5 μεγάλα λάθη που μία φοιτήτρια πρέπει να αποφύγει να κάνει στα ερωτικά της ΚΑΙ φέτος!


Μπορεί να μένουν δύο μόνο μήνες για να τελειώσει κι αυτή η χρονιά, αλλά το ακαδημαϊκό έτος μόλις ξεκίνησε. Ήρθε η ώρα να κάνεις και πάλι μία νέα αρχή, να συγκεντρωθείς και να καταφέρεις να πετύχεις όλους τους στόχους σου. Όσα λάθη έκανες πέρσι αποτελούν πλέον παρελθόν και αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι μονάχα το παρόν. Κέρδισες κι έχασες φίλους, χάρηκες και λυπήθηκες, διασκέδασες και βαρέθηκες τη ζωή σου και φυσικά έκανες κάποιες καλές και κακές επιλογές στα ερωτικά σου.

Ας επικεντρωθούμε στις κακές ερωτικές επιλογές. Αυτές οι οποίες σε πλήγωσαν, σε έφθειραν και δεν πρέπει με κανένα τρόπο να τις επαναλάβεις και πάλι για μία ακόμη χρονιά:

1. ΜΗΝ περιστρέφεις την κοινωνική σου ζωή αποκλειστικά γύρω από το αγόρι σου

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που συνήθως κάνουμε εμείς οι κοπέλες όταν ερωτευόμαστε. Πηγαίνουμε και κολλάμε πάνω στο νέο μας σύντροφό, με αποτέλεσμα να ξεγράφουμε φίλους, παρέες, ακόμη και την οικογένειά μας. Δε σκεφτόμαστε καθαρά και με λογική, αλλά με το συναίσθημα. Ξεχνάμε ότι οι σχέσεις στην ηλικία μας δε διαρκούν για πάντα και είναι ρευστές και αμφίβολες και δίνουμε τα πάντα σε αυτές.  Αποτέλεσμα, να χάνεται η κοινωνική μας ζωή κι όταν χωρίζουμε, να είμαστε παντελώς μόνες.

Μην κάνεις το λάθος να απομακρυνθείς από τους δικούς σου ανθρώπους. Η μεσότητα σε όλα είναι το παν. Μοίρασε το χρόνο σου εξίσου στο αγόρι σου και στον υπόλοιπο κοινωνικό σου κύκλο.

2. ΜΗΝ κάνεις φάση με κάποιον που δε θέλει τίποτα παραπάνω με την προοπτική ότι αυτό θα αλλάξει

Σίγουρα θα βρεθείς πολλές φορές στον πειρασμό, αλλά πρέπει να αντισταθείς. Αυτές οι καταστάσεις είναι επικίνδυνες και συχνά δεν έχουν καλό τέλος. Μπορεί αρχικά να υποσχεθείς στον εαυτό σου ότι θα κάνετε απλά σεξ και θα περνάτε καλά χωρίς να δίνει ιδιαίτερα σημασία ο ένας στον άλλο, αλλά πάντα μα πάντα κάποιος από τους δύο καταλήγει να είναι τσιμπημένος με τον άλλο. Κι εκεί αρχίζουν τα προβλήματα, ειδικά αν από μεριάς του σου έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θέλει κάτι παραπάνω. Για να μην πληγωθείς ξανά λοιπόν, μην στοχεύσεις κάπου που ξέρεις εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει μέλλον.

3. ΜΗΝ κάνεις φάση με κάποιον που δε σε ελκύει αρκετά

Μην το κάνεις απλά για να το κάνεις εν ολίγοις. Προς στιγμή θα νιώσεις ευχαρίστηση, αλλά μακροπρόθεσμα θα έχεις αναλωθεί τόσο που θα σιχαθείς τον εαυτό σου. Το ευκαιριακό σεξ σου προσφέρει απλά το αυτονόητο. Κατά τα άλλα, δε σε ευνοεί πουθενά αλλού. Δυνητικά μπορείς να έχεις τον καθένα, απλά σκέψου αν όντως αυτό σου είναι αρκετό. Μη συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από αυτό που θες.

4. ΜΗΝ κυνηγάς γκόμενους που δεν είναι διαθέσιμοι

Τι να λέμε τώρα. Όλοι θέλουμε αυτό που δε μπορούμε να έχουμε. Σοκολάτες και πάστες χωρίς θερμίδες, την ντουλάπα της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και το γκόμενο της διπλανής, για παράδειγμα. Too bad, που κάποια πράγματα δε γίνεται εκ των πραγμάτων να τα έχουμε. Οκ, σε πολλές αρέσει το απαγορευμένο, δεν αντιλέγω, αλλά μην σπαταλάς το χρόνο σου με καταστάσεις που είναι ατελέσφορες. Γνώρισε νέο κόσμο και γνωριμίες και πέρνα καλά.

5. ΜΗΝ απορρίπτεις κάποιον μόνο και μόνο επειδή δεν είναι του τύπου σου

Και πού ξέρεις εσύ εξαρχής αν είναι του τύπου σου ή όχι; Τέτοιες βλακείες κάνεις και χάνεις τις καλύτερες ευκαιρίες από το πουθενά. Όποιος πάει για τα πολλά, χάνει και τα λίγα λένε. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που ενώ ένας τύπος αρχικά δε σου γεμίζει και πολύ το μάτι και δε σε συγκινεί, αν τον γνωρίσεις καλύτερα και του δώσεις μία ευκαιρία, θα καταλάβεις ότι είναι πραγματικός θησαυρός. Τα πάντα έχουν να κάνουν με τη χημεία και όχι με τα στερεότυπα που κυριαρχούν εκεί έξω.


Από την στιγμή που έχεις αναγνωρίσει και έχεις κατανοήσει τα λάθη που έκανες την περσινή χρονιά στην ερωτική σου ζωή, το λογικό είναι να τα διορθώσεις ή ακόμα καλύτερα να μην τα επαναλάβεις.

Δε σου υπόσχομαι ότι θα βρεις από την επόμενη μέρα τον έρωτα της ζωής σου, αλλά τουλάχιστον κάνοντας αυτές τις αλλαγές, θα είσαι πέντε βήματα πιο κοντά!

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Θεώνη Σταματοπούλου