ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νοικάρης απειλεί να πετάξει έξω φοιτητή στα Χανιά, αν δεν πληρώσει άμεσα το ενοίκιο!

Κι όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, που όλοι αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα!

Neopolis Team

20 Απριλίου, 2020

Φέτος το Πάσχα ήταν διαφορετικό για όλους μας, μια εμπειρία που θα θυμόμαστε για πάντα, αλλά σίγουρα ελπίζουμε του χρόνου να το περάσουμε πιο ελεύθεροι και συγκεντρωμένοι (στο ίδιο τραπέζι). Κυρίως, γιατί ορισμένοι δεν είχαν μόνο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της καραντίνας και της απαγόρευσης συναθροίσεων με αγαπημένα πρόσωπα, αλλά πιο σοβαρά θέματα που προέκυψαν από την όλη κατάσταση.

Ένας από αυτούς και ο 23χρονος φοιτητής, ο οποίος σπουδάζει στα Χανιά και βρέθηκε εκεί «εγκλωβισμένος» λόγω των συνθηκών, μακριά από την οικογένειά του. Ωστόσο, παρότι ήδη μιλάμε για έναν άσχημο τρόπο να περνάς αυτές τις μέρες, ο πραγματικός πονοκέφαλος του φοιτητή ξεκίνησε με τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει με τον νοικάρη του.

Όπως διαβάζουμε στο zarpanews.gr, τον τελευταίο καιρό ο φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης δεχόταν απειλές κι εκβιασμούς από τον σπιτονοικοκύρη του, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει σε άμεση αποπληρωμή του ενοικίου.

Κι όλα αυτά εν μέσω μιας πανδημίας και περιόδου που όλοι αντιμετωπίζουμε οικονομικές δυσχέρειες, με τον 23χρονο μάλιστα να κάνει γνωστή τη δύσκολη οικονομική του κατάσταση, αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Εντωμεταξύ, όπως σημειώνει ο φοιτητής, ο ιδιοκτήτης δηλώνει μικρότερο αντίτιμο στο μισθωτήριο από αυτό που καταβάλλεται πραγματικά. 

Τίποτα όμως δε φαίνεται να άγγιξε τον νοικάρη, που συνέχισε τις πιέσεις και σε συζήτηση με τη μητέρα του 23χρονου. Η ίδια μάλιστα, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε καταγγελία στην αστυνομία, καθώς όπως είπε, ανησύχησε για τη σωματική ακεραιότητα του γιου της.

Και πώς να μην ανησυχήσει βέβαια, όταν έχει να κάνει με ένα αγριάνθρωπο που εξαπολύει έτσι απλά απειλές μέσω τηλεφώνου;   

Ειδικότερα, η μητέρα του φοιτητή ανέφερε στην καταγγελία της αναλυτικά τα όσα συνέβησαν και ειπώθηκαν:

«Κατάφερα να μιλήσω με την σύζυγο-ιδιοκτήτρια. Μιλήσαμε για τα προβλήματα υγείας μου και για την πανδημία. Της εξήγησα ότι δεν αντέχω άλλο τον εκβιασμό του συζύγου της, που όχι μόνο απαιτεί μαύρα χρήματα, αλλά πιέζει και για περισσότερα μαύρα – εν μέσω της πανδημίας! Ως εκ τούτου, θα πληρώνω πλέον τα αναγραφόμενα στο συμβόλαιο 120 €, όταν μάλιστα αναμένεται και νομοθετική ρύθμιση για μείωση ενοικίου φοιτητών κατά 40%. Για τον μήνα Απρίλιο 2020, κατέθεσα 120 €. Μόλις κλείσαμε, ο ιδιοκτήτης άρχισε τις απανωτές κλήσεις. Ούρλιαζε:

-«Τι είναι αυτά, που μου λέει η γυναίκα μου; Με ρωτάς εμένα, πόσα πληρώνω το μήνα για την Εφορία; Σου χαρίζω και τα 120 ευρώ σου, αλλά το παιδί σου να μου αδειάσει το σπίτι σε δέκα μέρες!».

-«Μα υπάρχει συμβόλαιο μέχρι και Νοέμβριο. Και εσύ, δεν είσαι ο ιδιοκτήτης».

-«Άκου να σου πω, αν εσύ και το παιδί σου έχετε προβλήματα υγείας και προβλήματα οικονομικά, να μην νοικιάζατε τόσο μεγάλο σπίτι, να πηγαίνατε σε ένα μικρότερο! Μου κρατάτε ολόκληρο σπίτι 40 τ.μ. Να φύγετε γρήγορα από το σπίτι μου!». (σημείωση: το σπίτι είναι 34 τ.μ.)

-«Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να με εκβιάζεις άλλο;».

-«Αφού μαζί σου δεν βρίσκω άκρη, θα πάω να βρω το παιδί σου. Θα τον παίρνω συνέχεια τηλέφωνο και θα του χτυπάω συνέχεια τα κουδούνια, μέχρι να φύγει. Δίπλα μένει η θεία μου, θα με ειδοποιεί όταν τον βλέπει»…

Πράγμα που όπως φαίνεται είπε κι έκανε, ειδοποιώντας τον 23χρονο να φύγει από το σπίτι μέσα σε τρεις μέρες (μέχρι το Μ. Σάββατο δηλαδή), καλώντας τον συνεχώς στο τηλέφωνο και χτυπώντας το κουδούνι του.

Τη Μ. Παρασκευή, σύμφωνα με τη μητέρα, η ένταση κορυφώθηκε, με την ίδια και το γιο της να καλούν αμφότεροι την αστυνομία Χανίων. «Καλέσαμε στην Αστυνομική Διεύθυνση. Αναφέραμε τα γεγονότα και του τηλεφώνησαν. Δήλωσε ότι δεν ενοχλεί, αλλά μπορεί να μπαίνει στο σπίτι του και να ελέγχει…», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η μητέρα του 23χρονου.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο 23χρονος Στάθης Ηλιάκης έγινε δεκτός στο MIT και ταξιδεύει Αμερική για τα όνειρά του!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET