BINGE WATCHING

Μία λίστα με τους υπέρτατους μαλ@κες που για κάποιο λόγο πήραν Όσκαρ!

Κάθε χρόνο, θα βρεθούμε σε φάση με έντονο οσκαρικό buzz, συνήθως  όταν πλησιάζει η περίοδος των ανακοινώσεων για τους υποψήφιους και (φυσικά) της απονομής. Οι συζητήσεις και τα προγνωστικά δίνουν και παίρνουν, αλλά μια συζήτηση που παραμένει διαχρονική, είναι το πόσο γτπ κακές έχουν υπάρξει ορισμένες βραβεύσεις! Και πω ρε φίλε, χρόνο να έχεις, γιατί […]

Χάρης Κυριακόπουλος

27 Φεβρουαρίου, 2018

Κάθε χρόνο, θα βρεθούμε σε φάση με έντονο οσκαρικό buzz, συνήθως  όταν πλησιάζει η περίοδος των ανακοινώσεων για τους υποψήφιους και (φυσικά) της απονομής. Οι συζητήσεις και τα προγνωστικά δίνουν και παίρνουν, αλλά μια συζήτηση που παραμένει διαχρονική, είναι το πόσο γτπ κακές έχουν υπάρξει ορισμένες βραβεύσεις!

Και πω ρε φίλε, χρόνο να έχεις, γιατί αυτή η κουβέντα είναι ατέρμονη! Βλέπεις, τα Όσκαρ είναι ακριβώς αυτό που χαρακτηρίζει και τη χώρα τους: μια τεράστια απάτη, όπου ένας σκασμός εκατομμυριούχοι μαζεύονται να αλληλοχειροκροτηθούν!

Επειδή όμως είναι και τα διασημότερα σινε-βραβεία στον κόσμο, προσφέρουν ατελείωτο έδαφος για κόντρες και ξεκατίνιασμα! Και με τις αδικίες να είναι συνώνυμο αυτής της κατά τ’ άλλα λαμπρής τελετής, οι δυνατότητες για κράξιμο είναι αναρίθμητες! Μόνο να δεις τι άτομα έχουν υπάρξει υποψήφιοι κατά καιρούς, θα ξεράσεις (και είναι άπειροι, οπότε δεν μπήκαμε στον κόπο)!

Θυμηθήκαμε όμως μερικούς από τους πιο υπερεκτιμημένους, πιο ενοχλητικούς, αλλά και κατάφωρα εξευτελιστικούς νικητές αυτής της «γιορτής του σινεμά», που χτύπησαν αλύπητα την νοημοσύνη μας!

Κέιτ Γουίνσλετ

(Καλύτερος Α’ Γυναικείος Ρόλος)

Σίγουρα πολλοί τη γουστάρουν και το ότι τη βρίσκω ξινή, ενοχλητική, ψέυτικη κι επιδεικτική ψηλομύτα που ακόμα παριστάνει την σταρ του Τιτανικού, ίσως να είναι εντελώς προσωπική μου άποψη. Αλλά χέστο! Σκυλοβαρέθηκα να μας κοροϊδεύουν μες τη μάπα μας, όπως στην εντελώς στημένη βράβευσή της για κάτι που κανείς δε θυμάται!

Συγκεκριμένα, το The Reader (Σφραγισμένα Χείλη). Αν σώνει και καλά θες να της το δώσεις, δε δικαιολογείσαι που τη γείωσες στην Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού! Αντ’ αυτού, προτίμησαν την εύκολη λύση και της το έδωσαν σε ένα δράμα για το Ολοκαύτωμα (τι έκπληξη!), σε μια χρονιά που απλά… ήταν η διασημότερη από τις αβράβευτες στην πεντάδα!


Γκουίνεθ Πάλτροου

(Καλύτερος Α’ Γυναικείος Ρόλος )

Η καθολική υπεροχή της ταινίας Ερωτευμένος Σαίξπηρ το ’98, σου προκαλεί ναυτία και δυστυχώς δε θα ασχοληθούμε μαζί της μόνο εδώ… Η ρομαντική ταινία εποχής (θέμα που ακούει η Ακαδημία και παθαίνει ονείρωξη) κυριάρχησε εκείνη τη χρονιά, με επτά, ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΠΤΑ βραβεύσεις! Πρώτη στιγμή «μαγείας», η πρωταγωνίστρια.

Μεένα συμπαθή και δακρύβρεχτο ρόλο, η νυν του Iron Man κέρδισε κάνοντας ακόμα και το ελληνικό πρωτάθλημα να μοιάζει λιγότερο προβλέψιμο! Σαν αντάλλαγμα μας χάρισε μια ανεκτίμητη ευχαρίστηση, αφού στον λόγο της άρχισε να κλαψουρίζει και να μουρμουρίζει άναρθρα, ντροπιάζοντας εαυτόν, παρευρισκόμενους και όσους στόκους την ψήφισαν!


Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ

(Καλύτερος Β΄Ανδρικός Ρόλος)

Στις αρχές των 90s, ήταν ανερχόμενος νεαρός, με καλό σερί σε δραματικές ταινίες. Το ’96 κέρδισε το Β’ Ανδρικού για το Jerry Maguire, μιας κι αφού δεν του το έδωσαν πιο πριν, το έκαναν εκεί που παίζει τον αστείο μαυρούλη. Όχι, τα Όσκαρ δεν είναι καθόλου ρατσιστικά!

Με βάση αυτά που ακολούθησαν, θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια να δικαιολογήσουν την επιλογή τους, αφού άρχισε να παίζει σε απανωτά σκουπίδια όπως Το Πλοίο της…Τρελής, με το κασέ του να πέφτει απότομα και την υστεροφημία του να κατακρεουργείται, σε σημείο που εκείνη η βράβευση ακούγεται σαν κρύο ανέκδοτο!


Σάντρα Μπούλοκ

(Καλύτερος Α’ Γυναικείος Ρόλος)

Είναι 2010 και τα μέλη της Ακαδημίας πίνουν μπάφους. Ακολουθεί ο εξής διάλογος:
– Για πες, εκτός από τις δυο γριούλες που το ‘χουν ξαναπάρει, ποιες άλλες είναι υποψήφιες;
Η μία είναι η Μπούλοκ.
– Ελα ρε! *γκουχ* Ζει ακόμα αυτή; Τη θυμάσαι στο Speed;
Ναι ρε, τι εργάρα! Τώρα έπαιζε σε μια αισιόδοξη μελούρα!
– Πφφ… καλά! Οι άλλες;
Η μία είναι μια Αγγλίδα, δεν τη ξέρει κανείς. Η άλλη είναι μαύρη κι υπέρβαρη.
– Καλά, δωσ’το στην Μπούλοκ.


Αντέλ

(Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι)

Ολυμπιακοί Aγώνες στο Λονδίνο, που σημαίνει ότι τo 2012 ήταν η χρονιά της Μ. Βρετανίας κι ως γνωστόν, αυτό προμηνύει τρελό σπρώξιμο από τα αμερικανάκια! Με λίγα λόγια, διαφημίστε τους με ΚΑΘΕ τρόπο!

Ένα Bond movie ήταν απαραίτητο, οπότε έπεσαν 200 εκατομμύρια στη δημιουργία του, πήραν ένα από τα κορυφαία ονόματα στην παγκόσμια μουσική για το τραγούδι του και τα ραδιόφωνα λύσσαξαν να το παίζουν νυχθημερόν, ωστέ να μας γίνει πλύση εγκεφάλου και να μη μας φανεί καθόλου παράξενο όταν κέρδιζε το σχετικό Όσκαρ! ΟΚ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ.


Τζένιφερ Χάντσον

(Καλύτερος Β’ Γυναικείος Ρόλος)

Το 2004 διαγωνίστηκε στο American Idol, απ’ όπου αποκλείστηκε κάνα μήνα πριν το τελικό, αλλά της αρκούσε για να «καλωδιωθεί» και να ξεκινήσει μια καθόλου διακριτική καριέρα. Δύο χρόνια μετά, έπαιξε στο Dreamgirls έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της (κοινώς, τραγουδούσε πολύ), που επίσης αρκούσε για να τεθεί υποψήφια στα Όσκαρ.

Σε μια τελετή-παρωδία με μερικούς από τους χειρότερους υποψήφιους ever στο θεσμό, η Χάντσον κέρδισε το Β’ ρόλο, διότι αν κι οι συνυποψήφιες της ήταν καλύτερες (και καταξιωμένες ηθοποιοί), εκείνη ήταν η διασημότερη, εξαργυρώνοντας μια πορεία ξεδιάντροπης προώθησης από τα ΜΜΕ. Μετά έγινε κριτής στο αμερικανικό, αλλά και το βρετανικό The Voice. Γιατί όχι;


 Three 6 Mafia

(Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι)

Δεν υποτιμώ το Hustle and Flow, αλλά ειλικρινά δεν το πιστεύω ότι αυτό συνέβη! Αυτοί οι τρεις χλεχλέδες ήταν σταθεροί στη χιπ-χοπ σκηνή των 00s, αλλά να τους δίνεις Όσκαρ για ένα τραγούδι με τίτλο “It’s Hard Out Here for a Pimp“, πάει πολύ! Απλά δες τα γέλια του παρουσιαστή στην απονομή…

Μιλάμε για τους ίδιους μπετόβλακες που στο Jackass 2 έβαλαν κάποιον να φάει σκατά αλόγου! Αλλά με την ανοδική εμπορευματοποίηση της ραπ εκείνα τα χρόνια, η βιομηχανία βρήκε σ’ αυτούς έναν τρόπο να «πουλήσει» αυτά που ήθελε. Κι αυτοί, θα έχουν ένα χρυσό τρόπαιο να στολίζουν δίπλα στην κόκα τους και να επιδεικνύουν στις επί πληρωμή μπαζόλες τους.


Χάρβεϊ Γουάινστιν

Τα Όσκαρ έχουν την εξής ιδιαιτερότητα: το βραβείο καλύτερης ταινίας (το πιο πολύτιμο του θεσμού), δεν το παραλαμβάνει ο σκηνοθέτης της, αλλά ο παραγωγός. Με άλλα λόγια, ποιος χέζει την τέχνη, δοξάστε καλοντυμένες καπιταλιστικές χοντροκωλάρες! Απολαύστε λοιπόν, τη βράβευση του Ερωτευμένου Σαίξπηρ!

Προσπερνώντας ότι ανακηρύχθηκε καλύτερη ταινία απ’τη Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν (!!!), δε γίνεται να μην ψοφήσεις στα γέλια βλέποντας έναν κατά συρροή βιαστή να καμαρώνει και να αποθεώνεται για «τα κότσια, το θάρρος και την αφοσίωσή του», όπως είπαν στη σκηνή!! Το πιο υπέροχο ρεζιλίκι για τον τερατώδη κόσμο που επιχρυσώνουν οι ΗΠΑ.

 

FUN ZONE

BINGE WATCHING

‘The Witcher’: Το Netflix τελειώνει τη σειρά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δεν απορούμε!

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Το νέο PRO X 60 της Logitech G είναι το πληκτρολόγιο που θα λατρέψει κάθε gamer!

EVENTS

Στο TEDxAUTH 2024 θα ανακαλύψουμε πώς να επιτύχουμε τη δική μας «OSMOSIS»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET