Είναι viral

Στη Νότια Κορέα χρησιμοποιούν «ηχεία εκδίκησης» στους γείτονες που κάνουν φασαρία!

✍️ Το κρατάμε ✍️

Neopolis Team

6 Μαρτίου, 2022

Στη Νότια Κορέα οι φασαριόζοι γείτονες αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια της τεχνολογίας, και κάτι μας λέει ότι θα το υιοθετήσουμε κι εμείς εδώ! Σίγουρα προτιμότερο από το να μπλέκεις με τσακωμούς και αστυνομίες.

Η ιδέα λοιπόν έρχεται από τη χώρα της γειτονικής Ηπείρου, όπου οι άνθρωποι έχουν βρει τη σωτηρία τους στα λεγόμενα «ηχεία εκδίκησης». Αυτά ξεκίνησαν να εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης το 2016, όπου παρουσιάζονταν σαν μια… αστεία λύση, αλλά ο κόσμος το πήρε αρκετά πιο σοβαρά κι απέκτησαν μεγάλη φήμη!

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τύποι τέτοιων ηχείων, σε ποικίλα σχέδια και με διαφορετικές λειτουργίες, ωστόσο ένα πράγμα που έχουν κοινό όλα, είναι πως πρέπει να το τοποθετήσεις στον τοίχο που ενώνει το σπίτι σου με αυτό του γείτονα. Ή στο ταβάνι, εάν μένει από πάνω.

Ένας συγκεκριμένος τύπος όμως φαίνεται να κάνει θραύση, το ‘Smartor Speaker’, μια οβάλ συσκευή που «βασανίζει» τους γείτονες, ενώ εσένα σου επιτρέπει να συνεχίζεις τη ζωούλα σου χωρίς πονοκέφαλο. Κοστίζει γύρω στα 170.000 won (περίπου 140€), με τα reviews για την αποδοτικότητά του να είναι πολύ θετικά.

Κι ενώ μοιάζει κάπως… παράνομο όλο αυτό, στην πραγματικότητα δεν είναι.

Ακόμα κι έτσι όμως, οι αρχές προτείνουν στον κόσμο να καταφεύγει σε άλλους τρόπους επίλυσης του προβλήματος, όπως πολιτισμένος διάλογος, ή κάνοντας καταγγελία στην αστυνομία, ειδικά εάν πρόκειται για ώρες κοινής ησυχίας. Λογικές συμβουλές, που όμως δεν πιάνουν με όλους τους ανθρώπους… Γι’ αυτό μάλλον η δημοτικότητα των συσκευών αυτών όλο και μεγαλώνει.

Από τη μεριά τους, οι ειδικοί τονίζουν ότι, παρόλο που τα εν λόγω ηχεία μοιάζουν ιδανικά, στις περισσότερες περιπτώσεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να ανάβουν πιο πολύ τα αίματα και να δημιουργούν εντάσεις. Δεν ξέρουμε αν στη Νότια Κορέα ισχύει, αλλά στην Ελλάδα σίγουρα θα τελείωνε επεισοδιακά όλο αυτό. Όταν κόβεις το ντέρτι night του γείτονα με Παντελίδη στο φουλ, σίγουρα δε θα το αφήσει να περάσει έτσι.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

«Το Νερό μας σέβεται»: Μια 360˚καμπάνια-μανιφέστο για το Νερό και τον Άνθρωπο από το ZΑΓΟΡΙ!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

H ΑΜΣΤΕΛ στηρίζει νέους μουσικούς με τη διασκευή του εμβληματικού «Ζεϊμπέκικου»!

Είναι viral

Τύπισσα μπουχτισμένη με τις σχέσεις, έφτιαξε τον ιδανικό άντρα με AI και τον παντρεύτηκε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET