ΕΛΛΑΔΑ

Ντάξει, μπορεί να άργησε «λίγο» αλλά το Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες, είναι γεγονός!

Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε… 3,5 ωρίτσες!  Επιτέλους, από σήμερα, τίθεται σε κυκλοφορία η νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, καθώς παραδίδεται και το τελευταίο τμήμα τής, αυτό μεταξύ Λιανοκλάδι και Δομοκό. Αντί λοιπόν για 5,5 ώρες απόσταση, η πρωτεύουσα με την Σαλόνικα θα βρίσκονται 3,5 ώρες μακριά με το τρένο. Η γραμμή Λιανοκλάδι – Δομοκός […]

Neopolis Team

29 Ιανουαρίου, 2019

Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε… 3,5 ωρίτσες! 

Επιτέλους, από σήμερα, τίθεται σε κυκλοφορία η νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, καθώς παραδίδεται και το τελευταίο τμήμα τής, αυτό μεταξύ Λιανοκλάδι και Δομοκό.

Αντί λοιπόν για 5,5 ώρες απόσταση, η πρωτεύουσα με την Σαλόνικα θα βρίσκονται 3,5 ώρες μακριά με το τρένο.

Η γραμμή Λιανοκλάδι – Δομοκός θα λειτουργεί για ένα μήνα με τρένα diesel, προκειμένου να δοκιμαστούν και να τεθούν μετά σε χρήση η ηλεκτροκίνηση και η σηματοδότηση τής.

Επί της ουσίας, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2019 θα δοθεί σε κυκλοφορία όλη η γραμμή Λιανοκλάδι – Δομοκός, ηλεκτροκινούμενη στο σύνολό της.

Με τα έργα αυτά, η ΕΡΓΟΣΕ ολοκληρώνει  το εμβληματικό για το σιδηρόδρομο μεγάλο έργο της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής του βασικού σιδηροδρομικού άξονα της χώρας «Πειραιάς – Αθήνα – Θεσσαλονίκη» με σύγχρονη, πλήρως διαλειτουργική διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή. Ωστόσο, ήταν να ολοκληρωθεί από το 2004, καθώς πρόκειται για ένα Ολυμπιακό έργο, που οι καθυστερήσεις στην δημοπράτηση τού, είχαν ως αποτέλεσμα το έργο να «σέρνεται» επί χρόνια.

Να σημειωθεί ωστόσο πως ένα ακόμα τρένο που περιμένουμε είναι το Ασημένιο Βέλος, που απ’ότι φαίνεται ναυαγεί η φάση του, αλλά και ένα ακόμα που ετοιμάζεται από την εταιρεία Goldair, η οποία έχει καταθέσει ήδη τα απαραίτητα χαρτιά για να λάβει άδεια επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών.

Αυτό σημαίνει ότι ο σιδηρόδρομος στη χώρα μας θα αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του και δεύτερο παίκτη στις επιβατικές μεταφορές με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ανάπτυξη ενός κλάδου που πραγματικά απουσιάζει από την ελληνική αγορά των μεταφορών.

Όσον αφορά τα χρονικά περιθώρια, στόχος της Goldair είναι να αποκτήσει την άδεια μέσα στο 2019 και να παρέχει το συντομότερο δυνατό καθημερινά δρομολόγια στο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Το δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη δεν είναι όμως το μοναδικό ευχάριστο νέο, καθώς όνειρο της εταιρείας είναι ένα διεθνές δρομολόγιο που θα συνδέει την Αθήνα με τη Βιέννη και γενικότερα την Κεντρική Ευρώπη.

Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει…

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη γνωστός τράπερ που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, για κατοχή μαχαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 ΕΠΑΛ: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα – Τα θέματα και οι απαντήσεις!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Τελευταίο τσεκ πριν τις Πανελλήνιες – Τι επιτρέπεται και τι όχι να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήτριες τηλεφωνούν στη Ζωή για την Τράπεζα Θεμάτων, τους απαντάει κανονικά!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

12χρονος τελειώνει το πανεπιστήμιο με 5 πτυχία και γράφει ιστορία ως ο νεότερος απόφοιτος!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτήτρια γέννησε και την επόμενη μέρα πήγε στην ορκωμοσία της, της βγάζουμε το καπέλο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET