fbpx

Αφεντικά δώστε βάση | Οι γυναίκες δικαιούνται να κοιμούνται στην δουλειά!


Κορίτσια, έφτασε η στιγμή μετά από τόσα χρόνια, να δικαιωθούμε κι εμείς! Πόσες φορές έχετε ακούσει από το αντίθετο φύλλο (πατεράδες, γκόμενοι, φίλοι και τα σχετικά), πικρόχολα σχόλια τύπου: «Δε θα τα έβγαζες πέρα αν έκανες έστω και στο ελάχιστο αυτά που κάνω εγώ», «Όλη μέρα κάθεσαι σπίτι και μιλάς με τις φίλες σου στο τηλέφωνο» κλπ; Ήρθε λοιπόν, μια έρευνα από τα έγκατα του εξωτερικού, να βάλει στη θέση τους μερικά πραγματάκια.

Οι New York Times που λέτε, έκαναν μια αποκάλυψη για τον γυναικείο οργανισμό ή οποία φέρνει τούμπα όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα: «πάρτε έναν γρήγορο υπνάκο στη δουλειά σας και θα ξυπνήσετε αναζωογονημένες, ανανεωμένες, χαρούμενες και πάνω απ’ όλα 100% πιο παραγωγικές».

Εσείς οι κοπέλες που διαβάζετε αυτό το άρθρο από τον υπολογιστή ή το κινητό σας, ανοίξτε καλά τα μάτια σας και προσπαθήστε να συγκρατήσετε τον ενθουσιασμό και το αίσθημα δικαίωσης! Είμαστε κουρασμένες επειδή δεν κοιμόμαστε αρκετά. Και δεν κοιμόμαστε αρκετά επειδή είμαστε …γυναίκες!

Ορίστε και τα αποδεικτικά: Το θηλυκό μυαλό είναι έτσι φτιαγμένο και δομημένο, που χρειάζεται περισσότερο ύπνο απ’ ότι το αρσενικό. Κάποιες κοπέλες χρειάζονται 20 λεπτά περισσότερη ξεκούραση, κάποιες άλλες ακόμη παραπάνω. Το σίγουρο πάντως είναι, πως η αναλυτική σκέψη που χαρακτηρίζεις τις γυναίκες και η ένταση αυτής, θέλει και τα απαραίτητα …καύσιμα (βλέπε ύπνος).

Η κοινωνιολόγος Suzanne Bianchi ανέλυσε τα δεδομένα της έρευνας του American Time Use και διαπίστωσε ότι οι γυναίκες και κυρίως οι «εργαζόμενες γυναίκες», δε διαθέτουν τον χρόνο που απαιτείται για έναν επαρκή ύπνο. Σε γενικές γραμμές μάλιστα, όντας περισσότερο τυπικές από τους άντρες, προσπαθούμε να προλαβαίνουμε τα πάντα κι αυτό κοστίζει ακόμη περισσότερη εξάντληση στον οργανισμό μας.

Η Brigid Schulte, η οποία ανέλυσε την χαοτική ζωή μιας σύγχρονης γυναίκας στο βιβλίο της (το οποίο έγινε μπεστ σέλερ: «Overworked: Work, Love and Play when No One Has the Time«) δηλώνει πως ένας λόγος που οι γυναίκες είναι πιο κουρασμένες, είναι οι «πνευματικές υποχρεώσεις» που καλούνται να βγάλουν εις πέρας σε καθημερινή βάση.

Αυτό σημαίνει ότι μια κοπέλα στην εποχή μας, είναι δεδομένο πως διαθέτει ένα ιδιαίτερα πιεσμένο πρόγραμμα το οποίο δεν έχει να κάνει μόνο με την εργασία/σχολή της. Έχει να κάνει και με υποχρεώσεις όπως: σχεδιασμός του μέλλοντος, προγραμματισμός διακοπών, άγχος για την εμφάνισή της υπενθύμιση εορτών και γενεθλίων κι όλες αυτές οι καθημερινές λεπτομέρειες που μπορεί να φαντάζουν αστείες, στο σύνολό τους ωστόσο, αποδεικνύονται κάτι παραπάνω από εξουθενωτικές.

Πέρα από αυτά όμως, μην ξεχνάμε και τον συναισθηματικό κόσμο της κάθε γυναίκας, ο οποίος σε συνδυασμό με τα παραπάνω πολλαπλασιάζει την κούρασή της μέσα στην ημέρα. Μια γυναίκα θέλει από την φύση της να είναι ευχάριστη και διασκεδαστική για όλους, κάνοντας τους πάντες γύρω της να περνούν όμορφα. Παράλληλα, τις περισσότερες φορές υπεραναλύουμε καταστάσεις και δεδομένα, γεμίζοντας τον εγκέφαλό μας με πράγματα τα οποία ο μέσος άντρας εκεί έξω, ούτε καν φαντάζεται. Το απλούστερο παράδειγμα, είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις ερωτικές μας σχέσεις και την πολυπλοκότητά τους, σε αντιδιαστολή με τους …κυρίους της παρέας. Καταλάβατε τι θέλω να πω, σωστά;

Με όλα τα παραπάνω και έπειτα από μία διαχρονική κόντρα ανάμεσα στο αντρικό και στο γυναικείο φύλλο, το σκορ είναι ξεκάθαρα στο: 0-1, όσον αφορά την κούραση μέσα στην ημέρα! Για αυτό λοιπόν, οι γυναίκες οφείλουμε δικαιωματικά να παίρνουμε έναν υπνάκο στη δουλειά μας , διότι όπως έκανα κάτι παραπάνω από σαφές τόση ώρα, ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!

Οπότε κορίτσια, αφήστε στην άκρη υπολογιστές και στιλό, ξαπλώστε στον καναπέ του γραφείου και ξεκουραστείτε όσο χρειάζεται. Και μόλις μπει μέσα το αφεντικό, δείξτε του το άρθρο, λέγοντάς του πως μόνο έτσι μπορείτε να πετύχετε τα αποτελέσματα και την παραγωγικότητα που ζητάει από εσάς.

Σ’ αυτό το σημείο, να πούμε πως τα παραπάνω ισχύουν και για κάθε 20χρονη κοπέλα που δεν εργάζεται ακόμη, αλλά σπουδάζει. Απλά, όπου εργαζόμενη γυναίκα = φοιτήτρια κι όπου αφεντικό = καθηγητές.

Μετά απ’ όλα αυτά, ίσως έφτασε ο καιρός να επανεξετάσουμε και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον χρόνο εμείς οι γυναίκες. Μήπως πρέπει να θεσμοθετηθεί ο όρος «γυναικεία ώρα»;

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET