fbpx

10 μηνύματα που δεν πρέπει να στείλεις ποτέ σε πρώην σου!


Ποτέ δεν ξεπερνάμε πραγματικά τους πρώην μας. Μπορεί να έχεις τη δυνατότητα να διαγράψεις κάθε ίχνος του/της από το τηλέφωνό σου και τα social media, αλλά οι μνήμες και οι στιγμές δεν διαγράφονται. Ειδικά όταν πρόκειται για πρόσφατο χωρισμό, κάνουμε τα πάντα για να μάθουμε την παραμικρή λεπτομέρεια που τους αφορά. Είναι καλύτερα από πριν; Βρήκαν άλλο σύντροφο;

Πίσω από την οθόνη του κινητού, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πραγματικά πώς νιώθεις. Αν είσαι πανικοβλημένος/η ή όχι. Αν είσαι χαρούμενος/η ή όχι. Δεν μπορεί να ξέρει τι νιώθεις, εάν δεν απαντήσει στο μήνυμα που του/της έστειλες. Ή ότι κουβαλάς το κινητό μαζί σου μέχρι το μπάνιο στην περίπτωση που στείλει πίσω. Η αλήθεια, ωστόσο είναι, ότι νοιάζεσαι.

Τα 10 παρακάτω μηνύματα είναι αυτά που ΔΕΝ πρέπει να του/της στείλεις σε καμία περίπτωση, όσο απεγνωσμένα κι αν το θες:

#1 «Μου λείπεις.»

Με το να το παραδεχθείς, του/της δείχνεις ξεκάθαρα τα συναισθήματά σου και δίνεις την εντύπωση ότι ελπίζεις να γίνει και κάτι πάλι μεταξύ σας. Και τελικά τις περισσότερες φορές πρόκειται για ψέμα, αφού δεν σου λείπει ο ίδιος/η ίδια, αλλά ο τρόπος που σε έκανε να νιώθεις καλά στο παρελθόν.

#2 «Θυμάσαι τότε που είχαμε πάει σε εκείνο το μουσείο τέχνης και καταλήξαμε να κάνουμε σεξ αντί να εκτιμούμε την τέχνη;»

Η θύμηση μίας παλιάς ανάμνησης είναι το τέλειο δόλωμα. Περιμένεις θερμές, οπτικές εικόνες να χυθούν και πάλι στο μυαλό του: εσύ, μέσα στη μικροσκοπική σου φούστα, η ξαφνική έλξη που ένιωσε ο ένας για τον άλλο και η κατάληξη που όλοι ξέρουμε. Μπορεί να πετύχει ως ιδέα, αλλά μπορεί και όχι. Όπως και να ‘χει, δεν μπορείς να επαναλάβεις το παρελθόν.

#3 «Συγγνώμη»

Η απολογία είναι σωστή, αρκεί να την εννοείς. Είναι επίσης σωστή όταν γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο, όχι μέσα από απρόσωπα μηνύματα και λυπημένες φατσούλες. Αλλά να απολογείσαι με απώτερο σκοπό να τον/την συναντήσεις, είναι λυπηρό.

#4 «Ας μεθύσουμε και μετά ας κάνουμε σεξ όπως παλιά!»

Το αλκοόλ δεν είναι ποτέ η λύση. Ειδικά όταν του επιτρέψεις να θολώσει το μυαλό σου και να σε οδηγήσει σε λανθασμένες αποφάσεις που θα μετανιώσεις εκ των υστέρων. Επίσης, δεν θα είσαι μόνο εσύ που θα πίνεις αλλά και αυτός/ή, γεγονός που σημαίνει ότι και εκείνος/η θα μετανιώσει για ό,τι κάνει. Για να μη σχολιάσω το hangover της επόμενης μέρας…

#5 Στίχους από τραγούδι

Μην του/της στείλεις «το τραγούδι σας», προς Θεού! Ακόμη κι αν το πέτυχες ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και το θεώρησες σημάδι. Δεν είναι. Είναι μία απλή σύμπτωση.

#6 «Είμαι κοντά στο σπίτι σου!»

Με το να τον/την ενημερώνεις, δεν καταφέρνεις κάτι. Θα καταλήξεις να κάνεις βόλτες γύρω από τη γειτονιά του/της ξανά και ξανά ελπίζοντας ότι μπορεί να έρθει κάπου να σε συναντήσει, αλλά δεν θα το κάνει. Μην στενοχωριέσαι δίχως λόγο.

#7 «Βρήκες άλλον/η;»

ΕΛΕΟΣ. Τι σε νοιάζει; Προχώρα παρακάτω.

#8 «Τι κάνεις;»

Προσδοκία: «Τώρα που μου έστειλες είμαι ήδη καλύτερα. Μου λείπεις τόσο πολύ!»

Πραγματικότητα: «Κομπλέ».

Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ενδιαφερθεί να ρωτήσει κι εσένα. Ειδάλλως, βολέψου με το «κομπλέ» και μη λες τίποτα.

#9 «Μετακομίζω και ήθελα να σου πω αντίο.»

Το να τον/τη δεις για μία τελευταία φορά πριν ξεκινήσεις μία νέα ζωή, σημαίνει ότι του/της δίνει χώρο στη νέα σου αρχή. Στείλε του/της μήνυμα να ενημερώσεις ότι έφτασες καλά από το ταξίδι σου κιόλας. ΟΧΙ. ΟΧΙ. ΟΧΙ.

#10 «Τα παιδιά σου είναι τόσο όμορφα.»

Αν ο πρώην σου έχει παιδιά, αυτό σημαίνει ότι έχει σύζυγο. Ή φιλενάδα. Ή μία πρώην σύζυγο ή πρώην φιλενάδα. Τι θες και μπλέκεσαι εσύ σε όλα αυτά; Έπρεπε να κάνεις σχόλιο δηλαδή για τα παιδιά του; Ότι τι; Μπορείς να είσαι η επόμενη πιθανή μάνα των παιδιών του; Αντιστάσου βρε! Μην το κάνεις!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET