ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

O Felix Georgii & η ομάδα του σε μια επική περιπέτεια στο Frozen Lake Wake!

Διψήφια νούμερα υπό του μηδενός, 1 μέτρο πάγος & στολές μουσκίδι: Felix Georgii, Dominik Guhrs & Dom Hernler αντιμετώπισαν την απόλυτη δοκιμασία για έναν wakeboarder στην Σουηδία - και τα κατάφεραν! 

Neopolis Team

21 Μαρτίου, 2023

© Lorenz Holder/Red Bull Content Pool

Στο νέο του project, Frozen Lake Wake, o Felix Georgii επιθυμούσε για μια ακόμη φορά να αποδείξει ότι η δημιουργικότητα δεν έχει σύνορα όταν πιέζεις στα όρια το wakeboarding. «Ήθελα να φέρω το wakeboard σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον και να δουλέψω με τους πάγους», δήλωσε ενθουσιασμένος ο 29χρονος Γερμανός από την Allgau.

Ο Felix Giorgii πηδά πάνω από το ιγκλού με στυλ © Lorenz Holder/Red Bull Content Pool

Μαζί με τον συμπατριώτη του Dominik Gührs και τον Αυστριακό Dominik Hernler – και σε συνεργασία με ένα πολύ σκληροπυρηνικό κινηματογραφικό συνεργείο – ο Georgii δοκίμασε τα όρια του, αλλά και αυτά του εξοπλισμού του, σε μια παγωμένη λίμνη στο Jokkmokk στη Σουηδία, 1.000 ολόκληρα χιλιόμετρα μακριά από την Στοκχόλμη. Σε αυτό τον ερημικό τόπο φιλοδοξεί να σου αποδείξει ότι είναι εφικτό να κάνεις wakeboard στον πάγο ακόμη και όταν οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σε διψήφια νούμερα κάτω από το μηδέν.

Με πάγο μπορείς να φτιάξειςκάθε είδους κατασκευή, από κάγκελα έως ιγκλού.

Felix Georgii

Ο Felix Giorgii μπροστά από το ice rail © Lorenz Holder/Red Bull Content Pool

To αποτέλεσμα μετά από προετοιμασία μηνών και σκληρής δουλειάς για αρκετές εβδομάδες, είναι τρεις γραμμές για wakeboard που δημιουργήθηκαν αμιγώς με πάγο. «Για την ολοκλήρωση του project η φιλόδοξη ομάδα δημιούργησε φοβερές κατασκευές εξολοκλήρου φτιαγμένες από 1 μέτρο πάχους του πάγου της λίμνης και για να επιτευχθεί αυτό χρησιμοποιήθηκαν αλυσοπρίονα και άλλα βαριά μηχανήματα, προκειμένου αυτές οι γραμμές που θα έβγαζαν με wakeboard να είναι πραγματικά μοναδικές», μας εξηγεί ο Gührs. Γεγονός είναι πάντως ότι χρειάστηκε πολύ χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθούν τα εμπόδια και να διαμορφωθούν οι τρεις γραμμές.

Ο Georgii, o Gührs και ο Hernler τσεκάρουν το set up των διαδρομών © Lorenz Holder/Red Bull Content Pool

Με τις θερμοκρασίες να πέφτουν ακόμη και στους -30°C, η ομάδα που είχε αναλάβει τις κατασκευές είδε ακόμη και τα λάδια στα αλυσοπρίονα να παγώνουν, πριν καν κόψουν τον παχύ πάγο. Όπως επίσης και οι λάμες των πριονιών αλλά και οι αλυσίδες από τα αλυσοπρίονα έπεσαν θύματα του πάγου. Όταν τελικά ολοκληρώθηκαν οι γραμμές με τα άλματα, τα rails, οι παγονησίδες, οι πισίνες και τα ιγκλού, τότε το βάρος έπεσε πάνω στους riders που έπρεπε να προσπαθήσουν σκληρά προκειμένου να μην πάει χαμένη η φοβερή δουλειά και να ολοκληρωθεί το φιλόδοξο project.

Οι μπότες μου είχαν παγώσει και ένιωθα ότι τα πόδια μου βρίσκονταν μέσα σε νάρθηκες από τσιμέντο.

Dominik Gührs

Οι παγωμένες μπότες του Dominik Gührs © Lorenz Holder/Red Bull Content Pool

«Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μας για το ταξίδι στο Jokkmokk, φροντίσαμε να βρούμε τις πιο χοντρές στολές neoprene που είναι διαθέσιμες», μας ενημερώνει ο Georgii το δημιουργικό μυαλό πίσω από αυτό το project. Όταν έφτασαν στην προκαθορισμένη τοποθεσία έγινε σαφές σε όλους ότι προκειμένου να κάνουν wakeboard σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες θα έτρωγαν πολύ κρύο και θα τουρτούριζαν για ώρες. Αλλά οι τρεις riders αποδείχθηκαν πραγματικά σκληροί και τα κατάφεραν. «Πραγματικά υπέφερα με το κρύο», παραδέχεται ο Hernler. «Ευτυχώς, όταν κάνεις wakeboard ανεβαίνει η αδρεναλίνη οπότε ζεσταίνεται και το σώμα σου σχετικά γρήγορα».

O Dominik Hernler ενώ βγάζει ένα hand plant στο ιγκλού © Lorenz Holder/Red Bull Content Pool

Γεγονός είναι πάντως πως και οι τρεις riders είδαν πολλές φορές τις στολές και τις δέστρες τους να παγώνουν ολοσχερώς κατά την διάρκεια του project. «Το να καταφέρουμε να βγάλουμε δύσκολα κόλπα με wakeboard σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός αποτέλεσε την μεγαλύτερη πρόκληση», θυμάται ο Gührs. «Εάν πέσεις μέσα στο παγωμένο νερό η στολή και οι δέστρες παγώνουν ολοκληρωτικά και μετά με δυσκολία θα κουνηθείς». Ωστόσο, οι τρεις riders λειτούργησαν σαν πραγματικοί στρατιώτες με βασικό τους κίνητρο να δουν ολοκληρωμένο το φοβερό project τους.

Το να καταφέρω να βγάλω τόσο δημιουργικές γραμμές σε μια τόσο παγωμένη τοποθεσία αποτελεί την κορυφαία μου στιγμή στην wakeboardάδικη καριέρα μου.

Dominik Gührs

Freeze! Ο Dominik Gührs πάνω το rail που είναι φτιαγμένο από πάγο © Lorenz Holder/Red Bull Content Pool

Με τα πόδια μουδιασμένα, τα μαλλιά παγωμένα και τον αέρα να ξυρίζει ο Georgii δεν μάσησε: «Σε αυτό το project δημιουργήσαμε γραμμές για wakeboard και καθαρίσαμε εμπόδια που όμοια τους δεν είχαν ξανά-υπάρξει στο παρελθόν. Η σκληρή προσπάθεια, ο πόνος και η γλυκιά εξάντληση σίγουρα άξιζαν».

Μάλιστα, μετά απ’ όλες τις προσπάθειες ο Georgii είχε έναν ακόμη άσο κρυμμένο στο μανίκι του για το τέλος των γυρισμάτων.

«Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για το Frozen Lake Wake συνεχώς αναρωτιόμουν εάν θα ήταν δυνατόν να κάνω wakeboard στον πάγο από την κάτω πλευρά του, μέσα στο νερό δηλαδή», μας εξηγεί. «Μάλιστα αυτή η ιδέα έγινε τόσο ξεκάθαρη μέσα στο μυαλό μου ώστε έγινε σαφές ότι έπρεπε να το κάνω». Μερικά λεπτά μετά μπορούσε να νιώσει περήφανος καθώς αποδείχθηκε ότι η ιδέα του τελικά δούλεψε καλύτερα και απ’ όσο είχε φανταστεί. «Κοιτάς στον βυθό και βλέπεις το απόλυτο τίποτα καθώς τα πάντα φαίνονται μαύρα, αλλά μπορείς να αισθανθείς τον πάγο που γλιστρά κάτω από το σανίδι σου και αυτό είναι ένα πραγματικά υπέροχο συναίσθημα!».

Ο Felix Giorgii βγάζει το πρώτο υποβρύχιο wallride © Lorenz Holder/Red Bull Content Pool

Οι αριθμοί πίσω από αυτό το παγωμένο project:

  • -32 βαθμοί ήταν η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε κατά την διάρκεια των εργασιών, μια εβδομάδα πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, όταν και το building crew εργάζονταν νυχθημερόν για την ολοκλήρωση των διαδρομών.
  • 80 εκατοστά ήταν το πάχος του πάγου στην παγωμένη λίμνη.
  • 6 χιλιοστά ήταν το πάχος των καταδυτικών στολών που φόραγαν οι riders.
  • 5 μέτρα ήταν η διάμετρος του ιγκλού, το οποίο μάλιστα ζύγιζε αρκετούς τόνους, ενώ ήταν και ένα από τα highlights ενός εκ των τριών lines.
  • 11 μέρες χρειάστηκε το συνεργείο για να ολοκληρώσει τις κατασκευές για τους riders.
  • 5 αλυσοπρίονα έσπασαν κατά την διάρκεια των εργασιών.
  • 1 βαθμός ήταν η μέση θερμοκρασία του νερού όπου έκαναν τα κόλπα τους οι riders.
  • 518 τόνοι πάγου μετακινήθηκαν από το crew προκειμένου να υλοποιηθεί το Frozen Lake Wake
Ο Felix Georgii αποχαιρετά την μαγευτική αυτή τοποθεσία © Lorenz Holder/Red Bull Content Pool

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Elite φέρνει νέα αλμυρά snacks και croutons που απλά ξέρουμε ότι θα γίνουν αγαπημένα μας!

Είναι viral

77χρονη παντρεύτηκε τον εαυτό της στην τελετή των ονείρων της μετά από 40 χρόνια single!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET