ΕΛΛΑΔΑ

«Μη με αφήσεις ποτέ»: Γροθιά στο στομάχι η νέα ταινία της Lacta για τις γυναικοκτονίες!

Μέσα σε 4 λεπτά αποτύπωσε το άλλο πρόσωπο της «αγάπης», της κακοποιητικής.

Neopolis Team

23 Νοεμβρίου, 2021

Οι ταινίες της Lacta συνήθως συνοδεύουν την ημέρα του έρωτα, εξυμνώντας τον και ζωντανεύοντάς τον μέσα από ταινίες μεγάλες ή μικρού μήκους. Έχουμε συνδυάσει το brand με τις cheesy στιγμές μιας σχέσης, με τα όμορφα συναισθήματά της και με τη θετική της επιρροή πάνω μας. Με αυτό δηλαδή που ορίζουμε όλοι ως έρωτα.

Τελευταία όμως η πραγματικότητα μας διαψεύδει συνεχώς. Η «αγάπη» έχει γίνει είδηση στις τηλεοράσεις μας για τον πιο αταίριαστο λόγο, αυτόν με τον οποίο κανείς δε θα τη συσχέτιζε: για 13 δολοφονίες. Για 13 γυναικοκτονίες. Και για πόσες ακόμα κακοποιήσεις, που έμειναν σιωπηλές ή μίλησαν και δεν έλαβαν καμιά βοήθεια. Αυτό λοιπόν είναι το άλλο πρόσωπο του «έρωτα», για το οποίο μας μιλά το νέο short film της Lacta σε συνεργασία με το κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα, Διοτίμα.

Κι επιτέλους, κάποιος το παρουσιάζει όπως είναι.

«Μη με αφήσεις ποτέ» είναι ο τίτλος, ο οποίος συμπληρώνεται από τη φράση «…γιατί θα σου κάνω κακό».

Λέξεις που έχουν ακούσει ή έχουν αισθανθεί να λέγονται από τον σύντροφό τους χιλιάδες γυναίκες. Κι από αυτές, πολλές το βίωσαν και στην πράξη. Τα ξέραμε βέβαια αυτά. Τα ακούμε συχνά δυστυχώς. Είναι διαφορετικό όμως να το βλέπεις μπροστά σου να συμβαίνει, να νιώθεις την ένταση και τον τρόμο μιας τέτοιας κατάστασης. Να συνειδητοποιείς πως δεν είναι ένα σενάριο, αλλά η ιστορία μιας γυναίκας που πιθανόν περπάτησε δίπλα σου κάποια στιγμή στο δρόμο, ή που παραλίγο να γραφτεί στη δική σου σχέση.

H μικρή αυτή ταινία μας φέρνει στο μυαλό πολλά ονόματα που βρέθηκαν στην επικαιρότητα αυτή τη χρονιά, και όχι μόνο. Με το τέλος που γράφτηκε όμως, αναπόφευκτα σκεφτήκαμε τη Γαρυφαλλιά και θυμηθήκαμε την «κακιά στιγμή». Η οποία βέβαια καθοδηγήθηκε από την τοξικότητα, την αίσθηση ανωτερότητας, την άρνηση απόρριψης και από μια εκούσια σπρωξιά!

Όλες οι γυναικοκτονίες έχουν κοινό παρονομαστή, κι αυτός σίγουρα δεν είναι η κακιά στιγμή ή η αγάπη. Είναι οι προβληματικοί και κακοποιητικοί άντρες, που έχουν μάθει να κρύβουν τις προθέσεις τους με εντυπωσιακές δηλώσεις, να χειρίζονται τους γύρω τους και να ζουν με την πεποίθηση ότι είναι άριστοι, γιατί οι συμπεριφορές τους μοιάζουν απόλυτα φυσιολογικές για τα κοινωνικά μας δεδομένα.

Το παραπάνω βίντεο λοιπόν δίνει το μήνυμά του ενόψει της 25ης Νοεμβρίου, της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, κι ελπίζουμε κάποια στιγμή να διαβαστεί σωστά απ’ όλους, για να γιορτάζουμε με καθαρή συνείδηση κι όχι με δεκάδες ονόματα θυμάτων να μας βαραίνουν.

Μάθε πώς να αναγνωρίζεις τα σημάδια ψυχολογικής και σωματικής βίας σε μια σχέση. Μπες στο diotima.org.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Top πελάτες στα ZARA οι Έλληνες σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο!

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ταυτότητες: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού – Τι πρέπει να ξέρεις για τη διαδικασία!

TECH NEWS

Πέντε λειτουργίες του iPhone που αγνοούσες μέχρι σήμερα!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET