Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η διάσημη αυτή σάλτσα μακαρονάδας χρειάζεται μόνο ένα μπλέντερ για να φτιαχτεί! Καμία κατσαρόλα και κανένα τηγάνι!
Είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη κι επιτέλους διαφέρει από τις άσπρες και κόκκινες σάλτσες που έχουμε δοκιμάσει!
Το σίγουρο είναι πως η γεύση της σε στέλνει κατευθείαν ταξιδάκι στη Ρώμη…
Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 2 φλιτζάνια κουκουνάρι
- 4 φλιτζάνια βασιλικό φρέσκο
- 2 ½ φλιτζάνια παρμεζάνα
- 1 κ.σ. αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
2. Στο μπλέντερ χτυπάμε τον βασιλικό με τα κουκουνάρια, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν μια λεία κρέμα ή σαν… «αλοιφή».
3. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη και την περιχύνουμε στα ζεστά μακαρόνια μέχρι να πάει παντού.
Καλή απόλαυση! 
[scis id=”59″]