Θα ξεκινήσω με μία κατάσταση την οποία σίγουρα έχεις ζήσει. Κυριακή μεσημέρι βγαίνεις για καφέ με τους φίλους σου. Η μητέρα σου μένοντας στο σπίτι αποφασίζει να καθαρίσει και κάνει επιδρομή στο δωμάτιό σου. Επιστρέφοντας, μπαίνεις μέσα, το βλέπεις να γυαλίζει. Πού είναι το πρόβλημα; Δεν ξέρεις που είναι κανένα (μα κανένα) από τα πράγματά σου!
Συμπέρασμα; Χίλιες φορές η ακαταστασία παρά να ψάχνεις τα πάντα στη «θέση τους». Το κακό είναι, πως μερικές φορές μπερδεύουμε τον ακατάστατο με τον βρωμιάρη. Προσωπικά, ο πρώτος δε με ενοχλεί καθόλου. Ο δεύτερος όμως… Ποιες είναι οι διαφορές τους;
1. Το πάτωμα του υπνοδωματίου
Ο ακατάστατος δε θυμάται τι χρώμα έχει το πάτωμά του από τότε που μπήκε για πρώτη φορά στο σπίτι. Θα υπάρχουν πάντοτε πεταμένες μπλούζες, παντελόνια κάτω από το κρεβάτι και κανα δυο ζευγάρια κάλτσες σκορπισμένα στις 4 γωνίες.
Ο βρωμιάρης από την άλλη δεν αρκείται σε αυτά. Το πιθανότερο είναι να προσθέσει μία πινελιά από χρησιμοποιημένα εσώρουχα ενώ το πάτωμα έχει πιάσει γλίτσα! Για σκόνη …καλύτερα να μη μιλήσουμε!
2. Πιάτα και ποτήρια
Αναφέρομαι στα φοιτητικά (κυρίως) διαμερίσματα, τα οποία δεν έχουν στον οικιακό εξοπλισμό πλυντήριο πιάτων.
Εκεί λοιπόν, ο ακατάστατος θα έχει διασκορπισμένα στην κουζίνα, πιάτα και ποτήρια ολόκληρης της ημέρας. Επίσης, δε χρησιμοποιεί ποτέ δύο φορές το ίδιο ποτήρι ακόμη κι όταν πρόκειται να πιει σκέτο νερό. Βγάζει συνεχώς καινούρια. Το βράδυ, «τρώει» μία ώρα για να τα μαζέψει όλα αυτά στο νεροχύτη ενώ χρειάζεται κι άλλο ένα διωράκι για να τα πλύνει.
Αντίθετα ο βρωμιάρης δεν έχει τέτοια προβλήματα. Τα έχει όλα διάσπαρτα στο σπίτι για καμιά βδομάδα. Όταν πια έχουν μαζευτεί τόσα που δεν έχει πού να περπατήσει τότε τα μαζεύει στο νεροχύτη, ρίχνει λίγο νεράκι και …έτοιμα. Αναρωτιέσαι τι είναι αυτές οι δακτυλιές; Μάντεψε…
3. Κρεβάτι
Τα σεντόνια θα πρέπει να αλλάζουν μία φορά την εβδομάδα. Για να μην πω το τριήμερο. Αυτό όμως δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση το στρώσιμο του κρεβατιού. Από πολύ μικρός, θεωρώ αυτή τη διαδικασία χάσιμο χρόνου. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να στρώσω το κρεβάτι μου αφού έτσι κι αλλιώς θα το ξεστρώσω το βράδυ που μας έρχεται;
«Τα σεντόνια χρειάζονται αλλαγή;» …αναρωτιέται ο βρωμιάρης!
4. Κρεμάστρα στην πόρτα
Μιλάμε για την καλύτερη ανακάλυψη έβερ. Η κρεμάστρες που μπαίνουν πίσω από την πόρτα. Μόλις μαθαίνεις ότι θα υπάρχει «επίσκεψη» στο δωμάτιο σου, σαν γνήσιος ακατάστατος, μαζεύεις όλα τα πράγματα και τα κρεμάς εκεί. Ποιος θα μπει στη διαδικασία να κοιτάξει πίσω από την πόρτα σου;
Ο βρωμιάρης από την άλλη, έχει πάντοτε τη συγκεκριμένη κρεμάστρα άδεια. Καλό είναι και το πάτωμα. Γιατί να σηκώνω τα χέρια μου μέχρι εκεί πάνω. Και σε περίπτωση «επίσκεψης» τα πάντα τρώνε μια κλωτσιά και μπαίνουν κάτω από το κρεβάτι. Από εκεί …δεν ξαναβγαίνουν!
5. Καναπές ή πολυθρόνα
Πολλές φορές, ο καναπές είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς μπαίνοντας σπίτι του. Ταυτόχρονα είναι και η πιο εύκολη διέξοδος για να πετάξεις τον μπουφάν σου και την ζώνη που τόση ώρα σε πίεζε.
Για μερικούς πάλι, είναι ο καλύτερος χώρος για να παρατήσεις τον μισοάδειο καφέ σου και κανά πιάτο με ψίχουλα από τοστ. Και όλα αυτά, με την πρώτη κίνηση, θα χυθούν στο ύφασμα. Για αυτό νιώθετε καμιά φορά να κολλάτε…
6. Ασιδέρωτα – Άπλυτα
Ο ακατάστατος έχει όλα του τα ρούχα ασιδέρωτα. Όπως τα παίρνει από την απλώστρα έτσι ακριβώς τα βάζει στη ντουλάπα του και κάθε φορά που θέλει να βγει σιδερώνει και από ένα.
Ο βρωμιάρης όμως δεν έχει καθόλου ασιδέρωτα. Βλέπετε, για να υπάρχουν τέτοια, απαιτείται και το πλύσιμο. Και αυτό, μαζί με το πλυντήριο, είναι δύο άγνωστες για αυτόν λέξεις.
7. Η τσάντα
Αυτό το τσεπάκι είναι για να βάζω τα χρήματά μου και τυχόν κάρτες της τράπεζας ή του σούπερ μάρκετ. Αυτό, για βιβλία, τετράδια και γενικότερα είδη γραφικής ύλης. Αυτό εδώ για τα γυαλιά και το κινητό μου. Χαχα, τα παραπάνω ακούγονται κινέζικα για έναν ακατάστατο. Αυτός απλώς τα χώνει όλα μέσα. Στην ανάγκη, θα τα βρει. Έστω και 5 λεπτά αργότερα…
Υπάρχουν κι αυτοί πάντως, που πετάνε μέσα ότι μπορείς να φανταστείς. Από το χαρτάκι της τσίχλας μέχρι καπνό για τσιγάρα …χύμα!
8. Το γραφείο
Post it εδώ, εδώ και εδώ. Και φυσικά εδώ! Τετράδια πεταμένα παντού και η πιο δύσκολη αποστολή είναι ο εντοπισμός του στυλό. Αυτό είναι το γραφείο ενός ακατάστατου.
Ο βρωμιάρης κάνει εντελώς διαφορετική δουλειά. Επικεντρώνεται σε χρησιμοποιημένες χαρτοπετσέτες και χαρτομάντιλα ενώ δεν ξέρει τι χρώμα έχει το γραφείο του γιατί το καλύπτουν άδεια κουτάκια από κάτι πόσιμο. Κατά προτίμηση, μπύρα!
9. Το μπάνιο
Είναι ίσως ο καθρέφτης της καθαριότητας ενός ανθρώπου. Αν μπεις στο μπάνιο και δεις έναν καθαρό νιπτήρα γεμάτο από ζελέ, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες και ότι άλλο σκεύος μπαίνει στο μπάνιο τότε σίγουρα έχεις να κάνεις με έναν ακατάστατο τύπο.
Από την άλλη αν μπεις σε ένα μπάνιο με βουλωμένη την τουαλέτα, με τον κάδο γεμάτο μέχρι πάνω από χαρτιά, τον καθρέφτη …να μην αντανακλά τίποτα τότε απλά ΦΥΓΕ!
10. Η ζωή σου
Ωπ! Εδώ αρχίζουν τα πολύ αρνητικά και για τους δύο. Ο ένας τα έχει κάνει σκ@τά… Έχει μπερδέψει την βούρτσα με την… και δεν ξέρει τι του γίνεται. Δεν μπορεί με τίποτα να οργανώσει τον χρόνο του και σύντομα προκαλεί δυσαρέσκεια στους ανθρώπους που συναναστρέφεται.
Για κάποιους όμως, η δυσαρέσκεια γίνεται λόγια πισώπλατα. Για το πόσο βρώμικοι είναι, για τις άσχημες οσμές που εκπέμπουν και ότι κακό μπορείς να φανταστείς…
Συνεπώς Ακατάστατοι vs Βρωμιάρηδες 100-0!
Υ.Γ: Είναι πολύ κακό να είσαι βρωμιάρης. Είναι κακό αλλά από την άλλη ανεκτό να είσαι ακατάστατος. Συγχαρητήρια σε όλους τους καθαρούς του πλανήτη ΑΛΛΑ θάνατος στους άντρες που βάζουν liposan και περιποιούνται τα χέρια τους με κρέμες!