ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Δείτε γιατί ο μεσημεριανός ύπνος κάνει καλό στην υγεία μας!

Μόνο καλό μπορεί να κάνει ο μεσημεριανός ύπνος σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν Έλληνες επιστήμονες. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καρδιολόγο δρα Μανώλη Καλλίστρατο του νοσοκομείου «Ασκληπιείου» Βούλας, μελέτησαν 386 ασθενείς με αρτηριακή υπέρταση (200 άνδρες και 186 γυναίκες) με μέση ηλικία 61,4 ετών. Η έρευνα έδειξε ότι όσοι κοιμούνταν το μεσημέρι, είχαν κατά μέσο […]

Neopolis Team

2 Σεπτεμβρίου, 2015

Μόνο καλό μπορεί να κάνει ο μεσημεριανός ύπνος σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν Έλληνες επιστήμονες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καρδιολόγο δρα Μανώλη Καλλίστρατο του νοσοκομείου «Ασκληπιείου» Βούλας, μελέτησαν 386 ασθενείς με αρτηριακή υπέρταση (200 άνδρες και 186 γυναίκες) με μέση ηλικία 61,4 ετών.

Η έρευνα έδειξε ότι όσοι κοιμούνταν το μεσημέρι, είχαν κατά μέσο όρο 5% μικρότερη μέση συστολική πίεση μέσα στο 24ωρο (4% μικρότερη τη μέρα και 6% μικρότερη τη νύχτα), σε σχέση με όσους δεν κοιμούνταν καθόλου τα μεσημέρια.

Ο Καλλίστρατος επεσήμανε ότι ακόμη και μια μικρή μείωση στην αρτηριακή πίεση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου έως 10%. Όπως είπε, χάρη στον μεσημεριανό ύπνο η υπέρταση κάνει μικρότερη ζημιά στις αρτηρίες και στην καρδιά των ασθενών.

Δυστυχώς, ο μεσημεριανός ύπνος θεωρείται πολυτέλεια στις μέρες μας αφού, το εργασιακό ωράριο που έχει επικρατήσει είναι αυτών των 9:00-17:00, με τους έντονους ρυθμούς εργασίας να μην μας επιτρέπουν να αποκοιμηθούμε τα μεσημέρια.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα όσοι κοιμούνται περισσότερο τα μεσημέρια, έχουν ακόμη χαμηλότερη πίεση κατά τον νυχτερινό ύπνο τους, πράγμα ωφέλιμο για την υγεία τους. Ακόμη, όσοι κοιμούνται τα μεσημέρια, παίρνουν κατά μέσο όρο λιγότερο φάρμακα κατά της υπέρτασης.

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα διαδικτυακά καζίνο στην ελληνική αγορά: Ολοκληρωμένος Οδηγός

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET