UNI LIFE & TIPS

10+1 μέρες του χρόνου που οι φοιτητές ΔΕΝ θα έπρεπε να πατάνε για μάθημα στη σχολή!

Ξεκινάω το εν λόγω άρθρο με την προϋπόθεση ότι τις μέρες που θα αναφερθούν, ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ στη σχολή σου! Εφόσον λοιπόν αυτό ισχύει, ετοιμάσου να διαβάσεις μερικούς λόγους για τους οποίους κακώς – πολύ κακώς – συμβαίνει αυτό και πρέπει να σταματήσει. Άμεσα! Οι μέρες αυτές θα έπρεπε να αποτελούν αργίες και να γιορτάζονται στο σπίτι […]

Ξεκινάω το εν λόγω άρθρο με την προϋπόθεση ότι τις μέρες που θα αναφερθούν, ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ στη σχολή σου! Εφόσον λοιπόν αυτό ισχύει, ετοιμάσου να διαβάσεις μερικούς λόγους για τους οποίους κακώς – πολύ κακώς – συμβαίνει αυτό και πρέπει να σταματήσει. Άμεσα! Οι μέρες αυτές θα έπρεπε να αποτελούν αργίες και να γιορτάζονται στο σπίτι σου, στο κρεβατάκι σου ή οπουδήποτε αλλού εσύ θέλεις. Ναι, εμένα περίμενες για να το κάνεις αυτό… 

Αλλά ας επιστρέψω στην αρχική υπόθεση για να συνεχίσω το άρθρο.

Υπάρχουν 10 ολόκληρες ημέρες μέσα στο χρόνο (!), τις οποίες αξίζει κάθε φοιτητής να χαρεί έτσι όπως εκείνος θέλει!

Πώς είναι η 25η Μαρτίου; Ε, ένα τέτοιο πράγμα!

1. Το ξημέρωμα μετά την παράδοση εργασίας

Δεν ξέρω αν θυμάσαι το ελεύθερο που παίρναμε για μία ημέρα ύστερα από κάποια πολυήμερη εκδρομή στο σχολείο. Πάντως κάτι τέτοιο συνέβαινε στα μαθητικά τα χρόνια και γιατί όχι και τώρα; Η μοναδική διαφορά θα βρίσκεται στον λόγο που θα δίνεται η άδεια και ο οποίος θα έγκειται όχι στην κούραση που προκάλεσε το ξεσάλωμα στην πενθήμερη, αλλά στα ξενύχτια που απαίτησε η ολοκλήρωση της εργασίας! Ποιο είναι το αίτημα λοιπόν; Μια μέρα ελεύθερη μετά την παράδοση εργασιών!

2. Τρίτη/Παρασκευή και 13

Προληπτικός ή όχι, τέτοια ρίσκα για την σχολή δεν παίρνεις. Να διακινδυνεύσεις εσύ να πάθεις τίποτα, γιατί; Για να μη χάσεις ένα διωράκι ή κάτι παραπάνω; Για κανέναν απολύτως λόγο. Άσε που πιστεύω ότι κι οι καθηγητές την προσέχουν την ουρίτσα τους εκείνη την ημέρα, τον φτύνουν τον κόρφο τους για να ξορκίσουν το κακό. Γιατί να περνάει τέτοια ψυχολογική φθορά τόσος κόσμος για μία μόνο ημέρα; Σπίτι και πάλι σπίτι κι ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει εκεί τουλάχιστον…

3. Black Friday

Το ότι θα προτιμήσεις να την βγάλεις έξω από τα Public όλη την ημέρα για να πάρεις ένα κινητό από το να πας στη σχολή, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως θα έπρεπε να το θεωρούν αυτονόητο κι οι σχολές πλέον και άρα να δίνουν ελεύθερο στους φοιτητές να βγουν στις αγορές να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους! Όχι τίποτα άλλο, απλώς το μάθημα και τις σημειώσεις θα τα χάσουν σίγουρα και είναι κρίμα για τα παιδιά.

4. Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της δουλείας

Μπορεί να μην είναι και η πιο γνωστή και να μην την ακούς συχνά, ή και ποτέ μέχρι στιγμής, ωστόσο υπάρχει και έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται στις 2 Δεκεμβρίου. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα επομένως, οι δούλοι της σχολής (aka φοιτητές) έχουν κάθε δικαίωμα να σπάνε τα δεσμά τους, να απελευθερώνονται από τις φυλακές τους (aka αμφιθέατρα) και να νιώθουν τι εστί πραγματική ελευθερία. Αέέέρα!

5. Του Αγίου Βαλεντίνου

Για σένα δουλεύω, φίλε μου σχεσάκια. Για σένα, για να μπορείς μια φορά κι εσύ να χαρείς την ημέρα αυτή με την ησυχία σου, χωρίς βιασύνες, χωρίς προχειροδουλειές και γκρίνιες. Να πάρεις το ταίρι σου, να πάτε όπου λαχταράει η καρδιά σας, όχι όποτε σας το επιτρέπει το πρόγραμμά σας (κατά τις 10 το βραδάκι δηλαδή). Και στο κάτω-κάτω, ας καταλάβουν επιτέλους κι οι καθηγητές ότι εκείνη την ημέρα και να θέλεις να παρακολουθήσεις, το μυαλό σου θα είναι αλλού. Ε μα πια, μας ζαλίσανε τον έρωτα!

6. Τσικνοπέμπτη

Δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε και με ποια λογική να αποτελεί η Καθαρά Δευτέρα αργία, όπου περνάς την ημέρα σου τρώγοντας λαγάνες, χαλβάδες και θαλασσινά, ενώ η Τσικνοπέμπτη, η οποία μπορεί να γεμίσει με πολύ πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, περνάει στο ντούκου! Τρως τη μισή σου μέρα στα μέσα και στη σχολή κι όταν επιστρέφεις σπίτι παραγγέλνεις κανένα σουβλάκι για το καλό! Πoιο σουβλάκι; Οι σούβλες θα έπρεπε να παίρνουν φωτιά σε κάθε σπίτι τέτοια μέρα! Στην ανάγκη την ανταλλάσσουμε και με την Καθαρά Δευτέρα.

7. Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Ημέρα αφιερωμένη στο λατρεμένο χόμπι πολλών ανθρώπων, ιδιαίτερα των φοιτητών, και για την οποία δε θα μπορούσε να υπάρχει άλλος τρόπος εορτασμού πέρα από το να λιώσεις στον ύπνο. Και στην τελική ποιο το νόημά της, όταν εσύ αναγκάζεσαι ούτως ή άλλως να ξυπνήσεις από τα άγρια χαράματα για να παρακολουθήσεις το πρωινό μάθημα;! Δουλευόμαστε μεταξύ μας…

8. Πρωταπριλιά

Θες να περάσεις καλά, να γελάσεις λιγάκι βρε παιδί μου και δε σ’ αφήνουν! Να αγχώνεσαι και να στεναχωριέσαι θέλουν μόνο, όλα αυτό δείχνουν πια… Αντί να χαρείς την παιχνιδιάρικη φύση αυτής της ημέρας, να σκεφτείς σενάριο, να ετοιμάσεις σκηνικά, να βρεις κομπάρσους (θέλει δουλίτσα μια καλή πλάκα), σε βάζουν να στύβεις το μυαλό σου να καταλάβεις τι θέλει να πει ο κάθε καθηγητής. Άσε που δεν το ‘χουν καθόλου με το χιούμορ αυτοί οι άνθρωποι. Λένε ότι θα γράψετε πρόοδο και γράφετε όντως!

9. Ημέρα της Γυναίκας / του Άντρα

Τώρα μην αναλύουμε τα αυτονόητα. Η Hμέρα της Γυναίκας θα πρέπει να γιορτάζεται από αυτές με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, που δεν περιλαμβάνει σε καμία περίπτωση τη σχολή. Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο μπορεί και να κάνουν τον κόπο να πάνε μέχρι εκεί, είναι τα γύρω μαγαζάκια. Το ίδιο ισχύει βέβαια και στην περίπτωση του άντρα. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως κάπως πρέπει να διαφοροποιούνται οι συγκεκριμένες ημέρες από τις υπόλοιπες.

10. Τα γενέθλιά σου

Ας φροντίσει η γραμματεία γι’ αυτό! Να καταχωρείται κάπου η γέννηση του εκάστοτε φοιτητή και να υπενθυμίζεται από μια εφαρμογή, όπως κάνει και το facebook στην τελική! Δε γίνεται να ξυπνάς εσύ σε φουλ εορταστικό mood και να σε γειώνουν αυτοί με μαθήματα και εργαστήρια και δη υποχρεωτικά. Γιατί αναφέρω συγκεκριμένα αυτά; Γιατί εκεί μπορεί να γίνει η λαμογιά. Να σου χαρίζονται δηλαδή οι απουσίες, να μπορείς κι εσύ να περάσεις την ημέρα των γενεθλίων σου όπως επιθυμείς.

Bonus: Μα φυσικά η… σημερινή

Δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη επεξήγηση. Προφανώς και η σημερινή μέρα, είναι από αυτές που δικαιούμαστε άδεια από τη σχολή. Μη ρωτήσεις γιατί! Ψάξε κι όλο και κάποιος λόγος θα υπάρχει…

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET