ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Λένε πως ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος, αξίζει όμως να είσαι στα πατώματα για μια τελειωμένη σχέση;

Λένε πως ο χωρισμός είναι σαν ένας μικρός θάνατος. Ακόμη λένε ότι ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα. Αυτή είναι κι η μεγαλύτερη ανησυχία κάθε χωρισμένου εκεί έξω. Θέλει να ξέρει πότε θα τελειώσει αυτός ο αβάσταχτος πόνος που νιώθει, πότε θα πάει τη ζωή του παρακάτω και θα μαζέψει τα κομμάτια του. Πραγματικά, δε μπορώ να […]

Λένε πως ο χωρισμός είναι σαν ένας μικρός θάνατος. Ακόμη λένε ότι ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα. Αυτή είναι κι η μεγαλύτερη ανησυχία κάθε χωρισμένου εκεί έξω. Θέλει να ξέρει πότε θα τελειώσει αυτός ο αβάσταχτος πόνος που νιώθει, πότε θα πάει τη ζωή του παρακάτω και θα μαζέψει τα κομμάτια του.

Πραγματικά, δε μπορώ να απαντήσω με σιγουριά. Δε μπορώ να γνωρίζω παρά μόνο τη δική μου σχέση που πρόσφατα τελείωσε και το πώς εγώ προσωπικά στάθηκα αρκετά δυνατή ώστε να ξεπεράσω σχετικά νωρίς και με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες το χωρισμό μου.

Καμία σχέση δεν είναι ίδια. Γι’ αυτό και καθίσταται απίστευτα δύσκολο το να προβλέψεις πόσο θα χρειαστεί ο κάθε άνθρωπος για να ξεπεράσει το χωρισμό του. Πολλοί υποστηρίζουν ότι για να ξεπεράσει κανείς ένα χωρισμό χρειάζεται τόσο χρόνο όσο διήρκεσε η σχέση του, άλλοι λένε ότι χρειάζονται μερικοί μήνες κι άλλοι εβδομάδες.

Έχει σημασία;

Η ψυχική δυσφορία που βιώνει ο καθένας όταν χάνει την αγάπη του, δεν αλλάζει ό,τι κι αν γίνει. Χάνεις τη διάθεσή σου για δουλειά, νιώθεις μοναξιά, απομακρύνεσαι από φίλους κι οικογένεια κι όλα αυτά στο βωμό μίας σχέσης που τελείωσε και δεν έχει τίποτε πλέον να σου προσφέρει πέρα από τις καλές και κακές αναμνήσεις που έχτισες όλο το προηγούμενο διάστημα με τον/την πρώην σου.

Δεν υπάρχει καμία αναλλοίωτη πλατφόρμα πένθους για ένα χωρισμό. Ο καθένας γνωρίζει πολύ καλά τον εαυτό του και προς όφελος αυτού, οφείλει να συνειδητοποιήσει τα θετικά που προκύπτουν από το τέλος μίας κατάστασης. Έχεις πια όλο το ελεύθερο να αφοσιωθείς σε σένα, να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, να κάνεις πράγματα που σε συναρπάζουν, να διατηρήσεις τις φιλίες σου…

Μην φοβάσαι να μείνεις μόνος/η, γιατί στη τελική αυτό είναι το πρόβλημα όλων των ανθρώπων. Φοβούνται τη μοναξιά.

Είναι μεγάλη πουτ*να η συνήθεια.

Σε αποπροσανατολίζει, σε βολεύει και σε αφήνει να κρατιέσαι από σχέσεις που δεν έχουν κάτι άλλο να σου δώσουν, παρά μόνο σε ξεζουμίζουν σαν στημένη λεμονόκουπα κι αφού δεν έχουν τι άλλο να πάρουν πια από εσένα, δίνουν το τέλος, μέχρι να βρουν το επόμενο θύμα τους.

Έτσι είναι οι σχέσεις… Οι εμμονές κι οι βασανιστικές σκέψεις δε βοήθησαν ποτέ κανένα. Η αξιοπρέπεια και η πίστη στον εαυτό σου όμως σημαίνουν πολλά. Μην φτάσεις στα πατώματα για χάρη μίας τελειωμένης σχέσης και μην κάνεις πράγματα που δε σε χαρακτηρίζουν ως προσωπικότητα. Πρέπει να μάθεις τα όριά σου.

Άλλωστε, ρόδα είναι και γυρίζει δε λένε; Ε, κάτι θα ξέρουν!

Κλάψε, θρήνησε, χτυπήσου κάτω, αλλά προχώρα μπροστά. Ουδείς αναντικατάστατος. Αυτό νομίζω πως τα λέει όλα.

Αν καταλάβεις αυτό, τότε τα πάντα θα έχουν τελειώσει…

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET