ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Τρανς φοιτητής ξυλοκοπήθηκε άγρια εντός τους ιδρύματος!

Άλλο ένα δείγμα πολιτισμού σε αυτή τη χώρα...

Neopolis Team

3 Απριλίου, 2023

Λίγα 24ωρα μετά τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Ορατότητας, μαθαίνουμε για ένα ακραίο περιστατικό τρανσφοβίας που σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας πριν λίγες εβδομάδες και που επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά πόσο σημαντικές είναι αυτές οι καθιερωμένες ημέρες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Neopolis.gr (@neopolisgr)

Αφού διαβάσαμε τη θλιβερή ιστορία τής Eden Knight και μοιραστήκαμε την ίδια ευχή για έναν καλύτερο κόσμο στο μέλλον, πορσγειωθήκαμε απότομα στην πραγματικότητα με το περιστατικό βίας που σημειώθηκε σε πανεπιστήμιο της χώρας. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τρανς φοιτητής του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών δέχθηκε άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων στο χώρο του πανεπιστημίου Πατρών, την ώρα που πήγαινε για μάθημα. Το συμβάν επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρύτανης, Χρήστος Μπούρας, χαρακτηρίζοντάς το «γεγονός φασιστικής νοοτροπίας».

Όπως είπε:

Πριν δύο εβδομάδες με ενημέρωσε η πρόεδρος του Τμήματος ότι έγινε επίθεση σε έναν φοιτητή. Ζήτησα να τον δω για να κινήσω τις διαδικασίες, αλλά αρνήθηκε να με δει και να επικοινωνήσει μαζί μου.

Σημείωσε ακόμα πως το θύμα είναι σε επικοινωνία με την πρόεδρο του Τμήματος και το Τμήμα Ισότητας Φύλων, ενώ από τη στιγμή που ενημερώθηκε για το περιστατικό, ενέτεινε τις περιπολίες στο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, το θύμα ξυλοκοπήθηκε ενώ στη συνέχεια του έριξαν μπογιές σε διάφορα σημεία του σώματός του, με τους δράστες να το σκάνε τρέχοντας.

Αντιδράσεις έχουν σημειωθεί από φοιτητές του πανεπιστημίου, οι οποίοι κρεμώντας πανό, περνούν μήνυμα κατά της βίας γράφοντας:

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET