ΕΛΛΑΔΑ

«Ώρα της Γης»: Απόψε στις 20:30 σβήνουμε τα φώτα και υπερασπιζόμαστε τον πλανήτη μας!

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.

Για τους περισσότερους το μεγαλείο της φύσης δεν είναι κομμάτι της καθημερινότητά μας. Η ζωή στην πόλη δε μας δίνει την ευκαιρία να χαρούμε τα φυτά και τα πλάσματά της, να βρισκόμαστε συνεχώς σε επαφή μαζί της και να κατανοούμε καλύτερα τις ανάγκες της. Ίσως κι αυτό να φταίει για το κακό που της κάνουμε. Δεν το βλέπουμε, άρα δε μας απασχολεί να το σταματήσουμε…

Ή τουλάχιστον δεν το βλέπαμε μέχρι πρότινος.

Η πανδημία είναι ένα σημάδι των καιρών, αποτελεί σύμφωνα με τους επιστήμονες επακόλουθο της κλιματικής αλλαγής και όσο δε βάζουμε το χεράκι μας να το διορθώσουμε, τόσο περισσότερα τέτοια σημάδια θα μας παρουσιάζονται.

Παρότι βέβαια είναι κάτι που έχει επηρεάσει αρνητικά κάθε πτυχή της ζωής μας, κατάφερε να μας φέρει λίγο πιο κοντά στο φυσικό μας περιβάλλον και να μας αποδείξει ότι στο τέλος της ημέρας μόνο αυτό μπορεί να μας γιατρέψει, σωματικά και ψυχικά. Αρκεί να του δώσουμε την ευκαιρία να το κάνει.

Η Ώρα της Γης λοιπόν, είναι κάτι παραπάνω από 60′ στο σκοτάδι.

Είναι η ένδειξη σεβασμού προς το πραγματικό μας σπίτι και η διάθεσή μας να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να το σώσουμε. Είναι η απάντησή μας (πολύ απλή ομολογουμένως) στην ερώτηση αν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε στροφή σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον καθημερινότητα, χτίζοντας ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Γιατί, ξέρετε, δεν είμαστε μόνοι μας πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, αλλά κινδυνεύουμε να το καταφέρουμε κι αυτό. Φυσικοί οικότοποι καταστρέφονται και άγρια ζώα περνούν συνεχώς στην κατηγορία των «υπό εξαφάνιση», με την έκθεση «Ζωντανός Πλανήτης 2020» του WWF να δείχνει χαρακτηριστικά, ότι σε λιγότερο από 50 χρόνια, οι πληθυσμοί άγριας ζωής παγκοσμίως έχουν συρρικνωθεί 2/3 κατά μέσο όρο σε μέγεθος.

Σήμερα στις 20:30 λοιπόν, με τη μικρή αυτή κίνηση να κλείσουμε τα φώτα, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης του πλανήτη μας.

Τo WWF Ελλάς καλεί και φέτος τον κόσμο να σβήσει τα φώτα για μία ώρα, με μεγάλους φορείς που είχαν λάβει μέρος σε αυτήν την ενέργεια τα προηγούμενα χρόνια να είναι το Μετρό της Αθήνας, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, θεσμικοί φορείς, αλλά και εμβληματικά μνημεία, όπως η Ακρόπολη, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη κ.ά.

Ταυτόχρονα, ετοιμάζει μια διαδικτυακή γιορτή, με τους Onirama αλλά και τους Picos Apicos & The Pina Coladas να ερμηνεύουν σβήνοντας τα φώτα, καθώς και τη μουσικό Μαρία Παπαγεωργίου και βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη να τραγουδούν δύο ανέκδοτά τους.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Δικαίωση για την Έλενα Κρεμλίδου σε υπόθεση revenge porn: «Κορίτσια να μιλάτε!»

ΕΛΛΑΔΑ

Θετικό το αλκοτέστ της Κυβέλης στο τροχαίο δυστύχημα – Αντιμέτωπη με κάθειρξη πολλών ετών!

ΕΛΛΑΔΑ

Γνωστός Youtuber πιάστηκε να έχει στην κατοχή του 90 ροζ βίντεο από συνευρέσεις του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET