ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Να κάνεις ή να μην κάνεις ψηφιακό one-night stand; Έχουμε και λέμε τα υπέρ και τα κατά!

Ο δρόμος που χάραξε ο κορωνοϊός.

Mademoisex

9 Ιανουαρίου, 2021

cover

Σεξουαλική ζωή και κορωνοϊός δεν έχουν πάει και πολύ καλά. Με κλειστά μπαρ, κέντρα διασκέδασης και οποιοδήποτε άλλο μέρος γίνονται γνωριμίες, φυσικό κι επόμενο να έχεις μείνει μπακούρι και να κοντεύεις να τρελαθείς από την έλλειψη δράσης. Εκτός κι αν είσαι σε σχέση φυσικά. 

Από την άλλη, όπως σε πολλά άλλα πράγματα στην καθημερινότητά μας, έτσι και στο κομμάτι του σεξ, ο κόσμος αναγκάστηκε να στραφεί σε νέα μονοπάτια για να την παλέψει. Έτσι λοιπόν, γεννήθηκε το λεγόμενο διαδικτυακό one-night stand. Ουσιαστικά, κάνεις one-night stand, απλώς μέσω λάπτοπ, υπολογιστή ή κινητού και όχι εξ επαφής όπως γινόταν μέχρι να μπει στη ζωή μας η Covid-19.

Τον τρόπο αυτό δοκιμάζουν κυρίως άτομα που συνομιλούν μέσω apps γνωριμιών τύπου Tinder, Bumble ή Badoo και είναι πάρα πολύ ανερχόμενο εξαιτίας της πανδημίας. Τι λες λοιπόν; Αξίζει να το δοκιμάσεις;

Πάμε να δούμε τα υπέρ και τα κατά του virtual ons και αναλόγως κρίνεις:

Υπέρ #1 Παίρνεις μία ιδέα για το πώς ήταν το σεξ προ-κορωνοϊού

Όπως ανέφερα ήδη στον πρόλογο, τα άτομα που έχουν συνηθίσει σε πιο κοινωνική και δραστήρια ζωή, τραβάνε μεγάλο ζόρι. Δεν είναι εύκολο τη μία μέρα να βγαίνεις, να γνωρίζεις κόσμο, να κάνεις τις αρπαχτές σου και την επόμενη να μένεις απομονωμένος/η στο σπίτι. Κι επειδή το σεξ είναι ανάγκη, με αυτόν τον τρόπο μπορείς να πάρεις μία όσο πιο ρεαλιστική γεύση γίνεται σχετικά με το πώς ήταν στη one-night stand μορφή του προ-κορωνοϊού. Η ψηφιακή εκδοχή της «μιας βραδιάς» είναι ό,τι πιο κοντινό μπορείς να δοκιμάσεις ώστε να ξεδώσεις και κυριολεκτικά να ικανοποιήσεις τις κ@ύλες σου.

Κατά #1 Απειλείται η ιδιωτικότητά σου

Τα πράγματα στο διαδίκτυο έχουν αγριέψει. Συνεχώς ακούμε για περιπτώσεις revenge porn ή για δημοσιεύσεις γυμνών φωτογραφιών με σκοπό να εκθέσουν τους εμπλεκόμενους. Ή για την ακρίβεια, ΤΗΝ εμπλεκόμενη. Εάν λοιπόν, έχεις τον παραμικρό φόβο ότι μπορεί αυτός/ή με τον/την οποίο/α κάνεις διαδικτυακό one-night stand να σε εκθέσει ή να υποκλέψει πλάνα και φωτογραφίες σου δίχως τη συναίνεσή σου, τότε αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος να ΜΗΝ το δοκιμάσεις. Γενικότερα, μία καλή λύση θα ήταν να συμφωνήσετε να μη δείξει στην κάμερα κανείς από τους δύο το πρόσωπό του, για να αισθάνεστε πιο άνετα και ασφαλείς.

Υπέρ #2 Δεν κινδυνεύεις να κολλήσεις κορωνοϊό ή κάποιο ΣΜΝ

Σοβαρά τώρα. Έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε πάλι καλά που δεν κάνουμε το ένα ή το άλλο γιατί δεν κινδυνεύουμε να κολλήσουμε κορωνοϊό! Η σεξουαλική επαφή όμως, έκρυβε από πάντα σοβαρότερους κινδύνους, ιδιαίτερα όταν γίνεται με πολλούς και διαφορετικούς παρτενέρ. Εδώ βέβαια έχουμε τη λύση και λέγεται προ-φυ-λα-κτι-κό! Ωστόσο, το virtual ons δίνει μία επιπλέον λύση και είναι η έλλειψη επαφής. Γλιτώνεις κορωνοϊό, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, την άβολη στιγμή που ο άλλος λέει δεν έχω προφυλακτικό (αίσχος) και πολλά άλλα.

Κατά #2 Καλός ο αυνανισμός, αλλά σαν το σεξ δεν έχει

Είναι πραγματικά μία απόλυτα φυσιολογική συνήθεια που προσφέρει υγεία και απόλαυση. Κακά τα ψέματα όμως, το σεξ εξ επαφής, και μάλιστα το πετυχημένο, δεν το φτάνει ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι. Άσε που είναι και λίγο awkward να ξεγυμνωθείς μπροστά σε μία οθόνη όπου σε κοιτάει ένας, επίσης γυμνός, άγνωστος και να αρχίσετε να αυνανίζεστε. Υπάρχει σίγουρα η προοπτική να ξεδώσεις και να περάσεις καλά, αλλά ξεκάθαρα θα ήλπιζες να μπορούσες να είσαι κοντά σε αυτό το άτομο και να μπορείς να το νιώθεις.

Υπέρ #3 Δεν έχεις καμία πίεση, μπορείς να αποχωρήσεις ανά πάσα στιγμή

Τίποτα δεν υπάρχει σαν την ασφάλεια του σπιτιού σου, του δικού σου χώρου, εκεί που ξέρεις ότι είσαι απόλυτα προστατευμένος/η και δε μπορεί να σε πειράξει κανείς. Πράγματι, είστε και οι δύο μπροστά από μία οθόνη, οπότε ανά πάσα ώρα και στιγμή νιώσεις ότι προσβάλλεσαι, ότι αισθάνεσαι άβολα, ότι πιέζεσαι ή ότι δε γουστάρεις γενικά, απλά πατάς ένα κουμπάκι και έχεις αποχωρήσει από τη βιντεοκλήση. Ούτε γάτα δηλαδή ούτε ζημιά. Το πολύ πολύ να λυπηθείς λιγάκι για το χρόνο που έχασες. Από εκεί και πέρα όλα καλά!

Κατά #3 Δεν υπάρχει το πάθος της σωματικής επαφής

Για να είμαστε ειλικρινείς στο one-night stand δεν υπάρχουν ιδιαίτερα συναισθήματα, καθώς δεν είναι αυτός ο σκοπός. Επιλέγεις να το κάνεις για να περάσεις καλά και να μη χρειαστεί να ξαναδείς τον άλλο. Δε μπορούν λοιπόν να δημιουργηθούν συναισθήματα μέσα σε μόλις μία μέρα ή νύχτα. Αυτό που υπάρχει εκείνη τη στιγμή είναι η έντονη επιθυμία, η έξαψη και το πάθος. Από εκεί και πέρα τίποτε άλλο. Τα προαναφερθέντα μάλιστα προκύπτουν ξεκάθαρα από τη σωματική επαφή και έλξη. Αυτό δε μπορείς ούτε κατά διάνοια να το βιώσεις στο ψηφιακό one-night stand, παρά μόνο να το φαντασιωθείς.

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET