ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο δημιουργός των Google Maps έρχεται Ελλάδα με νέο project κι αυτές είναι οι θέσεις εργασίας!

Νέες επενδύσεις στη χώρα, νέες θέσεις εργασίας για τους νέους.

Neopolis Team

29 Ιανουαρίου, 2021

Θυμάστε τότε που χρησιμοποιούσαμε σχεδόν σε καθημερινή βάση τα Google Maps; Ναι, τότε που βγαίναμε από τα σπίτια μας, κανονίζαμε να βρεθούμε με την παρέα σε διαφορετικά και νέα σημεία της πόλης και οι χάρτες του smartphone μάς βοηθούσαν να βρεθούμε στον προορισμό μας αντί να καταλήξει η φωτογραφία μας σε κανένα amber alert. Ωραίες εποχές… 

Το αν θα τις ξαναζήσουμε σύντομα παραμένει άγνωστο, και κατ’ επέκταση δε γνωρίζουμε πότε θα ξανακάνουμε χρήση της εν λόγω εφαρμογής, ωστόσο ο δημιουργός της επιστρέφει με μία νέα εφεύρεσή του, που σίγουρα θα μας φανεί χρήσιμη τώρα αλλά και σε κάθε φάση της ζωής μας.

Τα καλά νέα όμως δε σταματούν μόνο στη γέννηση της πρωτοποριακής ιδέας του Λαρς Ράσμουσεν και των συνεργατών του, αλλά υπάρχει και συνέχεια, αφού αυτή θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Ο Δανός άσος της τεχνολογίας τυχαίνει να είναι παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής Ελομίδα Βισβίκη, η οποία φαίνεται να τον έπεισε να κάνει μια νέα επένδυση στη χώρα μας, που θα δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να δείξουν τις ικανότητές τους στον μεγαλύτερο τομέα αυτής της εποχής: την τεχνολογία.

Οι δυο τους λοιπόν, που ζούσαν για πολλά χρόνια στο Λονδίνο και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη, πλέον βάζουν πλώρη μαζί με τους συνεργάτες τους, για Ελλάδα, ώστε να δουλέψουν πάνω στο νέο τους project με όνομα Weav Music.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», πρόκειται για «μια τεχνολογία, βάσει της οποίας η ηχογραφημένη μουσική θα ακολουθεί τη διάθεση αυτού που την ακούει. Θα προσαρμόζεται στο χρόνο, στο περιεχόμενο και στην περίσταση. Δε θα επιταχύνει μόνο τον ρυθμό του κομματιού αλλά θα το παίζει και διαφορετικά, δίνοντάς σου μια μοναδική και διαφορετική εμπειρία κάθε φορά. Σαν να έχεις το αγαπημένο σου συγκρότημα στα αυτιά σου και να παίζει ζωντανά το τραγούδι που σου αρέσει, προσπαθώντας να ταιριάξει στη διάθεσή σου. Είναι μία εφαρμογή πολύ χρήσιμη, π.χ., γι’ αυτούς που αθλούνται με μουσική. Το μουσικό κομμάτι ακολουθεί τον διασκελισμό σου ή τους σφυγμούς της καρδιάς σου. Ανεβάζει το tempo και σε οδηγεί να τρέχεις γρηγορότερα. Ή, αν δεν θέλεις να υπερβείς ένα όριο σφυγμών, αρχίζει να κατεβάζει το tempo όταν δει ότι η καρδιά σου βρίσκεται κοντά σε αυτό το προκαθορισμένο όριο. Είναι μια τεχνολογία που μπορεί να έχει διαφορετικές εφαρμογές – στον χώρο του fitness, στον χορό, στον χώρο των videogames κ.λπ.».

Όπως παραδέχτηκε ο Λαρς Ράσμουσεν, η γυναίκα του ήταν ένας βασικός λόγος που πείστηκε να δώσει μια ευκαιρία στην Ελλάδα, αλλά κι ο ίδιος δηλώνει ενθουσιασμένος με αυτήν την κίνηση. Η δοκιμαστική περίοδος θα διαρκέσει ένα χρόνο όπως σημείωσε, ωστόσο ευελπιστούν τα πράγματα να πάνε καλά και η χώρα μας να γίνει η βάση τους.

Η σύζυγός του πάντως, θεωρεί πως είναι μια πολύ καλή επένδυση, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε«Οι νεότερες γενιές των Ελλήνων που έχουμε γνωρίσει μέσα από τη δουλειά μας διαφέρουν από τους παραδοσιακούς Έλληνες. Δεν ενδιαφέρονται τόσο για την ασφάλεια μιας καλής θέσης εργασίας με την οποία θα περάσουν όλη τους τη ζωή – όπως οι πατεράδες τους. Είναι φιλόδοξοι, περιπετειώδεις και θέλουν να κάνουν μεγάλα και ενδιαφέροντα πράγματα. Ιδιαίτερα τα παιδιά που έχουν ζήσει για πολλά χρόνια στο εξωτερικό μπορούν να δουν καθαρά και να αξιολογήσουν τα προτερήματα της Ελλάδας και συγχρόνως να αντιληφθούν και τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει η ζωή σε μεγάλες χώρες της Ευρώπης, στην Αμερική ή στον Καναδά. Και ο στόχος της χώρας, νομίζω, δεν είναι να φέρει πίσω αυτούς που έφυγαν· αλλά να τους δώσει τη δυνατότητα να έρχονται στην Ελλάδα και να ξαναφεύγουν, εάν βρουν κάτι που τους ενδιαφέρει, και μετά να ξαναγυρίζουν. Και να ξαναφεύγουν. Και μετά να επιστρέφουν.»

Ας ελπίσουμε λοιπόν η απόφασή τους να τους δικαιώσει και η χώρα μας να γίνει όντως η βάση για το νέο τους project. Μεταξύ άλλων, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας σε νέους, οι οποίες παρουσιάζονται παρακάτω:

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μπείτε ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET