fbpx

Μην γυρίσεις πίσω σ’ αυτόν, απλώς επειδή νιώθεις μόνη!


Όλοι έχουν τις μοναξιές τους. Όλοι περνούν δύσκολα βράδια με τον εαυτό τους με πολλά και διάφορα να τριγυρίζουν στο μυαλό τους. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, αλλά και απαραίτητο να μένει κανείς και λίγο μόνος του.

Το ότι ύστερα από μία γεμάτη μέρα γυρίζεις σπίτι και αφήνεσαι στις σκέψεις σου δεν είναι κακό. Δε χρειάζεται να έχεις συνέχεια κάποιον δίπλα σου, να γεμίζει την ώρα σου. Ναι μπορείς να θυμάσαι εκείνα τα βράδια που περνούσες αγκαλιά με το σύντροφό σου, όχι όμως να τα αναζητάς. Δυστυχώς βέβαια, εκεί καταλήγεις…

Αναζητάς καθετί έχει σχέση με τον πρώην σου, αναπολείς τις όμορφες στιγμές σας, προσπαθείς να καταλάβεις πώς φτάσατε να πάρετε χωριστούς δρόμους. Με λίγα λόγια, δε λες να ξεκολλήσεις από όσα συνέβησαν κι έχουν πια τελειώσει.

Το να προσκολλάσαι όμως στο παρελθόν, σε εμποδίζει από το να ζεις ένα ευτυχισμένο παρόν.

Αλλά με την αυτοπεποίθησή σου στα πατώματα, φυσικό είναι να θεωρείς πως μόνη σου σωτηρία είναι κάποιος άλλος. Και συγκεκριμένα εκείνος. Δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, ούτε θεωρείς πως μπορείς να τον βοηθήσεις ουσιαστικά. Ίσως απλώς να μην έχεις καταφέρει ακόμα να συνηθίσεις στην ιδέα ότι πλέον δε θα σε περιμένει μια αγκαλιά κάθε μέρα που γυρίζεις σπίτι, ούτε θα βρίσκεις μηνύματα στο κινητό σου το πρωί που ξυπνάς.

Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τη μοναξιά κι ο εύκολος δρόμος είναι να γυρίσεις σε εκείνον που σε κάνει να νιώθεις λιγότερο μόνη. Έχεις σκεφτεί πως προσπαθείς για κάτι που έχει χαθεί εδώ και καιρό; Ή κάνεις τα στραβά μάτια;

Το να γυρίσεις σ’ αυτόν μόνο και μόνο επειδή δυσκολεύεσαι να συνηθίσεις τη μοναξιά είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις!

Η όποια ευτυχία μπορεί να σου προσφέρει αυτό το πισωγύρισμα, πίστεψέ με, θα είναι στιγμιαία. Επίσης, είσαι σίγουρη πως θες να καταλάβει ότι δε μπορείς χωρίς αυτόν; Πιστεύεις ότι δε θα το εκμεταλλευτεί μετά την επανασύνδεση; Θα του έχεις προσφέρει στο πιάτο τις αδυναμίες σου.

Εξάλλου, θυμήσου ότι για κάποιο λόγο χώρισαν οι δρόμοι σας και όσο «διορθωμένοι» κι αν παρουσιαστείτε στη νέα ευκαιρία που θα δώσετε στη σχέση σας, μετά από λίγο θα εμφανιστούν και πάλι τα παλιά κουσούρια.

Η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε την τάση να επιλέγουμε να κρατάμε μόνο τις όμορφες αναμνήσεις. 

Και πάλι όμως, ξέρεις πολύ καλά ότι υπήρχαν σημαντικοί λόγοι που χωρίσατε. Μη γυρίσεις λοιπόν στον πρώην σου επειδή φοβάσαι να μείνεις μόνη σου. Προφανώς και θα σου έλειπαν οι ρομαντικές σας στιγμές, δεν το περίμενες;

Στο υπόσχομαι όμως, θα υπάρξουν άλλες, ακόμη καλύτερες και με κάποιον που πραγματικά σου αξίζει! Αυτός ο κάποιος δε θα σε πληγώνει, δε θα σε κάνει να κλαις και κυρίως δε θα σε κάνει να νιώθεις ανεπαρκής για εκείνον.

Πάρε το χρόνο σου, βρες τον εαυτό σου και όλα τα άλλα θα έρθουν χωρίς καν να τα ζητήσεις. Στην αρχή είναι ψυχοφθόρο, αλλά αξίζει τον κόπο, γιατί μονάχα ένας υγιής άνθρωπος μπορεί να έχει μια υγιή σχέση χωρίς ανασφάλειες και τσακωμούς.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET