fbpx

Ναι ρε είμαστε κι εμείς που διαβάζουμε για την εξεταστική στην παραλία, πειράζει;


Πολλά έχουν αλλάξει στις ζωές μας τους τελευταίους μήνες. Από τα απλά, καθημερινά μέχρι και τα πλέον σοβαρά. Ζορίζουμε το μυαλό μας να κάνουμε πράγματα που στο παρελθόν μας έβγαιναν εντελώς αυθόρμητα. Από το χαλαρό ποτάκι στην παραλιακή, μέχρι την οργάνωση των διακοπών μας. Καταλαβαίνουμε λοιπόν, πως το φετινό καλοκαίρι δε θα έχει σχέση με τo greek summer που ξέρουμε. Αυτό δε σημαίνει βέβαια, πως άλλαξαν τα πάντα γύρω μας.

Είναι κι εκείνες οι σταθερές βλέπετε, που έχουν μείνει στη ζωή μας ίδιες κι απαράλλαχτες. Οι κοπέλες μας θέλουν να βγούμε για σούσι, τα αδέρφια μας σπάνε τα @@ καθημερινά, οι φίλοι μας στη σχολή συνεχίζουν να μας κάνουν τράκες στα τσιγάρα και η αγ@μία των περισσοτέρων εξακολουθεί να χτυπάει δυσθεώρητα επίπεδα. Όλα εκείνα τα μικρά μικρά πράγματα που βασανίζουν γλυκά τη ζωή και κατά βάθος τα γουστάρουμε κιόλας, συνεχίζουν να υπάρχουν ακμαία στις καθημερινότητες μας.

Από κοντά και η εαρινή εξεταστική. Που για κακή μας τύχη και λόγω των γνωστών συγκυριών, βλέπω η φάση να μας τραβάει βαθιά μέσα στο καλοκαίρι, δίνοντας μαθήματα με απλωμένες γρανίτες δίπλα.

Δεν πρόκειται να χαλάσω τα μπάνια μου όμως για την εξεταστική. Και φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος που διαβάζω υπερήφανα στην παραλία και δεν τα παρατάω, ακόμα κι αν περπατήσει από δίπλα μου ο καλοκαιρινός μου έρωτας, με το «Αμά σε είχα κοντά μου» των Stavento να παίζει κάπου στο background…

Πώς το λένε οι φίλοι μας στας Ευρώπας; «Extreme times need extreme measures» και δυο καθηγητές Αγγλικών έχασαν αυτόματα τη ζωή τους κάπου κοντα στην Προσύμνη Αργολίδας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως το παραλιακό διάβασμα μου έχει συμπεριφερθεί πάρα πολύ καλά τα τελευταία τρία χρόνια που το επιχειρώ. Πέρασα μαθηματάκια, ήπια κάμποσα κοκτέιλς και πέτυχα το μαυρισματάκι μου στην πιο μαύρη περίοδο στη ζωή κάθε φοιτητή που σέβεται τον εαυτό του. Τη γ@μημένη εξεταστική.

Σας βλέπω πώς με κοιτάζετε όταν ανοίγω τα βιβλία της Πολιτικής Φιλοσοφίας πάνω στην ξαπλώστρα, μα ειλικρινά δε δίνω σημασία. Το διάβασμά μου το έκανα, μωράκια μπάνισα, μίζερο φρέντο εσπρέσο σκέτο ήπια για να είμαι κεφάτος και το μάθημα μου το πέρασα. Είχα πρόγραμμα ρε μαλάκες. Πονάτε πολύ το ξέρω! 

Για σένα που το είχες σαν ιδέα αλλά δεν το τολμούσες, δοκίμασε το και θα με θυμηθείς. Εννοείται όμως πως δεν πας χύμα στο κύμα.

Οι πειρασμοί γύρω σου είναι πολλοί και πρέπει να επιδείξεις στρατιωτική πειθαρχία για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Για αρχή, είναι πολύ σημαντικό να βρεις ένα σημείο που βολεύει. Επιλέγεις ξαπλώστρα που είναι στα μέτρα σου, ιδανικά με την σκιά να σε καλύπτει. Να τη φοράς και να μη σε φοράει με άλλα λόγια. Τώρα αν προτιμάς παραλία που να μην είναι οργανωμένη, ψυχανεμίζεσαι από πού φυσάει ο άνεμος, βρίσκεις ένα καλό αρμυρίκι κι αφού διώξεις τις πετρούλες που δε βολεύουν με τίποτα, τότε μπορείς με ησυχία να εδράζεσαι για ώρες παρέα με τις σημειώσεις σου. Αν μάλιστα πετύχεις και κάποιο απομονωμένο σημείο, ακόμα καλύτερα.

Θέλω να δεις τη φάση σου σα να είσαι εν δυνάμει συγγραφέας και ότι έχεις πάει εκεί να γράψεις το βιβλίο που θα σώσει την για τον πέοντα καριέρα σου. Αυτή είναι η νοοτροπία μας, εκείνη του νικητή και είναι αλάνθαστη.

Πολύ σημαντικό επίσης, είναι να προσέξεις τον ήλιο.

Είμαστε υπεύθυνοι φοιτητές κι οφείλουμε να προστατευόμαστε από τις καυτές του ακτίνες. Καλός μας φίλος στο διάβασμα σ’ αυτήν την περίπτωση είναι το αντηλιακό μας, με τον μεγάλο τον δείκτη όχι κάτι 20άρια λαδάκια, που θα μας σώσει από την κοκκινισμένη φάτσα τις επόμενες μέρες και ειδικότερα την ημέρα της εξέτασης. Αν έχεις ίδιο μάθημα με τον έρωτα από το τμήμα σου, ε δε λέει να σε δει σαν… αστακό.

Τέλος, έχω γράψει πολλές φορές πως το attitude είναι που κάνει τη διαφορά στα πάντα στις ζωές μας. Φοράς λοιπόν τα γυαλάκια σου, που με απίστευτη προνοητικότητα αγοράσες το Μάιο αμέσως μόλις άνοιξαν τα μαγαζιά και παίρνεις το σοφιστικέ και σοβαρό σου ύφος, το οποίο είναι απαραίτητο για διάβασμα στην παραλία. Παρατηρείς από μακριά το τι γίνεται και δεν επιτρέπεις να σ’ ενοχλήσουν την ώρα που καταναλώνεις τόση γνώση…

Το διάβασμα για την εξεταστική στην παραλία δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε γλυκούλικο κι όμορφο. Είναι απλά αναγκαίο, ειδικά αν βρίσκεσαι στη δυσχερή θέση να χρωστάς διψήφιο αριθμό μαθημάτων.

Ξέρω πως σε πολλούς δεν αρέσει, τους ξενίζει και θεωρούν ότι δε συνάδει με την επιστημονική κοινότητα. Προφανώς δεν ξέρουν τι λένε! Στην τελική ακόμα κι αν δε σου πηγαίνει καλά, θα μπορείς να κουμπώσεις μερικά μοχίτο και τότε όλα θα φαίνονται ένα τσακ πιο αισιόδοξα.

Διάβασμα στην παραλία λοιπόν. Καθήκον όλων να το απενοχοποιήσουμε!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET