Έρευνες λένε

Ο αυνανισμός ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα λένε οι επιστήμονες, πιάνουμε δουλειά!

Τελικά το να μην έχουμε γκόμενα, ίσως βγει και σε καλό.

Default avatar

Γιάννης Μπελεσιώτης

27 Φεβρουαρίου, 2020

Παροξυσμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον ελλαδικό χώρο, με αφορμή τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Εντάξει, το περιμέναμε, δε λέω. Σε όλη την Ευρώπη σχεδόν κάνει παρέλαση, σ’ εμάς δε θα ερχόταν; Μαζί με αυτό περιμέναμε εννοείται και την τρέλα που θα ακολουθήσει. Συμπολίτες μας να φoρούν μάσκες και άσπρες στολές ίδιες με αυτές που βλέπαμε στο «World War Z» με τον Μπραντ Πιτ, ενώ αδειάζουν τα ράφια του σούπερ μάρκετ, γιατί μάλλον θα πεθάνουμε όλοι.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο θα κρατήσει η όλη κατάσταση, αλλά μέχρι να πούμε «φτου ξελευτερία», πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να προστατευτούμε. Η προσωπική υγιεινή είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα, όχι όμως και το μοναδικό που πρέπει να τηρούμε.

Τώρα πια, μπορούμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας παραμένοντας χωρίς ερωτικό σύντροφο. Ω ΝΑΙ.

Καλά κατάλαβες, φίλε μου. Ναι για εσένα λέω, που κουράστηκες να τον βροντάς τώρα τελευταία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο αυνανισμός μπορεί να δυναμώσει κατά πολύ το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να αυξήσει ραγδαία τα λευκά μας αιμοσφαίρια. Με λίγα λόγια, καταλαβαίνεις κορονοϊέ πως θα έχεις πολύ κακό πρόβλημα, αα. Προετοιμαζόμαστε πολύ καιρό γι’ αυτή τη στιγμή και πλέον δηλώνουμε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε καθώς το καθήκον μας καλεί. Τελικά, ίσως να μην είχαν άδικο που λέγανε ότι η μοναξιά είναι καλύτερη. 

Πιο συγκεκριμένα όμως, η έρευνα έλαβε χώρα από το τμήμα Ιατρικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Έσσεν στη Γερμανία. Ένα γκρουπ από έντεκα πολύ γενναίους εθελοντές συμμετείχαν σε μία διαδικασία για να μελετηθεί η επίδραση του οργασμού που προκύπτει από τον αυνανισμό στα λευκά αιμοσφαίρια και το ανοσοποιητικό σύστημα. Κατά τη διάρκεια του πειράματος, πάρθηκαν και αναλύθηκαν λευκά αιμοσφαίρια από τους συμμετέχοντες 5 λεπτά πριν και 45 λεπτά μετά την πράξη της αυτοϊκανοποίησης.

Τα αποτελέσματα ήταν τα επιθυμητά για όλους εμάς τους αυνάνες.

Είναι λοιπόν γεγονός, πως ο οργασμός και ο σεξουαλικός ερεθισμός αυξάνει τα λευκά αιμοσφαίρια και ακολούθως οχυρώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα απέναντι στους ιούς και τις ασθένειες. Ακόμη, η Δόκτωρ Τζένιφερ Λάντα σχολίασε πάνω στα αποτελέσματα της έρευνας ότι ο αυνανισμός δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον στον αμυντικό μας μηχανισμό για να αμυνθεί. Η αύξηση της οξυτοκίνης και της ντοπαμίνης ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς μειώνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης, που το βοηθά με αυτόν τον τρόπο να μένει σταθερό.

Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα λοιπόν, που η μαλακία πάει σύννεφο, είναι πολύ κακό να είσαι ο κορονοϊός. Καλά ξεμπερδέματα σου ευχόμαστε, γιατί καλές οι Ιταλίες και οι Γαλλίες, αλλά πλέον τα βάζεις με τους μάστερ.

Από εμάς παιδιά, παίξτε τον γιατί χανόμαστε!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Το ανανεωμένο cashier του Neon54 Casino διευκολύνει τις πληρωμές στην Ελλάδα το 2023

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η καμπάνια των adidas Originals αφιερωμένη στους δημιουργικούς πρωτοπόρους των τελευταίων 50 ετών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET