ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το κτίριο του ΟΠΑ που μόνο ελληνικό πανεπιστήμιο δεν θυμίζει.

Στην οδό Τροίας 2, Σπετσών και Κιμώλου στην περιοχή της Κυψέλης, βρίσκεται το νέο υπερσύγχρονο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που δε θυμίζει ούτε στο ελάχιστο τις συνθήκες που μέχρι τώρα ξέραμε στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Τα εγκαίνια του εν λόγω οικοδομήματος έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα με την παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου. Όπως επισημάνθηκε μάλιστα, τόσο από τον […]

Default avatar

Guest Author

30 Μαΐου, 2017

Στην οδό Τροίας 2, Σπετσών και Κιμώλου στην περιοχή της Κυψέλης, βρίσκεται το νέο υπερσύγχρονο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που δε θυμίζει ούτε στο ελάχιστο τις συνθήκες που μέχρι τώρα ξέραμε στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Τα εγκαίνια του εν λόγω οικοδομήματος έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα με την παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου. Όπως επισημάνθηκε μάλιστα, τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από τους ιθύνοντες του έργου, σκοπός είναι να συνεχίσει απρόσκοπτη η ακαδημαϊκή πορεία των φοιτητών και να αποφευχθεί η συμφόρηση και τα πρακτικά προβλήματα που υπάρχουν στην εως τώρα τοποθεσία του Πανεπιστήμιου. Σημειώνεται, πως η λειτουργία του νέου κτιρίου θα αρχίσει από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Το συγκεκριμένο κτίριο οικοδομήθηκε με υψηλές αισθητικές προδιαγραφές ενώ εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Οι οκτώ νέες αίθουσες διδασκαλίας των 80 ατόμων βρίσκονται στον πρώτο και δεύτερο όροφο, τα εργαστήρια στην μεσαία ζώνη και οι γραφειακοί χώροι βρίσκονται στους τελευταίους ορόφους του κτιρίου. Σε κάθε επίπεδο διαμορφώθηκαν αίθουσες συσκέψεων, ενώ στο ισόγειο υπάρχει η αυλή, το αναγνωστήριο και επιπλέον εργαστήρια.  Το επόμενο στάδιο μετά την πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου ήταν ο εξοπλισμός του με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έπιπλα και δικτυακές υποδομές. Το έργο αυτό, ύψους 1.157.000 ευρώ ανέλαβε να υλοποιήσει – κατόπιν προγραμματικής σύμβασης – τον Νοέμβριο 2015 η εταιρία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟ ΔΟΜΕΣ Α.Ε.».

Μπορεί το νέο κτίριο να κλέβει τις εντυπώσεις, ωστόσο στο παλαιό κτίριο έχει γίνει ανακατασκευή της αυλής και σίγουρα αυτό αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Ιτέα: Κοπέλα σώζει νεογέννητο γατάκι που βρήκε ασφυχτικά δεμένο σε σακούλα σκουπιδιών!

SPILL THE TEA

Ο Damiano των Måneskin χώρισε και πιάστηκε να φιλιέται με άλλη σε κλαμπ της Ισπανίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Μπουνιές και κλωτσιές παίχτηκαν σε συναυλία του Sidarta, έριξε κι ο ίδιος μερικές!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι: 8 χρόνια φυλακή στη 18χρονη που σκότωσε τη φίλη της – Θέλει να περάσει Ιατρική!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στα Λατινικά Προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Πληροφορική Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET