ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

National Taiwan University | Τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια στα καλύτερα του κόσμου!

Την τιμητική τους έχουν τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια ανάμεσα στα 924 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, από τις τέσσερις χιλιάδες (4.000) ανώτατων ιδρυμάτων των οποίων τα στοιχεία εξετάσθηκαν αρχικώς, σύμφωνα με τον διεθνώς αναγνωρισμένο κατάλογο που δημοσιεύει το National Taiwan University. Πιο συγκεκριμένα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στην 217η θέση, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης […]

Neopolis Team

14 Οκτωβρίου, 2015

Την τιμητική τους έχουν τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια ανάμεσα στα 924 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, από τις τέσσερις χιλιάδες (4.000) ανώτατων ιδρυμάτων των οποίων τα στοιχεία εξετάσθηκαν αρχικώς, σύμφωνα με τον διεθνώς αναγνωρισμένο κατάλογο που δημοσιεύει το National Taiwan University.

Πιο συγκεκριμένα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στην 217η θέση, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην 344η, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην 490η και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην 495η. Μάλιστα, το ΕΚΠΑ, αν συνυπολογισθεί πλήρως ως κριτήριο ο αριθμός των τμημάτων του, τοποθετείται στην 196η θέση.

Η κατάταξη για το ΕΚΠΑ είναι ακόμα υψηλότερη σε επιμέρους τομείς, όπως την Φαρμακολογία στην οποία βρίσκεται στην 76η θέση, την Ιατρική στην οποία βρίσκεται στην 134η θέση και την Φυσική π βρίσκεται στην 171η θέση.

Την πρώτη πεντάδα στην κατάταξη καταλαμβάνουν το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το πανεπιστήμιο του Τορόντο, το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το πανεπιστήμιο Washington-Seattle.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία, η αξιολόγηση του National Taiwan University βασίζεται κυρίως στο ερευνητικό έργο που παράγεται και δημοσιεύεται σε κάθε ίδρυμα, στην απήχηση που επιτυγχάνουν οι δημοσιευμένες εργασίες, καθώς και στην τελική ιδιαίτερη διάκρισή τους.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έγινε δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Cambridge!

SPILL THE TEA

Καρολίνα: «Χαίρομαι που ο Μπο δε θα μου δώσει δεύτερη ευκαιρία, γιατί δείχνει ότι είναι νοήμων»!

ΕΛΛΑΔΑ

Με παραίτηση προειδοποιούν οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου για την υποβάθμιση των πτυχίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET