ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Nestlé Needs YOUth: Η παγκόσμια πρωτοβουλία που επενδύει στους νέους και στηρίζει το μέλλον τους!

Για να αλλάξουμε τον κόσμο, χρειαζόμαστε κάποιον να πιστέψει σε εμάς!

Neopolis Team

2 Ιουνίου, 2022

[sponsored]

Συνεχώς ακούμε να λένε πως το μέλλον τού κόσμου βρίσκεται στα χέρια της νέας γενιάς κι αυτό μας ασκεί πίεση. Από τη μία, είναι η ευκαιρία μας να εκφραστούμε και να πλάσουμε την πραγματικότητα όπως την έχουμε φανταστεί, κι από την άλλη αποτελεί βάρος να ξέρεις πως ήρθε η σειρά σου να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.

Το να λάβεις το πόστο σου στον κόσμο και να γίνεις μέρος της ομάδας/γενιάς που θα αλλάξει τον ρου τής ιστορίας, έχει πολλή ευθύνη. Γι’ αυτό λοιπόν χρειάζεται καθοδήγηση, υποστήριξη και χρόνος. Η προθυμία κάποιου να πάρει τη σκυτάλη δε φτάνει από μόνη της, πρέπει να επενδύσει κάποιος σε αυτόν και να του δώσει ευκαιρίες. Η Nestlé λοιπόν, μέσα από το πρόγραμμά της Nestlé needs YOUth, το κάνει! 

Ξέρει καλά ότι επενδύοντας στους νέους, επενδύει στο μέλλον, και πως σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς – με τρόπο απροσδόκητο – απαιτείται προσαρμοστικότητα και καλλιέργεια καινούριων δεξιοτήτων!

Η παγκόσμια πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth έχει στόχο να βοηθήσει 10 εκατομμύρια νέους να έχουν πρόσβαση σε οικονομικές ευκαιρίες μέχρι το 2030, μέσω εργασίας κι απασχολησιμότητας, της αγροτοβιομηχανίας και της επιχειρηματικότητας. Στην Αθήνα εγκαινιάστηκε το 2013 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα για να υποστηρίξει την επαγγελματική ζωή των νέων και να τους προσφέρει ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.

Και ήδη το αποτύπωμα της πρωτοβουλίας είναι εντυπωσιακό!

Η Nestlé Ελλάς, στο διάστημα 2014 – 2022, έχει προσφέρει 720 ευκαιρίες απασχόλησης και 344 θέσεις πρακτικής άσκησης σε άτομα κάτω των 30 ετών, πολλά εκ των οποίων αποτελούν πλέον αναπόσπαστα μέλη της εταιρείας. 

Στο πλαίσιο των δράσεων Nestlé Needs YOUth εντάσσεται και το πρόγραμμα Alliance 4 YOUth, στο οποίο για 2η φορά φέτος η Nestlé, σε συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά, έκανε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε νέους και νέες, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να έρθουν σε επαφή με έμπειρα στελέχη και να κερδίσουν την ευκαιρία να έχουν εξάμηνη απασχόληση σε μια μεγάλη εταιρεία. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει βοηθήσει εκατομμύρια νέους να βρουν εργασία ή να ξεκινήσουν μια επιχείρηση. Σε συνεργασία με 25 εταιρείες της ίδιας ιδεολογίας, η Nestlé παρέχει πρακτική άσκηση, στήριξη επιχειρηματιών, καθώς και ευκαιρίες δουλειάς σε νέους, με στόχο να τους προσφέρει μεταξύ άλλων εκπροσώπηση στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Στην Ελλάδα, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Κατερίνα Αχτύπη που η συμμετοχή της στην πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth το 2020 την οδήγησε στο Τμήμα Βιώσιμων Συσκευασιών της Nestlé Ελλάς όπου εργάζεται, και σήμερα μοιράζεται μαζί μας αυτή την πορεία.

Σπούδασα Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχω μεταπτυχιακό στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες. Εργάστηκα σε διάφορα ερευνητικά ινστιτούτα στην Ευρώπη, με κύριο θέμα την έρευνα στην μικροπλαστική ρύπανση και την ωκεανογραφία. Παράλληλα, έκανα εθελοντισμό σε περιβαλλοντικές οργανώσεις. Αποφάσισα να συμμετέχω στην πρωτοβουλία της Nestlé για την υποστήριξη των νέων γιατί η εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητα το περιβάλλον.

Μετά τη λήξη της πρακτικής μου μέσω του προγράμματος Nestlé Needs YOUth, συνέχισα να εργάζομαι στην εταιρεία ως Sustainable Packaging Assistant, μοιράζοντας τον χρόνο μου μεταξύ σχεδίων για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα και ενός παγκόσμιου έργου που υλοποιείται σε συνεργασία με τα κεντρικά του Ομίλου. Φέτος τον Μάιο είχα την ευκαιρία να παραβρεθώ στο πλαίσιο του European Vocational Skills Week σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με συμμετοχή μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπροσώπων εταιρειών, όπου συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα γύρω από τις δεξιότητες που απαιτούνται σήμερα για τη μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία. Η Nestlé Ελλάς πίστεψε σε μένα και συνεχίζει να μου δίνει καθημερινά τη δυνατότητα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να εξελιχθώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2014 έως το 2022, το 75% των νέων θέσεων απασχόλησης στην Nestlé Ελλάς καλύφθηκε από άτομα κάτω των 30 ετών. Από την έναρξη της πρωτοβουλίας Nestlé Needs YOUth έως σήμερα, πάνω απο 15.000 ταλαντούχοι νέοι έχουν συμμετάσχει στα σεμινάρια και τις εκπαιδεύσεις της, που τους δίνουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν και να ενισχύσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους ώστε να εκκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή.

Ο Βασίλης Αδαμίδης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, επισημαίνει: «Όταν βοηθάμε τους νέους ανθρώπους να κρατήσουν τα όνειρά τους ζωντανά και να πετύχουν τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους, κτίζουμε το μέλλον. Είναι απαραίτητο να τους εξοπλίσουμε με όλα τα εφόδια που χρειάζονται, γιατί είναι οι αυριανοί επιχειρηματίες και στελέχη, εκείνοι που θέλουμε να δημιουργήσουν, να πρωτοπορήσουν και να φέρουν αλλαγές. Και στη Nestlé Ελλάς γίνεται πράξη, κάθε μέρα.»  

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας», η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Σχολιασμός Έκθεσης 2023: «Θα μπορούσε να ανταποκριθεί και μαθητής της 2ας Λυκείου»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023: Τι ισχύει φέτος για τη διαδικασία υπολογισμού των συνολικών μορίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET