ΕΛΛΑΔΑ

Δίπλωμα οδήγησης από τα 17 | Με κάμερες σε ειδική πίστα θα εξεταζόμαστε από εδώ και πέρα!

Είναι γεγονός πως το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θέλει να αλλάξει πλήρως τη διαδικασία των εξετάσεων για το δίπλωμα οδήγησης. Στόχος φυσικά να καταργηθεί το ‘φακελάκι’ προς τους εξεταστές. Το νέο σχέδιο Νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Μάιο, προβλέπει την απουσία του εκπαιδευτή οδήγησης κατά την διάρκεια της εξέτασης του υποψηφίου, ’σπάσιμο΄ […]

Neopolis Team

2 Μαΐου, 2018

Είναι γεγονός πως το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θέλει να αλλάξει πλήρως τη διαδικασία των εξετάσεων για το δίπλωμα οδήγησης. Στόχος φυσικά να καταργηθεί το ‘φακελάκι’ προς τους εξεταστές.

Το νέο σχέδιο Νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Μάιο, προβλέπει την απουσία του εκπαιδευτή οδήγησης κατά την διάρκεια της εξέτασης του υποψηφίου, ’σπάσιμο΄ της εξέτασης σε δύο ημέρες και οδήγηση από τα 17 έτη συνοδεία έμπειρου οδηγού. Ειδικότερα:

Βιντεοκάμερα στην καμπίνα του αυτοκινήτου

  • Από τον χώρο διενέργειας των θεωρητικών εξετάσεων, όπου απεικονίζονται όλοι οι συμμετέχοντες στη διαδικασία.
  • Από το εσωτερικό του εκπαιδευτικού οχήματος, όπου απεικονίζονται όλοι οι συμμετέχοντες στη διαδικασία.
  • Από το εξωτερικό του εκπαιδευτικού οχήματος, όπου απεικονίζεται το οδικό δίκτυο που κινείται το εκπαιδευτικό όχημα.
  • Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από τον εξεταστή μη ενεργοποίηση της καταγραφής υλικού με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων σε οποιαδήποτε στάδιο της θεωρητικής εξέτασης ή της εξέτασης δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών, η εξέταση των υποψηφίων οδηγών και οδηγών δεν άρχεται μέχρι την ενεργοποίησή τους.
  • Η περίπτωση διενέργειας εξέτασης χωρίς τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων συνιστά δημιουργία εμποδίων στην άσκηση της εποπτείας και του ελέγχου και κατατάσσεται στις πολύ σοβαρές παραβάσεις, επισύρει στους εμπλεκόμενους, πλην του αξιολογητή, τις διοικητικές κυρώσεις της παρ. 6 του άρθρου 8 του παρόντος.

Επιπλέον, η δοκιμασία προσόντων του υποψήφιου οδηγού θα περιλαμβάνει δύο στάδια. Για να περάσει κάποιος στο δεύτερο, όπου πρόκειται για δοκιμασία ελιγμών, πρέπει αναγκαστικά να επιτύχει στο πρώτο που αφορά την πορεία. Η εξέταση θα πραγματοποίεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και όχι την ίδια ημέρα!

Φυσικά, το κινητό τηλέφωνο και οποιαδήποτε συσκευή επικοινωνίας θα είναι απενεργοποιημένα.

Τα αποτελέσματα της θεωρητικής και πρακτικής άσκησης θα καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση οπτιακουστικών μέσων όπως προείπαμε. Το υλικό αυτό θα προστατεύεται αυστηρά, ενώ σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, θα διασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων του υποψηφίου.

Τα καταγραμμένα δεδομένα εικόνας και ήχου, θα αποθηκεύονται σε ηλεκτρονικά αρχεία που θα επιβλέπονται από το νέο Σώμα Εξεταστών. Εν συνεχεία, θα εδρεύει στο υπουργείο Υποδομών για δειγματοληπτικό έλεγχο, προκειμένου να επιβεβαιώνεται η ορθότητα της διαδικασίας.

Δίπλωμα οδήγησης από τα 17 έτη συνοδεία έμπειρου οδηγού

Όσον αφορά τώρα το νέο σύστημα της υπουργικής απόφασης για οδήγηση από τα 17 έτη συνοδεία έμπειρου ενήλικου οδηγού, προβλέπεται θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και χορήγηση βεβαίωσης από την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου για συνοδευόμενη (από ενήλικα-έμπειρο που να μην έχει κανένα βαθμό ποινής στο point system) οδήγηση.

Η συνοδευόμενη οδήγηση πρόκειται για ένα διάστημα έξι μηνών ή 100 ωρών, εκ των οποίων οι 10 θα μπορούν να πραγματοποιηθούν μία ώρα μετά τη δύση του ηλίου.

Όταν ο ανήλικος συμπληρώσει τα 18 έτη, τότε θα μπορεί να δώσει εξετάσεις στο πρακτικό κομμάτι ώστε να του χορηγηθεί το κανονικό δίπλωμα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Βάσεις 2024: Την έκπληξη θα κάνουν οι Ιατρικές Σχολές – Πώς αναμένεται να κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET