ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ποιες θα είναι οι πέντε πρώτες σχολές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Πρόταση για ίδρυση πέντε σχολών στο προς ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και συγχώνευση των 37 σήμερα τμημάτων τους σε 22 ή 24 κατέθεσαν από κοινού οι πρόεδροι των ΤΕΙ Αθήνας, Μ. Μπρατάκος, και ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, Λ. Βρυζίδης. Στόχος είναι να μη γίνουν «ένα ακόμη πανεπιστήμιο της παραδοσιακής μορφής», αλλά ένα ίδρυμα που θα […]

Default avatar

Guest Author

12 Ιουλίου, 2017

Πρόταση για ίδρυση πέντε σχολών στο προς ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και συγχώνευση των 37 σήμερα τμημάτων τους σε 22 ή 24 κατέθεσαν από κοινού οι πρόεδροι των ΤΕΙ Αθήνας, Μ. Μπρατάκος, και ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, Λ. Βρυζίδης.

Στόχος είναι να μη γίνουν «ένα ακόμη πανεπιστήμιο της παραδοσιακής μορφής», αλλά ένα ίδρυμα που θα παρέχει ευκαιρίες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, «με απόφαση του υπουργού Παιδείας, μπορεί να οργανώνονται στα ΑΕΙ διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), τα οποία θα παρέχουν σχετικά διπλώματα επιπέδου 5 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων».

Επίσης, «με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των υπουργών Παιδείας, Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μπορεί να ιδρύονται, να συγχωνεύονται, να κατατέμνονται, να μετονομάζονται και να καταργούνται ΑΕΙ».

Να σημειωθεί πως το «πράσινο φως» δεν έχει δοθεί ακόμα από το υπουργείο Παιδείας.

Ποιες θα είναι οι νέες σχολές

  • Σχολή Μηχανικών
  • Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
  • Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφολογίας
  • Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
  • Σχολή Υγείας – Πρόνοιας

Τα κριτήρια

Οι όποιες συγχωνεύσεις τμημάτων γίνουν θα πραγματοποιηθούν βάσει του αριθμού μόνιμων καθηγητών ανά τμήμα, και το κατά πόσο τα τμήματα που θα προκύψουν θα μπορούν να λειτουργούν αυτόνομα.

Ειδικότερα, αν:

  • υπηρετούν σε αυτά τουλάχιστον οκτώ καθηγητές και υπηρετούντες λέκτορες, εκ των οποίων τουλάχιστον δύο καθηγητές πρώτης βαθμίδας ή αναπληρωτές καθηγητές
  • έχουν εγγραφεί σε αυτά φοιτητές.

Το νέο ραντεβού με την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου ορίστηκε για τις 14 Ιουλίου.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θετικό το αλκοτέστ της Κυβέλης στο τροχαίο δυστύχημα – Αντιμέτωπη με κάθειρξη πολλών ετών!

ΕΛΛΑΔΑ

Γνωστός Youtuber πιάστηκε να έχει στην κατοχή του 90 ροζ βίντεο από συνευρέσεις του!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Έμμα χάρισε «φως» σε 10χρονο κοριτσάκι που έχασε την όρασή του σε ηλικία 2,5 ετών!

ΕΛΛΑΔΑ

6 Δεκεμβρίου 2008 | Όταν ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός, τίποτα δε θα έμενε ίδιο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET