ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τέλος οι βαθμοί στο Γυμνάσιο | Με άριστα το «Α» θα βαθμολογούνται οι μαθητές!

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτή την περίοδο στην Παιδεία, ως μια ροή συνεχόμενων πειραματισμών και εξελίξεων, κυρίως όσον αφορά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτή τη φορά βέβαια δεν βρέθηκαν στο στόχαστρο οι μαθητές Λυκείου, αλλά οι μαθητές Γυμνασίου.  Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), πρότεινε μεταξύ άλλων οι μαθητές του Γυμνασίου να βαθμολογούνται με άριστα το Α […]

Neopolis Team

10 Ιανουαρίου, 2018

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτή την περίοδο στην Παιδεία, ως μια ροή συνεχόμενων πειραματισμών και εξελίξεων, κυρίως όσον αφορά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτή τη φορά βέβαια δεν βρέθηκαν στο στόχαστρο οι μαθητές Λυκείου, αλλά οι μαθητές Γυμνασίου. 

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), πρότεινε μεταξύ άλλων οι μαθητές του Γυμνασίου να βαθμολογούνται με άριστα το Α και όχι το 20. Οι καθηγητές δηλαδή, να βαθμολογούν με Α, Β και Γ, όπως ακριβώς συμβαίνει στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Με αυτή την πρόταση το ΙΕΠ έχει στόχο τον περιορισμό της βαθμολογικής πίεσης που δέχονται οι μαθητές του Γυμνασίου, αλλά και της Πέμπτης και Έκτης τάξης αντίστοιχα, μιας και το άριστα εκεί είναι το 10.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το σχέδιο αυτό αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά. Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν ήδη τον προβληματισμό τους τονίζοντας ότι δεν έχουν πάντα γνώση της προσωπικότητας του κάθε μαθητή, στοιχείο απαραίτητο για την περιγραφική αξιολόγηση.

Πολλές οι εκπλήξεις τελικά στην Παιδεία…

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας», η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Σχολιασμός Έκθεσης 2023: «Θα μπορούσε να ανταποκριθεί και μαθητής της 2ας Λυκείου»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023: Τι ισχύει φέτος για τη διαδικασία υπολογισμού των συνολικών μορίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET