ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αφού χωρίσατε και το διαλύσατε, 6 λόγοι να ρίξεις τίμιο μπλοκ στον πρώην σου στα σόσιαλ!

Θες να πας παρακάτω; Ξεκίνα με ένα γερό αντίο στα social media και θα έχεις κάνει ήδη ένα μεγάλο βήμα!

Ώρες ώρες ακούω κάτι παλαβά που δε θέλω να πιστέψω. Ότι πάτε λέει και χωρίζετε και μετά κρατάτε φιλικές σχέσεις με τους πρώην σας, σαν να μην τρέχει τίποτα. ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;! Πώς μπορείς να είσαι φίλος/η με έναν άνθρωπο που μέχρι πριν λίγο καιρό έκανες σεξ; Θα λέτε μεταξύ σας και τα γκομενικά σας δηλαδή; Τόόόση άνεση πια, βρε αδερφέ; Σουηδία το κάναμε! Όποιος/α έχει αγαπήσει κι ερωτευτεί πραγματικά, ξέρει πολύ καλά ότι μετά το χωρισμό, δε σου πάει η καρδιά να έχεις τον/την πρώην σου στη ζωή σου. Απλά δε γίνεται.

Θες να πας παρακάτω, να προχωρήσεις τη ζωούλα σου και να κρατήσεις όλες τις αναμνήσεις, καλές και κακές, χωρίς όμως να συνεχίζει να υπάρχει στην καθημερινότητά σου. Εξάλλου, χωρίσατε για κάποιο λόγο. Φερθείτε λοιπόν και οι δύο σαν ώριμοι ενήλικες και δώστε χώρο ο ένας στον άλλο, για να πάτε τη ζωή σας και κυρίως τα ερωτικά σας ένα βήμα παραπέρα.

Σημαντικό κομμάτι του «κόβω επαφές με τον πρώην», είναι και να τον διαγράψεις από παντού, εννοώντας από όλα τα social media. Κι’ αυτό γιατί αν δεν το κάνεις, δεν πρόκειται να πας παρακάτω που να χτυπιέσαι και θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως το γιατί.

#1 Θα μπαίνεις στον πειρασμό να stalkάρεις

Αν εξακολουθείς να έχεις τον πρώην σου στο fb και το Insta, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπαίνεις μία στο τόσο στη διαδικασία να τον τσεκάρεις. Και να σου ποιους ακολούθησε, πού έκανε λάικ, ποιες του έκαναν λάικ και δε συμμαζεύεται. Καταλαβαίνεις ότι κάτι τέτοιο σε φθείρει και δε σε βοηθά να τον ξεπεράσεις με την καμία όμως. Έχετε χωρίσει, επομένως δεν είναι δουλειά σου να παρακολουθείς τι κάνει. Τη ζωή του κάνει ο άνθρωπος και σε προτρέπω να κάνεις κι εσύ τη δική σου.

#2 Θα αρχίσεις τις συγκρίσεις και δεν το θες αυτό

Παρακολουθώντας την καθημερινότητά του, αναμφίβολα θα κάνεις συγκρίσεις με τη δική σου. Αν εκείνος καλοπερνάει π.χ., ενώ εσύ ακόμα δεν έχεις ξεπεράσει το χωρισμό σας, καταλαβαίνεις ότι θα πάθεις κατάθλιψη και θα αρχίσεις να κάνεις σκέψεις του τύπου «τελικά δε με ήθελε και τόσο… πολύ εύκολα με ξεπέρασε… τίποτα δε σήμαινα για εκείνον» κι άλλα τέτοια. ΟΧΙ. Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου. Ρίξε του ένα μπλοκ να ηρεμήσει η ψυχούλα σου.

#3 Υποσυνείδητα, θα περιμένεις ένα μήνυμά του

Ούτε στον εαυτό σου δε θα το παραδέχεσαι, ωστόσο αυτή είναι η πραγματικότητα. Γνωρίζοντας ότι ο άλλος σε ακολουθεί επίσης, βλέπει φωτογραφίες σου, στόρι κλπ, θα περιμένεις κάποια αντίδραση. Όχι απλώς μια καρδούλα στο Insta, αλλά ένα κανονικότατο μήνυμα, όπου θα σε ρωτάει τα νέα σου. Κι αυτή η αναμονή για το πότε τελικά ή αν θα στείλει, είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου σ’ αυτήν τη φάση.

#4 Αργά ή γρήγορα θα κάνεις και κανένα λάικ κατά λάθος

Με το που το συνειδητοποιήσεις θα σε λούσει κρύος ιδρώτας, θα σου κοπεί η ανάσα και θα καταραστείς την ώρα και τη στιγμή που δεν τον μπλόκαρες. Για να γλιτώσεις λοιπόν αυτό το instant regret, δε μένει παρά να τον σβήσεις αυτήν ακριβώς την στιγμή. Σου έχω και χειρότερο. Μπορεί επίσης κατά λάθος να του στείλεις κανένα μήνυμα που προοριζόταν για κάποιον άλλο ή να του στείλεις screenshots που επίσης πήγαιναν αλλού. Εκεί θα έρθει πραγματικά το τέλος του κόσμου.

#5 Κι αν σε μπλοκάρει πρώτος;

«Μία σου και μία μου, θα το μετανιώσεις. Με το ίδιο νόμισμα θα το πληρώσεις», τραγούδησε η Άντζυ η Σαμίου και έχει τόόόσο δίκιο. Μετά από ένα χωρισμό, ο εγωισμός είναι μεγάλος, όπως και το αίσθημα της εκδίκησης. Αντί να φας από εκείνον λοιπόν πρώτα το μπλοκ και μετά αρχίσεις να μηχανεύεσαι τρόπους να τον εκδικηθείς, κάνε εσύ πρώτη την κίνηση, για να μην έχουμε τέτοια ρεζιλίκια. Η εκδίκηση θα σε φθείρει, οπότε να σου λείπει.

#6 Με το μπλοκ θα επέλθει επιτέλους και το closure

Closure, αλλιώς αντίο ή αποχαιρετισμός ή κοινώς, πάπαλα. Άπαξ και πάρεις την απόφαση να τον μπλοκάρεις, κατά κάποιον τρόπο αποφασίζεις ότι έχει τελειώσει αυτό το κομμάτι και είσαι έτοιμη να πας για άλλα πράγματα. Θεωρώ ότι το closure είναι απαραίτητο σε κάθε σχέση που φτάνει στο τέλος της και πρέπει οπωσδήποτε να το δίνουν αν όχι και οι δύο, τότε σίγουρα ο ένας εξ αυτών. Το συγκεκριμένο κεφάλαιο τελείωσε, καλά ήταν όσο κράτησε, αλλά πλέον σε περιμένουν νέες εμπειρίες και σίγουρα νέοι έρωτες.

Το μυστικό σε αυτές τις καταστάσεις είναι να καταφέρνεις να αφήνεις το παρελθόν πίσω σου και να βρίσκεις δύναμη για να προχωρήσεις. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να βάλεις κι εσύ το χεράκι σου, δε θα έρθουν από μόνες τους οι καλύτερες ημέρες.

Ξεκίνα με ένα γερό αντίο στον άλλο στα social media και θα έχεις κάνει ήδη ένα μεγάλο βήμα!

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET