ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Με κλείσιμο της σχολής αντιδρά η Νομική Κομοτηνής για την ίδρυση του Τμήματος στην Πάτρα!

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Νομική Κομοτηνής, ως αντίδραση στις εξαγγελίες για την ίδρυση της τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Μετά από Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αποφασίστηκε η αναστολή του εκπαιδευτικού έργου από σήμερα, έως και την επόμενη Τρίτη, με τη σύμφωνη γνώμη μάλιστα του αντιπρύτανη, Φώτη Μάρη, ο […]

Neopolis Team

6 Δεκεμβρίου, 2018

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Νομική Κομοτηνής, ως αντίδραση στις εξαγγελίες για την ίδρυση της τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Μετά από Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αποφασίστηκε η αναστολή του εκπαιδευτικού έργου από σήμερα, έως και την επόμενη Τρίτη, με τη σύμφωνη γνώμη μάλιστα του αντιπρύτανη, Φώτη Μάρη, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ως αντιπρύτανης είμαι απολύτως σύμφωνος με την εν λόγω αντίδραση, διότι η πρόταση ίδρυσης Νομικής Σχολής στην πόλη της Πάτρας, από το Πανεπιστήμιο Πατρών, δεν καλύπτει καμία ανάγκη σε ότι αφορά το δικηγορικό επάγγελμα, όπως και καμία ανάγκη συνολικά της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Ελλάδα».

Παράλληλα, εκτιμά πως η ίδρυση της τέταρτης Νομικής Σχολής θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

«Θα δημιουργήσει έναν επιπλέον ανταγωνισμό και μια δυσκολότερη κατάσταση απ’ αυτή που βιώνουν σήμερα οι τρεις νομικές σχολές της χώρας και το σύνολο των νομικών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Ελλάδα».

«Όταν για πρώτη φορά έγινε αναφορά για την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αμέσως τόσο το Δ.Π.Θ. δια της Νομικής του αλλά και το ίδιο με το ανώτατο όργανο τη Σύγκλητο και τις πρυτανικές αρχές, όπως και όλοι οι φορείς στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ιδιαίτερα στην Κομοτηνή, τοποθετήθηκαν αρνητικά. Επιχειρηματολόγησαν, δεν παρουσιάστηκε κανένα στην ουσία επιχείρημα που να καταδεικνύει την ανάγκη ίδρυσης μιας τέταρτης σχολής και νομίζουμε ότι μετά την τελευταία ανακοίνωση που έκανε η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Κυριαζοπούλου, φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν λαμβάνει υπόψη τις απόψεις μας».

Επόμενο βήμα σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Οικονομικών είναι η σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου.

«Το ανώτατο όργανο θα συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα, θα τοποθετηθεί και θα αναπτύξουμε τις θέσεις μας σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα», ανέφερε ο αντιπρύτανης.

Επιπλέον, οι δικηγόροι της εφετειακής περιφέρειας Θράκης ανακοίνωσαν χθες την αποχή από τα καθηκόντα τους μέχρι και την Παρασκευή (7/12), ενώ δημοτική σύμβουλος έχει ζητήσει τη διεξαγωγή έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.

Όσον αφορά τους φοιτητές του τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχουν εκδώσει ψήφισμα με το οποίο εναντιώνονται στην κυβερνητική απόφαση.

Τέλος, το Σάββατο στη 13:00, έχει προγραμματιστεί διαμαρτυρία στην Πλατεία Ειρήνης.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Αναβάλλεται αύριο η εξεταστική στα πανεπιστήμια της Αττικής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Πατρών έφτιαξαν μινιατούρα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου με ζυμαρικά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ εμπνέεται από το ΠΑΜΑΚ και φέρνει τη δική του εφαρμογή με όλα τα αναγκαία!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στα ελληνικά ΑΕΙ όλοι γνωρίζουν για τα μαζικά κοψίματα φοιτητών, όμως κανείς δεν κάνει τίποτα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET