ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Xάσμα στους μισθούς των Ευρωπαίων | Σε ποια θέση βρίσκεται η χώρα μας;

Ότι οι Ευρωπαίοι έχουν βασικές διαφορές μεταξύ τους, είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι. Οικονομικά ειδικά υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα στα πορτοφόλια τους, που επίσης είναι κάτι που το γνωρίζουμε. Σήμερα όμως θα μιλήσουμε με αριθμούς για να μάθουμε ακριβώς τις διαφορές στους μηνιαίους μισθούς. Ο μεγαλύτερος μισθός αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη δίνεται στην […]

Neopolis Team

2 Ιανουαρίου, 2018

Ότι οι Ευρωπαίοι έχουν βασικές διαφορές μεταξύ τους, είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι. Οικονομικά ειδικά υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα στα πορτοφόλια τους, που επίσης είναι κάτι που το γνωρίζουμε. Σήμερα όμως θα μιλήσουμε με αριθμούς για να μάθουμε ακριβώς τις διαφορές στους μηνιαίους μισθούς.

Ο μεγαλύτερος μισθός αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη δίνεται στην Ελβετία που ανέρχεται στα 4.421 ευρώ και ο μικρότερος στην Ουκρανία όπου οι εργαζόμενοι εκεί λαμβανουν τον μήνα 190 ευρώ.

Σε πέντε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, ανάμεσά τους η Νορβηγία και η Ισλανδία, οι μισθοί είναι πάνω από 3.000 ευρώ, όπως θα δείτε στον ειδικά σχεδιασμένο χάρτης.

Όσον αφορά την Ελλάδα, καταλαμβάνει την 20 θέση του πίνακα των 38 χωρών που έχουν καταγραφεί με τον μέσο καθαρό μισθό να υπολογίζεται με τα τελευταία στοιχεία, στα 917 ευρώ. Βρίσκεται πίσω από δύο χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, την Σλοβενία – η οποία έχει και την καλύτερη επίδοση στα Βαλκάνια με 1.051 ευρώ και την Εσθονία με 993 ευρώ.

Η μόνη χώρα της Δυτικής Ευρώπης με χαμηλότερο καθαρό μέσο μισθό από την Ελλάδα είναι η Πορτογαλία (846 ευρώ). Αντίθετα η Κύπρος με τα 1.658 ευρώ μέσο καθαρό μισθό βρίσκεται κοντά στον μέσο την Δυτικής Ευρώπης.

Οι χαμηλότεροι μισθοί παρατηρούνται σε χώρες της βαλκανικής χερσονήσου. 

Στην Βουλγαρία σύμφωνα με τα στοιχεία είναι στα 423 ευρώ, στην Σερβία στα 407 ευρώ, στην ΠΓΔΜ στα 372 ευρώ, στην Αλβανία στα 347 ευρώ και στην Μολδαβία 216 ευρώ.

Για χώρες που βρίσκονται πιο ανατολικά και δεν συμπεριλαμβάνονται στον χάρτη να αναφέρουμε ότι στην Τουρκία ο μέσος καθαρός μισθός είναι στα 528 ευρώ και στην Ρωσία στα 474 ευρώ. Εντύπωση προκαλεί ότι στο κατά τα άλλα πλούσιο Αζερμπαϊτζάν ο μισθός διαμορφώνεται στα 232 ευρώ.

Στον παρακάτω χάρτη από την Wikipedia εμφανίζονται οι ακαθάριστοι μέσοι μηνιαίοι μισθοί (μεικτά) στις χώρες της Ευρώπης σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία. Στην συντριπτική πλειοψηφία τα στοιχεία, όπως και στην περίπτωση των καθαρών μέσων μισθών, είναι ανανεωμένα έως και το 2017. Για την Ελλάδα τα στοιχεία είναι από το 2ο τρίμηνο του 2016.

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

35χρονος που δείχνει σαν έφηβος μοιράζεται τα μυστικά του και είναι τα απολύτως βασικά!

Είναι viral

Το Hawk Tuah girl αποκτά το δικό της reality show μετά τη μεγάλη της επιτυχία ως… meme!

Είναι viral

Είδαμε το live streaming του IShowSpeed στην Ελλάδα και η ετεροντροπή μας ντράπηκε!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Μάθαμε πώς λέγεται το «μαγιό» στα ελληνικά και μάλλον μας αρέσει περισσότερο!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Γιατί να επιλέξετε μεσιτικό γραφείο για την πώληση του ακινήτου σας

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET