fbpx

Οι 12 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις πετυχημένο …just sex!


Το just sex, όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε τις σεξουαλικές επαφές εκτός σταθερών σχέσεων, είναι ένα από τα αγαπημένα είδη ερωτικής συνεύρεσης κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής. Ειδικά στα πρώτα 2 χρόνια σπουδών, όπου η δίψα για νέες εμπειρίες κι έξαλλες καταστάσεις είναι κάτι παραπάνω από χαραγμένη μέσα μας.

Σε αντίθεση με αυτά που πιστεύουν ορισμένοι ωστόσο, οι μεμονωμένες σεξουαλικές επαφές δεν είναι καθόλου εύκολο «άθλημα». Έχουν τους δικούς τους κανόνες, τους δικούς τους περιορισμούς και τα δικά τους προαπαιτούμενα. Δεδομένα στα οποία αν δεν υπακούσεις, θα βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Είτε ψυχοσυναισθηματικών, είτε ακόμη και ζητημάτων υγείας.

Στα πλαίσια αυτά, παραθέτουμε 12 κανόνες τους οποίους οφείλει ο καθένας μας να υπακούει, από τη στιγμή που αποφασίζουμε οτι δε θέλουμε να μοιραστούμε τίποτα περισσότερο με τον/την παρτενέρ μας, παρά την απόλαυση και την ηδονή της στιγμής:

1. ΠΑΝΤΑ προφυλάξεις

Δεν το συζητάμε. Το προφυλακτικό πρέπει να είναι η πρώτη και τελευταία σας σκέψη κατά τη διάρκεια του σεξ χωρίς δεσμεύσεις. Πρώτον επειδή δεν είσαι 100% σίγουρος/η ποιον/α έχεις απέναντί σου, συνεπώς τα ΣΜΝ παραμονεύουν και δεύτερον, διότι μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη σε αυτήν την ηλικία (και μάλιστα με άνθρωπο με τον οποίο δε μοιράζεστε συναισθήματα), θα μπορούσε να θεωρηθεί καταστροφική. Μην ξεχνάτε άλλωστε, πολλοί πίστευαν πως το έλεγχαν και…

just-sex1

2. Μην το κάνεις με την ελπίδα της σχέσης

Καλό θα ήταν να μη βασίζεσαι στις ιστορίες των ονειρεμένων σχέσεων που ξεκίνησαν με …σεξ της μιας βραδιάς. Οκ, έχει συμβεί αλλά είναι τόσο σπάνιο που δεν χρήζει περαιτέρω ανάλυσης. Στην τελική, και το Τζόκερ το κερδίζει κόσμος, αλλά είναι ανεύθυνο να σχεδιάζεις τη ζωή σου βασιζόμενος/η στην ελπίδα πως κάποτε θα σου κλείσει το μάτι η κληρωτίδα. Δεν έχουμε σκοπό να σε πληγώσουμε αλλά όσο πιο συνειδητοποιημένος/η είσαι σε αυτές τις περιπτώσεις, τόσο λιγότερες εκπλήξεις θα σε συναντήσουν στο μέλλον.

3. Κάνε συχνά εξετάσεις

Διάβαζα ένα κείμενο χθες, σύμφωνα με το οποίο ένας 24χρονος φοιτητής που ήταν φαν των ερωτικών επαφών εκτός σχέσεων, δεν είχε κάνει ποτέ του εξετάσεις για HIV κλπ ΣΜΝ. Αν μη τι άλλο, ανεύθυνη συμπεριφορά η οποία προφανώς πρέπει να αλλάξει από όλους τους 20χρονους. Τόσο για δικό σου καλό, όσο και για εκείνου/ης με τον οποίο πρόκειται να συνευρεθείς.

[scis id=»59″]

4. Ποτέ just sex με δεσμευμένο/η

Ξέρω ξέρω, είναι ελκυστικό το απαγορευμένο, εξ’ ου και τα τεράστια ποσοστά απιστιών στους κόλπους των 20χρονων της εποχής μας, αλλά …είναι πραγματικά κρίμα!

5. Πειραματίσου

Ο νόμος του σεξ, λέει πως όσο περισσότερο πειραματίζεσαι στο κρεβάτι, τόσο περισσότερο απολαμβάνεις την όλη φάση. Και μπορεί οι δοκιμές νέων πραγμάτων με τον/τη σύντροφό σου να μην είναι και το καλύτερο πράγμα του κόσμου (αυτές οι ντροπές ευθύνονται για όλα!), όταν το κάνεις με κάποιον/α «άκυρο/η» τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Δε φοβάσαι οτι θα σε παρεξηγήσει, δε φοβάσαι πως δε θα θέλει να ξαναβρεθείτε, δε φοβάσαι πως η ιδέα σου θα αποτύχει. Απλά το κάνεις και κόβεις αντιδράσεις.

6. Μην ξηγιέσαι …πούστικα

Βασικός κανόνας! Το οτι δεν αισθάνεσαι έρωτα ή αγάπη για κάποιον/α, δε σημαίνει πως έχεις το δικαίωμα να του/της φέρεσαι άσχημα και να τον/την πληγώνεις. Για παράδειγμα, είναι πολύ κακό να διαδίδεις φήμες για τις σεξουαλικές επιδόσεις του/της παρτενέρ σου απλά και μόνο για να …σπάσεις πλάκα με την παρέα. Επίσης, σε περίπτωση που πέσει στην υπόληψή σου η ανάπτυξη συναισθημάτων από μέρους του/της, κάτι που εσένα δε σε απασχολεί, φρόντισε να διακόψεις τη φάση στη γέννησή της. Κι όχι να της δίνει τροφή, για να ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή σου.

just-sex2

7. Θέσε όρια

Τα όρια είναι προαπαιτούμενο σε οτιδήποτε κι αν κάνεις στη ζωή σου. Μπορεί πιο πάνω να διάβασες τον κανόνα περί πειραματισμού, αυτό δε σημαίνει όμως, πως είναι αναγκασμένος/η να κάνεις πράγματα τα οποία δε γουστάρεις και δεν είναι 100% δική σου επιλογή. Το οτι συναίνεσες να κάνεις just sex με κάποιον/α, δε συνεπάγεται πως έγινες και υποχείριο αυτού/ής. Ξεκάθαρα!

8. Όχι στα ραντεβού και τις εξόδους

Δεν υπάρχει πιο ηλίθιο πράγμα, από το να βγαίνεις για ποτό ή ακόμη χειρότερα για φαγητό, με το άτομο που απλά μοιράζεσαι ένα …κρεβάτι όποτε έχετε και οι δύο καύλες. Κι αυτό διότι αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες ανάπτυξης συναισθημάτων είτε από μέρους σου, είτε από μέρους του/της με αποτέλεσμα δυσάρεστες καταστάσεις και για τους δύο. Περιόρισε τη φάση λοιπόν, στο κυρίως πιάτο.

9. Τελειώνετε και φεύγεις/ει

Ακόμα χειρότερο από τα ραντεβού και τις κοινές εξόδους όμως, είναι οι αγκαλιές, τα φιλιά κι ο ύπνος μαζί. Ας το πάρουμε από την αρχή. Just sex, είναι το θέμα του άρθρου. Όχι, «12 πράγματα που πρέπει να κάνεις με τη σχέση σου!»…

just-sex3

10. ΠΟΤΕ just sex με φίλο/η

Όχι. Απλά ΟΧΙ! Είναι μακράν της δεύτερης, η χειρότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις και κατ’ επέκταση να κάνει κι εκείνος/η. Όπου και να στρέψεις το κεφάλι σου, θα δεις 20χρονους ανθρώπους, ελκυστικούς κι ελεύθερους. Φρόντισε λοιπόν, να διαλέξεις από εκείνη τη «δεξαμενή» κι όχι από αυτήν των κοντινών σου ανθρώπων.

11. Απόλαυσέ το

Είσαι 20κατι χρονών, ζεις στο έπακρο την φοιτητική ζωή κι εντόπισες κάποιον άνθρωπο ο οποίος γουστάρει να περνάτε καλά, κάποια βράδια μέσα στην εβδομάδα. Τι άλλο να ζητήσεις δηλαδή; Απόλαυσε τη στιγμή, πέρνα καλά και μην κάνεις δεύτερες σκέψεις. Και προς θεού, μη νιώθεις τύψεις για παντελώς ηλίθιους λόγους!

12. Συνειδητοποίησε πως όλα τα καλά …τελειώνουν

Στην άκρη του μυαλού σου πάντως, καλό θα ήταν να έχεις και την λήξη της όλης φάση. Διότι αργά ή γρήγορα, αυτή θα έρθει. Κι αν είναι από δική σου επιλογή, μικρό το κακό. Τι γίνεται όμως, όταν είναι απόφαση της …άλλης πλευράς; Γιατί μην κοροϊδευόμαστε, αν δεν το τελειώνεις εσύ, θα το τελειώσει εκείνος/η. Είτε γιατί βαρέθηκε και ψάχνεται για κάτι καινούριο, είτε επειδή δάγκωσε την λαμαρίνα με άλλον/η. Είσαι έτοιμος/η για αυτήν την εξέλιξη;

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET