ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μητέρα εννιά παιδιών αποφοίτησε με άριστα από το ΑΠΘ, μας δίνει παραπάνω κίνητρο!

Θέληση να υπάρχει κι όλα τ' άλλα έρχονται!

Neopolis Team

22 Ιουλίου, 2022

Οι σπουδές είναι μια πονεμένη ιστορία ακόμα και για έναν ελεύθερο 20άρη, που δεν έχει στην ευθύνη του παιδιά και σπίτια (μιλάει η εμπειρία εδώ ), κι αυτό κάνει το κατόρθωμα της 41χρονης Αλεξάνδρας Χοροζίδου – Τσανακτσίδου σπουδαίο!

Για να το πάρουμε από την αρχή, το να επιστρέφεις στο διάβασμα σχεδόν στα 40 σου για να μπεις στο πανεπιστήμιο, είναι από μόνο του πολύ θαρραλέο. Η καθημερινότητα και οι ευθύνες σ’ αυτήν την ηλικία δε λογαριάζουν και πολύ τα όνειρα, ειδικά όταν υπάρχουν και εννέα παιδιά να μεγαλώσεις.

Όπως είπε η 41χρονη απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, έμαθε ότι πέρασε στη σχολή έχοντας πρόσφατα αποκτήσει και όγδοο παιδί, ενώ λίγο αργότερα έφτασε και το ένατο. «Ο Κωνσταντίνος και η Ελισάβετ ουσιαστικά ήρθαν στη ζωή ενώ ήμουν φοιτήτρια», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμπληρώνοντας πως «κατά κάποιον τρόπο, το lockdown και ο κορωνοϊός με βοήθησαν να μη λείπω από το σπίτι, να διαβάζω και να παρακολουθώ μαθήματα διαδικτυακά».

https://www.facebook.com/chorozidou.alexandra/posts/pfbid02KwrbKx6HiwjxJNCe6tcsGoykjeeUn6sHvnWgNYNEmEk68XjwrfW1SfSfv7cdE1rvl

Η έντονη αγάπη της για την ιστορία εκδηλώθηκε κατά το ζήτημα του Μακεδονικού Αγώνα. «Ξεκίνησα κάποιες μελέτες και καταγραφές μαρτυρίων από τη μεριά της μητέρας, που κατάγεται από την περιοχή της Καστοριάς, με αποτέλεσμα να γράψω το βιβλίο ‘Στις φλόγες του Αη Λια’, που εκδόθηκε φέτος», δηλώνειΒιβλίο έχει γράψει και για την εμπειρία της μητρότητας και της εγκυμοσύνης, με τίτλο «Το θαύμα εντός μου».

Όσον αφορά τις σπουδές της, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολλοί συμφοιτητές και καθηγητές δε γνώριζαν για την οικογενειακή κατάσταση της Αλεξάνδρας. Η ίδια λέει ότι δεν επιδίωξε ποτέ να τη μάθουν, ώστε να μην έχει διαφορετική αντιμετώπιση.

Ίσως κάποιοι γνώριζαν αλλά μόνο στο τέλος των σπουδών μαθεύτηκε ότι είμαι μητέρα 9 παιδιών. Δεν το «φώναξα», επειδή δεν ήθελα ειδική μεταχείριση από τους καθηγητές.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, το σίγουρο είναι ότι η 41χρονη πολύτεκνη μητέρα θα έφτανε στην επίτευξη του στόχου της, ενώ αφού το κατάφερε, έβαλε μπρος για νέες επιτυχίες. Συγκεκριμένα, παρακολουθεί εκπαίδευση στο Personal and Executive Coaching, μέσω του οργανισμού ΙCF International Coaching Federation, και στοχεύει να ειδικευτεί ως parent coach – προσωπικός σύμβουλος για γυναίκες και μητέρες. Αν υπάρχει ένα άτομο που μπορεί να δώσει τις πιο κατάλληλες συμβουλές, τότε είναι αυτή!

Η ίδια παραδέχτηκε ότι κατά τη διάρκεια της φοίτησής της κατάφερε να μην επιβαρύνει τα παιδιά της με τις δραστηριότητες της. «Τα βιβλία που γράφω και οι σπουδές μου δεν είναι …αναγκαστική εργασία, είναι τα ενδιαφέροντά μου. Γι’ αυτό, αν η μεγαλύτερη κόρη μου, με δική της πρωτοβουλία και θέληση φτιάξει μια μέρα μια κατσαρόλα φαγητό, της λέμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ και δεν ζητάμε να επαναληφθεί! Η ίδια θα αποφασίσει…», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Να σημειωθεί εντωμεταξύ πως η 41χρονη μητέρα είναι πλέον κάτοχος δύο πτυχίων, αφού στο παρελθόν αποφοίτησε και από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. 

Στην τελευταία ορκωμοσία της ωστόσο, είχε ως θεατές τα περήφανα παιδιά της, την Ανθή, τη Μαρία, τον Γιώργο, τη Μυρτώ, τον Άγγελο, τον Παύλο, τον Παΐσιο, τον Κωνσταντίνο και τη μόλις δυόμιση ετών Ελισάβετ! 

Ιστορίες σαν αυτή της Αλεξάνδρας και του 88χρονου κυρίου Μουδατσάκη λοιπόν, είναι που μας αφοπλίζουν από δικαιολογίες και μας δίνουν δύναμη να παλέψουμε για τους δικούς μας στόχους.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φαρμακευτική ΑΠΘ: Σε τραγική κατάσταση το τμήμα – Κινδυνεύει λόγω υποστελέχωσης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Ν. Κεραμέως δήλωσε ότι μιλάει συστηματικά με τους φοιτητές για τα μέτρα που παίρνει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η διαδικασία εξετάσεων αναγνώρισης τίτλου για πτυχιούχους Ιατρικής και Οδοντιατρικής από παν/μια του εξωτερικού!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Πατρών κέρδισαν την 1η θέση σε παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET