fbpx

10 παγκόσμιες μουσικές επιτυχίες εμπνευσμένες από γυναικεία ονόματα!


Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα τραγούδια που όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα συνεχίσουν να ακούγονται, άλλες φορές μόνο στους φανατικούς ενός συγκεκριμένου είδους και άλλες φορές θα είναι γνωστά σε όλους μας. Οι στίχοι των τραγουδιών αυτών λοιπόν, περνούν από στόμα σε στόμα από τη μία γενιά στην επόμενη κατορθώνοντας έτσι να παραμείνουν ζωντανοί.

Υπάρχουν μάλιστα και κάποια τραγούδια, που μέσα από τους στίχους τους κατάφεραν να κάνουν ορισμένα ονόματα παγκοσμίως γνωστά και τους ακροατές να αναρωτιούνται ποιο είναι το πρόσωπο-έμπνευση και ποια η ιστορία που κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο τραγούδι:

#1 Angie – Rolling Stones

Επέλεξα να ξεκινήσω με το συγκεκριμένο, μιας και φημολογείται ότι κρύβει μέσα του μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Ο Mick Jagger, lead singer των Rolling Stones, σύμφωνα με την πιο γνωστή φήμη που κυκλοφορεί, έγραψε αυτό το τραγούδι όχι για κάποια κοπέλα ή σύζυγό του όπως φαντάζεται κανείς, αλλά – όσο περίεργο κι αν ακούγεται – για τη σύζυγο του David Bowie, η οποία ανέφερε στην αυτοβιογραφία της ότι είχε… πιάσει στα πράσα τον σύζυγό της με τον Mick Jagger σε προσωπικές στιγμές! Έτσι, πολλοί θεώρησαν πως πίσω από το τραγούδι αυτό, κρύβεται η προσπάθεια του Jagger να την ηρεμήσει. Παρόλα αυτά, ο ίδιος αρνείται τις φήμες αυτές λέγοντας πως το «Angie» γράφτηκε από τον Keith Richards για την κόρη του που λέγεται Angela.

#2 Billie Jean – Michael Jackson

Ο Michael Jackson θέλοντας να εκφράσει τα συναισθήματα του σχετικά με μία stalker θαυμάστριά του που τον ακολουθούσε παντού, του έγραφε γράμματα και υποστήριζε πως έχει το παιδί του, αποφάσισε να γράψει ένα τραγούδι γι’ αυτήν, χωρίς όμως να την περιγράφει πλήρως. Το «Billie Jean» επιβεβαίωσε την επιλογή του αυτή και έκανε φυσικά πάταγο φέρνοντάς τον για ακόμη μια φορά στην κορυφή των charts.

#3 Macarena – Los Del Rio

Άλλο ένα όνομα που έκανε πάταγο, χωρίς καν πολλές φορές το κοινό να γνωρίζει ότι πρόκειται για όνομα γυναίκας. Το τραγούδι, στην αρχική του τουλάχιστον εκδοχή, κάνει λόγο για μια κοπέλα, τη Macarena, της οποίας το αγόρι, ο Vitorino, φεύγει για τον στρατό. Η ίδια βρίσκει παρηγοριά στη συντροφιά άλλων αντρών και το τραγούδι που όλοι τόσο χαρούμενα τραγουδάμε, την παροτρύνει να συνεχίσει!

https://www.youtube.com/watch?v=XiBYM6g8Tck

#4 Arabella – Arctic Monkeys

Το συγκεκριμένο τραγούδι, αν και πιο πρόσφατο, έχει καταφέρει να κάνει διεθνώς γνωστό όχι ένα απλό όνομα, αλλά ένα συνδυασμό ονομάτων! Πιο συγκεκριμένα, το «Arabella» που αρκετοί αναρωτιούνται τι σημαίνει, αποτελεί έναν συνδυασμό μεταξύ του ονόματος Arielle, κοπέλα του Alex Turner, και του φανταστικού χαρακτήρα που υποδύεται η Jane Fonda στην επιστημονικής φαντασίας ταινία «Barbarella». Ο ίδιος ο Turner σε συνέντευξή του έχει απαντήσει πως ναι η κοπέλα στην οποία αναφέρεται είναι αληθινή.

#5 Layla – Derek and The Dominos

Άλλο ένα τραγούδι που αναφέρεται σε πραγματικό πρόσωπο, αν και με διαφορετικό όνομα. Το «Layla» ήταν ένα όνομα μέσα από ένα βιβλίο κάποιου Πέρση ποιητή του 12ου αιώνα που κάνει λόγο για τον ανέφικτο έρωτα ενός άντρα. H Layla για τον Eric Clapton που έγραψε το τραγούδι, ήταν η σύζυγος του George Harrison, μέλος των Beatles, την οποία ερωτεύτηκε και την οποία στη συνέχεια κατάφερε τελικά να παντρευτεί. Η ίδια η πρώην σύζυγος του Harisson, δήλωσε πως παρά το γεγονός ότι λάτρεψε αυτό το γεμάτο πάθος τραγούδι, δεν αισθάνθηκε χαρούμενη που κυκλοφόρησε ενώ ήταν ακόμη παντρεμένη με τον Harrison, καθώς ένιωσε εκτεθειμένη.

#6 Lola – The Kinks

Ένα όνομα που σε όσους το έχουν ακούσει, χαράσσεται εύκολα στο μυαλό, αφού ακούγεται πολλές φορές μέσα στο συγκεκριμένο τραγούδι. Σχετικά με την ιστορία του τραγουδιού, το μέλος των The Kinks, Ray Davies, έχει δηλώσει πως πράγματι αποτελεί ένα ερωτικό κομμάτι που αφορά μια ιστορία του manager του, ο οποίος ερωτεύτηκε μία τραβεστί χωρίς να το γνωρίζει, με την ιστορία βέβαια, να μη διαρκεί πολύ μετά την αποκάλυψη.

#7 Black Betty – Ram Jam

Η μοναδική επιτυχία των Ram Jam, το Black Betty, αποτέλεσε ένα αμφιλεγόμενο τραγούδι καθώς η αναφορά στη μαύρη κοπέλα από την Alabama, Betty, έκανε αρκετές οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών να αντιδράσουν για τους στίχους του τραγουδιού, τους οποίους θεώρησαν προσβλητικούς.

#8 My Sharona – The Knack

Το συγκεκριμένο τραγούδι γράφτηκε ακριβώς γι’ αυτό που φαντάζεται κανείς. Για μια κοπέλα ονόματι Sharona την οποία ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά ο τραγουδιστής, Doug Fieger. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος βρισκόταν σε μακροχρόνια σχέση και εκείνη ήταν ακόμα μαθήτρια, ο Fieger της έγραψε και της αφιέρωσε τραγούδι, το «My Sharona». Ένα χρόνο μετά, η Sharona ενέδωσε και άρχισαν να βγαίνουν διατηρώντας τελικά σχέση για 4 χρόνια.

#9 Julia – Pavlov’s Dog

Η αλήθεια είναι πως η ιστορία πίσω από το «Julia» δεν είναι ευρέως γνωστή. Το τραγούδι αυτό, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη λίστα, καθώς ακούγοντας και μόνο τον λυγμό του τραγουδιστή κανείς, φαντάζεται πως μια εξίσου όμορφη ιστορία ίσως κρύβεται πίσω από αυτό.

#10 Ruby – Kaiser Chiefs

Τη λίστα κλείνει ένα τραγούδι, το οποίο αν και κατάφερε να διατηρήσει ανεξίτηλο μέσα στα χρόνια ένα όνομα, το Ruby, δεν κρύβει απολύτως καμία ιστορία. Το όνομα είναι ένα τυχαίο όνομα που δεν αναφέρεται σε κανέναν συγκεκριμένα, απλώς το επινόησαν. O Andrew Whitey White είχε δηλώσει: «Είναι προφανώς γραμμένο για κάτι, αλλά από τη δική μας οπτική δεν είναι γραμμένο για κανέναν. Αν, όμως, ξέρετε κάποιον Ruby, τότε είναι γι’ αυτόν. Είναι ειλικρινά τόσο απλό!»

 

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET