fbpx

7 μηνύματα να στείλεις στο/στη φίλο/η που σου έκανε ghosting έτσι ξαφνικά!


Να σου κάνει ghosting το υποψήφιο γκομενάκι είναι συνηθισμένo. Nα σου κάνει ghosting ο/η φίλος/η σου όμως, πού το ‘χεις δει γραμμένο;

Έκανα μία μικρή παραλλαγή στο γνωστό άσμα για να μπω κατευθείαν στο ψητό. Πραγματικά, είναι συχνό φαινόμενο να εξαφανίζεται από τη μία στιγμή στην άλλη κάποιος με τον οποίο απλά ψηνόταν η φάση. Πιθανώς μιλούσατε μόνο μέσω μηνυμάτων, δε βρεθήκατε ποτέ από κοντά και για δικούς του λόγους ξενέρωσε και αποφάσισε να κόψει επαφή. Όχι κι ό,τι πιο τίμιο, αλλά… προχωράμε.

Ωστόσο, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μια φιλική σχέση, όπου ξέρεις καλά τον άλλον, έχετε περάσει άπειρο χρόνο μαζί κι έχετε εκμυστηρευτεί πράγματα μεταξύ σας, δεν μπορείς απλά να το αφήσεις να περάσει. Κάτι κρύβεται πίσω από αυτή τη συμπεριφορά και σίγουρα υπάρχει εξήγηση. Δε θα τη βρούμε τώρα μαζί όμως. Αντ’ αυτού, θα ασχοληθούμε με τα μηνύματα που μπορείς να στείλεις για να δεις τι σκ@τα συνέβη, μήπως και πάρεις απάντηση.

Μάζεψε θάρρος λοιπόν και ετοιμάσου να στείλεις στον/στην… αγνοούμενο/η φίλο/η σου κάτι από τα παρακάτω:

#1 «Γεια! Έχουμε καιρό να μιλήσουμε. Έκανα κάτι που σε πείραξε;»

Μία ιδέα, η πιο μετριοπαθής, λογική και κάπως ψαρωτική, είναι να στείλεις και να ρωτήσεις τι στο καλό μπορεί να του/της έχεις κάνει και έριξε μαύρη πέτρα. Εάν δε σου περνάει κάτι από το μυαλό και θεωρείς ότι δεν έχεις κάνει τίποτα παρεξηγήσιμο, τότε είναι εντελώς ανθρώπινο να ρωτήσεις τι φταίει. Γιατί εσύ μπορεί να νιώθεις αθωός/α, αλλά ο άλλος να πειράχτηκε από κάτι που ούτε πάει το μυαλό σου. Για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και η πιθανή παρεξήγηση λοιπόν, αυτό το μήνυμα είναι ό,τι πρέπει.

#2

Ενός λεπτού σιγή για όλες τις φορές που μας έχουν βγάλει από δύσκολη θέση τα emojis! Πέρα από την πλάκα, στέλνοντας ένα ή περισσότερα φαντασματάκια (μην το παρακάνεις όμως), βγάζεις μία ελαφριά διάθεση, ενώ παράλληλα ελπίζεις να λάβεις μια απάντηση στο ίδιο ύφος. Από το να πεις οτιδήποτε άλλο (που δεν έχεις κιόλας) προτίμησες να κάνεις και λίγο χιούμορ μέσα στην απελπισία σου που έφαγες ghosting από τον ίδιο σου το φίλο. Το μπαλάκι είναι πια στο δικό του/της γήπεδο. Θα απαντήσει επίσης με ένα emoji ή κανονικά; Για να δούμε!

#3 «Μπορείς να μου στείλεις ένα μήνυμα ότι είσαι καλά;»

Από την άλλη, μπορεί να του έχει συμβεί κάτι του ανθρώπου, οπότε από το να κάθεσαι και να φτιάχνεις τα χειρότερα σενάρια στο μυαλό σου, στείλε ένα μήνυμα από ενδιαφέρον να δεις τι παίζει. Δεν είναι απίθανο να έχει συμβεί κάτι ή να περνάει μία δύσκολη περίοδο που να μη θέλει να επικοινωνήσει με κανέναν, ακόμα και με εσένα. Μην καταδικάζουμε αμέσως τους ανθρώπους πριν τους δώσουμε μία ευκαιρία να εξηγηθούν.

#4 Στείλε ένα αστείο meme ή gif

Στο ίδιο μήκος κύματος με το #2 είναι και η αποστολή ενός meme ή gif που είδες και σε έκανε να τον/την σκεφτείς ή πίστεψες ότι θα τον/την κάνει να γελάσει. Οι άνθρωποι πολλές φορές απλά ξεχνιόμαστε και έχουμε πολλές δουλειές, οπότε εξαφανιζόμαστε χωρίς να το θέλουμε. Δε θα βγάλω την ουρά μου απ’ έξω και οι φίλοι μου θα σας το επιβεβαιώσουν. Ωστόσο, όταν η κολλητή στέλνει ένα αστείο meme που είδε και με σκέφτηκε, πάντα θα πιάσουμε την κουβέντα και θα πούμε τα νέα μας, σα να μη συνέβη τίποτα! Οι τρόποι να πεις «χελόου, είμαι κι εγώ εδώ» χωρίς να βγάλεις κουβέντα είναι πολλοί και πρέπει να τους εκμεταλλευτείς.

#5 «Περάσαμε πολύ ωραία την τελευταία φορά που βγήκαμε, πότε λες να ξανακανονίσουμε;»

Από τη μία, κάνεις την πρώτη κίνηση στέλνοντας μήνυμα, κι από την άλλη κανονίζεις συνάντηση στην οποία θα μπορείς να θίξεις το θέμα του ghosting και γενικότερα ό,τι σε προβληματίζει. Είναι γενικά μια καλή ιδέα, όπου δείχνεις τελείως κουλ και εντάξει με αυτό που συμβαίνει κι απλά ζητάς λίγο χρόνο με τον/την φίλο/η σου μέσω μηνυμάτων αλλά κι από κοντά. Φυσικά, για να γίνει το δεύτερο προϋποθέτει απάντηση, οπότε ας ελπίσουμε εκεί για αρχή!

#5 «Χρόνια και ζαμάνια! Τι νέα βρε ψυχή;»

Αν είσαι κουλ άτομο και συνηθίζεις κι εσύ να κάνεις ghosting πού και πού στους φίλους σου, μπορείς να το πάρεις στην πλάκα. Στείλε ένα ωραιότατο «Ρε φίλε/η, πού είσαι εσύ; Χαθήκαμε. Σε λίγο θα ξεχάσω ότι σε ξέρω δηλαδή» ή το μήνυμα που ήδη έγραψα παραπάνω και αναλόγως με το feedback θα κρίνεις. Πολύ πιθανό να πάρεις την αποστομωτική απάντηση «Εγώ εδώ ήμουν πάντα. Εσύ χάθηκες και δε με έψαξες» (ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ). Άρα παίζει πολύ απλά να βαριέστε και οι δύο και να μην έχει κάνει κανείς μέχρι τώρα κίνηση να μιλήσετε.

#6 «Σου έχω στείλει τόσες φορές, αλλά τίποτα. Θα ήθελα να είσαι ειλικρινής και να μου πεις τι συμβαίνει.»

Εάν έχεις κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσετε και βρίσκεσαι αντιμέτωπος/η με έναν τοίχο, τότε ήρθε η ώρα να ζητήσεις μερικές εξηγήσεις. Έχεις στείλει μία, δύο, τρεις φορές, έχεις πάρει αμέτρητα τηλέφωνα και τίποτα. Σε αυτή την περίπτωση, το αντίπαλο δέος σου χρωστάει ξεκάθαρα μία εξήγηση. Οτιδήποτε κι αν συμβαίνει, σου αξίζει να το γνωρίζεις, οπότε απαίτησέ το! Στην τελική, εάν δε θέλει να επικοινωνείτε πια, μπορεί να σου το πει. Όχι να εξαφανιστεί και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

#7 «Απ’ ό,τι φαίνεται η φιλία μας τελείωσε. Όλα καλά, σου εύχομαι τα καλύτερα!»

Εάν στείλεις το προηγούμενο ακριβώς μήνυμα και δεν πάρεις ούτε σε αυτό απάντηση, ε τότε τι να πω; Είναι προφανές ότι αυτό το άτομο θέλει να κρατήσει μία απόσταση από εσένα και δεν επιθυμεί πλέον να έχετε φιλικές σχέσεις. Δεν ψήνεται καν να σου εξηγήσει τους λόγους γι’ αυτή την απόφαση. Δείξε ανωτερότητα και καλή καρδιά και ευχήσου απλά να του/της πάνε όλα καλά, για να έχεις τουλάχιστον εσύ καθαρή τη συνείδησή σου.


Photo by Sarah Brown on Unsplash

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET