fbpx

Ολοκαίνουριο από πάνω μέχρι κάτω γίνεται το facebook, με αρκετές αλλαγές και προσθήκες!


Η εταιρεία Facebook γυρίζει σελίδα και προχωρά σε διάφορες σημαντικές αλλαγές, προκειμένου να διαγράψει δια παντός το κακό παρελθόν με τα σκάνδαλα, που της στοίχισαν ακριβά. Να σημειωθεί πως και ο Mark Zuckerberg, διαφοροποίησε τον τρόπο σκέψης του και πλέον δηλώνει πως το μέλλον είναι η ιδιωτικότητα των ανθρώπων.

Ίσως αυτή η εξέλιξη να είναι αναγκαστική από μεριάς του ιδρυτή της Facebook, ωστόσο είναι μια αρχή, συγκριτικά πάντα με όσα έλεγε παλαιότερα.

Στο συνέδριο F8 λοιπόν που πραγματοποιήθηκε, η εταιρεία παρουσίασε τα νέα δεδομένα που στην ουσία θα φέρουν τον ριζικό επανασχεδιασμό του κοινωνικού δικτύου. Απ΄όλα όσα θα δούμε στην πορεία, εκείνα τα δύο χαρακτηριστικά που θα παίξουν πολύ είναι τα Events και τα Groups.

Ειδικά τα Groups θα βρίσκονται σε κεντρικό σημείο, μιας και περισσότεροι από 400 εκατ. χρήστες συμμετέχουν σε τέτοιες ομάδες. Αν κρίνουμε και από τον εαυτό μας, πολλές φορές σκρολάρουμε σε γκρουπάκια και όχι στην αρχική μας σελίδα, οπότε το γεγονός της ανανέωσής τους αποτελεί ένα ευχάριστο γεγονός. 

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Groups

Ο επανασχεδιασμός τούς θα ξεκινήσει άμεσα σε iOs και Android, ενώ στους επόμενους μήνες θα το δούμε και στην desktop έκδοση του Facebook. Όπως προείπαμε, η καρτέλα θα βρίσκεται στο κέντρο, ενώ οι χρήστες θα βλέπουν μια ξεχωριστή ροή νέων αναρτήσεων από τα Groups που συμμετέχουν και προτάσεις για Groups που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα τους.

Εύρεση νέων φίλων

Αυτό το χαρακτηριστικό θα βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν νέους φίλους και να έρχονται σε επαφή με αγνώστους που μπορεί να μοιράζουνται τα ίδια ενδιαφέροντα. Η Facebook και σε αυτό, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση, γιατί μπορεί το άλλο μας μισό να κρύβεται κάπου έξω και να μην μπορούμε να το γνωρίσουμε, βρε αδερφέ.

Events

Μεγάλο βάρος και στα Εvents δίνει η εταιρεία, καθώς δεν θέλει οι χρήστες τής να χάνουν εκδηλώσεις που συμβαίνουν κοντά στην τοποθεσία τους. Η καρτέλα «Events» θα βρίσκεται δίπλα σε αυτήν των Groups και θα περιλαμβάνει έναν πιο πλούσιο χάρτη για να βρίσκουν όλοι τις εκδηλώσεις με ευκολία, να οργανώνουν το πρόγραμμα τους και να μεταβαίνουν από αυτές που είναι κλειστές (π.χ. κάποιο πάρτι φίλου) σε αυτές που γίνονται δημόσια (π.χ. κάποια συναυλία).

Facebook Dating – Secret Crush

Εδώ είμαστε! Υπήρχε περίπτωση η εταιρεία να μην «βοηθήσει» λίγο περισσότερο τους άπιστους αυτής της κοινωνίας ή τους απανταχού φλερτάκηδες; Προφανώς και δεν υπήρχε και πλέον λανσάρει τη νέα λειτουργία που ονομάζεται Secret Crush.

Με λίγα λόγια ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει μια ιδιωτική λίστα όπου θα δηλώσει το ερωτικό ενδιαφέρον του για έως 9 φίλους του. Αυτό θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο μόνο για τον ίδιο εκτός αν κάποιος από τους φίλους του τον προσθέσει στη δική του λίστα και υπάρχει «match». Αν γίνει το ματσάρισμα, τότε ανοίγει παράθυρο επικοινωνίας μεταξύ τους..

Όπως καταλαβαίνετε, αποχαιρετήστε τον παραδοσιακό τρόπο λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου που όσο να ‘ναι, έχει χάσει ένα κομμάτι της καρδούλα μας.

 

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET