UNI LIFE & TIPS

O Elon Musk παράτησε το Στάνφορντ μετά από δύο μέρες και ο λόγος… βγάζει νόημα!

Για να σκεφτείς έξω από το κουτί, πρέπει και να βγεις από το κουτί!

Neopolis Team

21 Φεβρουαρίου, 2022

Την ίδια ώρα που εμείς χύνουμε αίμα, δάκρυα και ιδρώτα για να περάσουμε τις εξεταστικές και να βγάλουμε όπως όπως τη σχολή, στον κόσμο των ζάμπλουτων συμβαίνει το εξής παράδοξο: πολλοί από αυτούς παράτησαν τις σπουδές τους και στη συνέχεια έγιναν δισεκατομμυριούχοι. 

Ο Bill Gates, o Mark Zuckerberg και ο Elon Musk είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα, με τον τελευταίο βέβαια να διαφέρει σε ένα σημείο. Μπορεί ο CEO της Tesla να βαρέθηκε το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (ένα από τα καλύτερα του κόσμου) μέσα σε 2 μόλις μέρες, αλλά προηγουμένως είχε προλάβει να αποκτήσει δύο πτυχία. Ένα στις Επιχειρήσεις κι ένα στη Φυσική.

Από μικρός έδειχνε μια ροπή στη γνώση και τις εφευρέσεις, φτάνοντας να πουλάει το πρώτο του λογισμικό πρόγραμμα στα 12 του χρόνια. Απορροφώντας λοιπόν εύκολα και γρήγορα τις πληροφορίες, στα 24 του αποφάσισε να μετακομίσει στην Καλιφόρνια και να μορφωθεί λίγο παραπάνω στον τομέα της Φυσικής. Συγκεκριμένα, o Musk γράφτηκε στο διδακτορικό πρόγραμμα του Στάνφορντ, στο οποίο κάθισε δύο μέρες όλες κι όλες και έπειτα τα παράτησε.

Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, συνειδητοποίησε πως το ίντερνετ είχε πολύ περισσότερες δυνατότητες να κάνει τη διαφορά στον κόσμο απ’ ό,τι οι έρευνές του στη φυσική. Στράφηκε έτσι στο διαδίκτυο – θέλοντας να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη του έκρηξη – και δημιούργησε την πρώτη του εταιρεία, την Zip2. Τέσσερα χρόνια μετά, την πούλησε για πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια.

Fast forward στο σήμερα, ο Elon Musk αποτελεί τον πιο πλούσιο άνθρωπο στον πλανήτη κι απ’ ό,τι φαίνεται η απόφασή του να παρατήσει τις σπουδές του δεν είχαν κανένα απολύτως αντίκτυπο. Αντιθέτως, στην περίπτωσή του λειτούργησε θετικά.

Όπως αναφέρει και το Fortune:

«Τα πανεπιστήμια τείνουν να ακολουθούν μια άκαμπτη δομή, διδάσκοντας κυρίως αυτό που έχει ήδη γίνει, αντί να εξερευνούν το μέλλον. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που πολλοί αυτοδημιούργητοι, όπως ο Elon, δυσκολεύονται να παραμείνουν εντός των ορίων του επίσημου εκπαιδευτικού συστήματος, τολμούν να καινοτομήσουν μόνοι τους, και καταλήγουν να κερδίσουν την ιδιότητα του δισεκατομμυριούχου με αυτόν τον τρόπο».

Κι επειδή στα λόγια όλα μοιάζουν πιο εύκολα απ’ ό,τι στις πράξεις, ο Elon φαίνεται να στηρίζει τις πεποιθήσεις του και με τους δύο τρόπους.

Σε περίπτωση δηλαδή που φοβόσουν ότι χωρίς πτυχίο δε θα είχες καμία ελπίδα να γίνεις μέλος της οικογένειας Tesla ή SpaceX.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Έρχεται το Κοινό Ευρωπαϊκό Πτυχίο για να γεμίσουμε με κάτι ακόμα το βιογραφικό μας!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτήτρια περιμένει έναν χρόνο τον πάπυρό της, αλλά δεν έχουν φακέλους να της τον στείλουν!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

IUF: Η 11η Διεθνής Έκθεση Παν/μίων έρχεται για να βρεις τις σπουδές που σου ταιριάζουν!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το TikTok μετατρέπεται σε… αμφιθέατρο και παρουσιάζει το πρώτο πανεπιστημιακό μάθημα!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πατρινό Καρναβάλι: 600 φοιτητές θα λάβουν χημειοπροφύλαξη ως πρόληψη της μηνιγγίτιδας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET