαμαρτυρία τους οδήγησαν καθηγητή στην απόλυση, αφού ισχυρίστηκαν ότι το μάθημά του ήταν πολύ δύσκολο. Το πρόβλημά τους ακόμη ήταν πως δεν τους βοήθησε καθόλου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ τον χρακτήρισαν απρόσιτο και απαξιωτικό, καθώς επίσης αμφισβητούσαν τη διαφάνεια της βαθμολόγησής του.

Έτσι, συγκεντρώθηκαν και δημιούργησαν ένα petition όπου διαμαρτύρονταν για τους βαθμούς, τη διδασκαλία και τη βοήθεια, το οποίο δεν ανέφερε πουθενά την απόλυση του 84χρονου καθηγητή οργανικής χημείας, Maitland Jones Jr, αλλά εκεί οδήγησε.

«Σας ζητούμε να καταλάβετε πως ένα μάθημα με τόσο υψηλό ποσοστό αποχωρήσεων και χαμηλών βαθμών, έχει αποτύχει να κάνει την εκμάθηση και την ευημερία των φοιτητών προτεραιότητα και αυτό έχει αντίκτυπο στο τμήμα της χημείας καθώς και στο Ίδρυμα συνολικά.», αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμά τους. 

Το γεγονός αυτό λοιπόν ξεσήκωσε αρκετές αντιδράσεις, ειδικά στις τάξεις των καθηγητών και των γονέων. Θεωρούν ότι η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει την ελευθερία στον τρόπο διδασκαλίας, καθώς επίσης θα αποδυναμώσει συγκεκριμένες πρακτικές.

«Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά και θέλουμε να πετύχουν οι φοιτητές, αλλά χρησιμοποιούμε εσφαλμένες, και σε πολλές περιπτώσεις προβληματικές μεθόδους την αξιολόγηση της επιτυχίας. Μια συνέπεια αυτής της κακής διευθέτησης είναι ότι οι ενέργειές μας αρχίζουν να υπαγορεύονται από τον φόβο.», ανέφερε σε ένα tweet η Stephanie Lee, μία από τις καθηγήτριες του διδακτικού προσωπικού που υπέγραψαν την επιστολή.

Ο ίδιος ο καθηγητής από την άλλη, αρνείται αυτές τις κατηγορίες, ενώ στο Times σημείωσε ότι ούτως ή άλλως σκεφτόταν να αποσυρθεί από τα καθήκοντά του όντας σε αυτήν την ηλικία. Ωστόσο, προσθέτει ότι ανησυχεί για τους συναδέλφους του και τι αντίκτυπο θα έχει αυτή η απόφαση για το μέλλον τους.

Εκπρόσωπος του NYU υπερασπίστηκε την απόφαση του Ιδρύματος, επισημαίνοντας τις πολλές αποχωρήσεις φοιτητών και τις κακές αξιολογήσεις. Η απόφαση, όπως είπε, βασίστηκε επίσης σε καταγγελίες για αδιαφορία, έλλειψη ανταπόκρισης, προσβολές και έλλειψη διαφάνειας σχετικά με την βαθμολόγηση. 

Οι γονείς από την άλλη, αντιτίθενται στην απόλυση, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του NYU προβληματική σε μια εποχή που το εκπαιδευτικό σύστημα είναι γενικότερα επιεικές απέναντι στους μαθητές/φοιτητές.

«Όταν πληρώνουμε για την εκπαίδευση σε ένα φημισμένο πανεπιστήμιο, περιμένουμε ποιοτικούς καθηγητές που προκαλούν πνευματικά τους φοιτητές και τους βοηθούν να ωριμάσουν ωθώντας τους πέρα από τα όρια του βολικού και του άνετου.», δηλώνει η Elicia Brand, ιδρύτρια του Army of Parents, στο Fox news.

Photo by Dom Fou on Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας», η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Σχολιασμός Έκθεσης 2023: «Θα μπορούσε να ανταποκριθεί και μαθητής της 2ας Λυκείου»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023: Τι ισχύει φέτος για τη διαδικασία υπολογισμού των συνολικών μορίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET