ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2021: Βατά τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας σύμφωνα με τον ΟΕΦΕ!

Τώρα προχωράμε δυνατά για το επόμενο.

Neopolis Team

14 Ιουνίου, 2021

Το πρώτο μάθημα αποτελεί πλέον παρελθόν και για τους περισσότερους υποψήφιους απομένουν άλλα τρία για να έρθει η απελευθέρωση, που ύστερα από ένα χρόνο έντονου διαβάσματος και ακόμα εντονότερου άγχους, θα ζήσουν χωρίς την έγνοια των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η πρεμιέρα έγινε όπως κάθε χρόνο με την Νεοελληνική Γλώσσα, το μοναδικό μάθημα που έχουν κοινό οι υποψήφιοι όλων των πεδίων.

Λίγη ώρα αφού πήραν στα χέρια τους τα θέματα οι εξεταζόμενοι, αυτά έγιναν γνωστά και στον υπόλοιπο κόσμο, που έσπευσε να σχολιάσει ό,τι «έπεσε» και να τα χαρακτηρίσει εύκολα, βατά ή δύσκολα.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τις εκφωνήσεις αλλά και τις προτεινόμενες απαντήσεις στα φετινά θέματα.

Η σημερινή μέρα στα social media είναι αφιερωμένη στις Πανελλήνιες, με το Twitter να αποτελεί σημείο συνάντησης γονέων, φίλων, γνωστών και όποιου άλλου θέλει να εκφράσει την άποψή του πάνω στα θέματα. Οι απόψεις όπως πάντα διίστανται, με άλλους να τα θεωρούν ενδιαφέροντα και βατά και άλλους άκυρα και δύσκολα.

Η άποψη που μας απασχολεί περισσότερο όμως, κι αυτή που είναι ικανή να μας δώσει μια εικόνα για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις αναλόγως με την απόδοση των μαθητών, είναι των καθηγητών και των ειδικών γενικότερα.

Σύμφωνα με τον ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) λοιπόν, τα ερωτήματα που κλήθηκαν να απαντήσουν στο σημερινό μάθημα οι υποψήφιοι, κρίνονται βατά.

Όπως αναφέρει στη συνέχεια η ανακοίνωση, «Οι λεξιλογικές και υφολογικές ασκήσεις αντλούνται με σχετική ευκολία από τα κείμενα αναφοράς, ενώ στο θέμα της παραγωγής λόγου ζητείται να παραθέσουν την προσωπική τους γνώμη για τα εφόδια που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις του μέλλοντος καθώς και οι δράσεις με τις οποίες θα μπορούσαν να βελτιώσουν έναν διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο.»

Ελπίζουμε το ίδιο βατά να τα είδαν και οι μαθητές που έδιναν σήμερα και να κατάφεραν να κάνουν το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου τους. Απομένουν άλλα τρία λοιπόν και ευχόμαστε καλή επιτυχία!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Tripadvisor: Δύο παραλίες της Κρήτης στις 25 καλύτερες του κόσμου για το 2023!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET