ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το καινούριο κτίριο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ μας έκανε να χαμογελάσουμε!

Πλήρως λειτουργικό και έτοιμο να δεχτεί καθηγητές και φοιτητές είναι το νέο«Αττικό Κτίριο» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο Χαϊδάρι.  Στο ΑΚΙΣΑ λοιπόν υπάρχουν τρία μεγάλα αμφιθέατρα και τρεις μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας που διαθέτουν 724 θέσεις εκ των οποίων ορισμένες είναι ειδικές θέσεις για άτομα με κινητικές ανάγκες. Επιπλέον υπάρχουν 30 επιπλωμένα γραφεία προσωπικού, χώροι […]

Neopolis Team

20 Δεκεμβρίου, 2017

Πλήρως λειτουργικό και έτοιμο να δεχτεί καθηγητές και φοιτητές είναι το νέο«Αττικό Κτίριο» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο Χαϊδάρι. 

Στο ΑΚΙΣΑ λοιπόν υπάρχουν τρία μεγάλα αμφιθέατρα και τρεις μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας που διαθέτουν 724 θέσεις εκ των οποίων ορισμένες είναι ειδικές θέσεις για άτομα με κινητικές ανάγκες.

Επιπλέον υπάρχουν 30 επιπλωμένα γραφεία προσωπικού, χώροι για διοικητικές υπηρεσίες, δεδομένου ότι στο κτίριο θα λειτουργήσει άμεσα παράρτημα της Γραμματείας της Ιατρικής Σχολής, Αρχείο, καθώς και χώρος για τη λειτουργία σύγχρονου Εκπαιδευτικού Κέντρου Προσομοίωσης, το οποίο εξοπλίζεται σταδιακά, προκειμένου να εξασφαλισθεί η σύγχρονη πρακτική άσκηση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, ειδικευόμενων γιατρών και άλλων λειτουργών του τομέα Υγείας.

Σε ειδικό χώρο προβλέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Κλινικών Μελετών της Ιατρικής Σχολής, για τη διευκόλυνση και το συντονισμό κλινικής και μεταφραστικής έρευνας.

Τα εγκαίνια λειτουργίας του Αττικού Κτηρίου της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ πραγματοποιήθηκαν στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Δημόπουλος» του κτηρίου, από τον Πρύτανη Καθηγητή κ. Μελέτιο – Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή κ. Ευστράτιο Σ. Πατσούρη, τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητή κ. Πέτρο Π. Σφηκάκη, την Επόπτη του κτηρίου Α.Κ.Ι.Σ.Α. Καθηγήτρια κ. Γ. Γερολουκά-Κωστοπαναγιώτου, τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Χ. Λιάπη, και τον Διοικητή του Νοσοκομείου «Αττικόν», κ. Κ. Δραγώνα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η λειτουργία του ΑΚΙΣΑ και του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» αναβαθμίζει πρωτίστως την ακαδημαϊκή ιατρική εκπαίδευση, αλλά και τη Δυτική Αττική που θα επωφεληθεί από ιατρικής πλευράς.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Ιτέα: Κοπέλα σώζει νεογέννητο γατάκι που βρήκε ασφυχτικά δεμένο σε σακούλα σκουπιδιών!

SPILL THE TEA

Ο Damiano των Måneskin χώρισε και πιάστηκε να φιλιέται με άλλη σε κλαμπ της Ισπανίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Μπουνιές και κλωτσιές παίχτηκαν σε συναυλία του Sidarta, έριξε κι ο ίδιος μερικές!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι: 8 χρόνια φυλακή στη 18χρονη που σκότωσε τη φίλη της – Θέλει να περάσει Ιατρική!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στα Λατινικά Προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Πληροφορική Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET