ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

10 λόγοι για να ταξιδέψεις στο εξωτερικό όταν είσαι νέος!

Ήδη από τις ταινίες βλέπουμε πόσο διαφορετικός είναι ο κόσμος… Είμαι σίγουρη ότι έστω και μία φορά στην ζωή σου βλέποντας ένα dvd γυρισμένο κάπου στο εξωτερικό ονειρεύτηκες να βρισκόσουν και εσύ εκεί για να δεις τι υπάρχει πέρα από τα σύνορα. Τα σύνορα είναι “γραμμές” με την ιδιότητα να δίνουν στον κάθε πολιτισμό διαφορετική […]

Neopolis Team

22 Μαΐου, 2016

Ήδη από τις ταινίες βλέπουμε πόσο διαφορετικός είναι ο κόσμος… Είμαι σίγουρη ότι έστω και μία φορά στην ζωή σου βλέποντας ένα dvd γυρισμένο κάπου στο εξωτερικό ονειρεύτηκες να βρισκόσουν και εσύ εκεί για να δεις τι υπάρχει πέρα από τα σύνορα. Τα σύνορα είναι “γραμμές” με την ιδιότητα να δίνουν στον κάθε πολιτισμό διαφορετική ονομασία. Αυτό που εμείς  λέμε  εν ολίγοις χώρες. Εσύ πόσο μακρυά μπορείς να πας; Πόσο μακρυά ΘΕΛΕΙΣ να πας; Ταξίδεψε,  διευρύνει τους ορίζοντες σου! Οι λόγοι είναι οι ακόλουθοι…

1. Γνωρίζεις διαφορετικές κουλτούρες

Το προφανές. Καμιά χώρα δεν είναι ίδια επομένως κάθε μία έχει να σου προσφέρει και μια διαφορετική ιστορία! Πέρα απ’ αυτό όμως θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις τα έθιμα και τις συνήθειες του κάθε λαού. Τι ωραιότερο;

2. Ίσως βρεις το. «σπίτι σου»!

Ποτέ δεν ξέρεις πως θα στα φέρει η τύχη! Τρέλα να έχεις και που ξέρεις… μπορεί κάποια από τις χώρες που θα επισκεφτείς να σε τραβήξει πολύ και να την θεωρήσεις το ιδανικό μέρος κατοικίας. Άντε βρε, καλή μετακόμιση!

3. Θα γευτείς την ξένη κουζίνα

Θα δοκιμάσεις διαφορετικά και καινούρια φαγητά. πολλά απ’ αυτά μπορεί να ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σου!

4. Τα ταξίδια εμπνέουν!

Είσαι φοιτητής/τρια, επομένως σίγουρα θα βρεις κάτι το οποίο θα σε εμπνεύσει στο εξωτερικό είτε αυτό είναι ένα γκράφιτι στο δρόμο είτε είναι μια συνήθεια που υπάρχει στη χώρα που θα πας. Όπως και να έχει η έμπνευση είναι μαγεία και . ίσως να σου δώσει και την αφορμή να δημιουργήσεις κάτι μαγικό (ίσως ένα τραγούδι)!

5. Θα γνωρίσεις νέους ανθρώπους

Όπως και να το κάνουμε όταν πας στο εξωτερικό χρειάζεται να μιλήσεις με αρκετό κόσμο (κυρίως επειδή θα ζητήσεις πληροφορίες ή επειδή τελοσπάντων θα έχεις χαθεί σε κάποιον δρόμο κάνοντας κύκλους, οπότε θα χρειαστείς τη βοήθεια ενός περαστικού.) Το θέμα είναι ότι κάποιες γνωριμίες σου ίσως εξελιχθούν ακόμα και σε φιλίες! Εγώ που είμαι λίγο ρομαντική σου λέω ότι μπορεί να βρεις και τον μεγάλο σου έρωτα! (πρέπει να κόψω τις συναισθηματικές ταινίες.)

6. Θα κάνεις «διαφορετικά» ψώνια

Οκ ωραία είναι τα μαγαζιά της Αθήνας αλλά άλλη γλύκα έχει να κάνεις στο εξωτερικό αγορές που εδώ δεν μπορείς! Τι εννοώ; Ίσως κάποιο παραδοσιακό γλυκό ή κάτι το οποίο κυκλοφορεί μόνο στη χώρα που βρίσκεσαι.

7. Θα τραβήξεις φωτογραφίες που θα σε γεμίσουν αναμνήσεις

Πόσο μα πόσο φανταστικό! (Αρκεί να έχεις καλό κινητό ή καλή φωτογραφική). Θα βγάλεις πολλές φωτογραφίες, θα τις στείλεις σε φίλους άσε δε που θα αλλάξεις και την φώτο προφίλ στο fb που έχει μουχλιάσει τόσους μήνες η ίδια. (καμένο αυτό το τελευταίο)

8. Στο μέλλον θα έχεις να αφηγείσαι τις ιστορίες σου

Ας μιλήσουμε για το μακρινό μέλλον! Τι θα έχεις να λες στα παιδιά και στα εγγόνια σου; Η επίσκεψη σου σε άλλες χώρες πέρα από το ότι φαντάζει ξεχωριστή εμπειρία, σου δίνει και μια σειρά από ιστορίες να λες μεθαύριο. και μάντεψε! Οι δικές σου δεν θα είναι παραμύθια.

9. Αποκτάς περισσότερη μόρφωση

Το σχολείο καλά τα λέει άλλα δεν είναι το ίδιο να βλέπεις την ιστορία να ζωντανεύει μπροστά σου. Σκέψου πόσους αρχαιολογικούς χώρους, εκθέσεις κτλπ μπορείς να επισκεφτείς και να γνωρίσεις! Κατ’ επέκταση σκέψου πόσο πιο αντικειμενικός θα γίνεις για τα γεγονότα!

10. Τα ταξίδια σκοτώνουν τον ρατσισμό!

Και εδώ δώσε προσοχή! Είναι το βασικότερο όλων των λόγων! Θα συναντήσεις τόσους πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς που στο τέλος δικαίως θα αντιληφθείς πόσο χαζό είναι τελικά να μισούμε ή να αντιπαθούμε τον συνάνθρωπο επειδή διαφέρει από εμάς. Μην ξεχνάς άλλωστε πως «ρατσισμός σημαίνει να μισείς κάτι που τυχαία δεν είσαι».

Σου βρήκαμε τους λόγους, βρες τον προορισμό! Καλό ταξίδι!

 

Τιβί

Τα νέα είναι ΣΥΓΚΛΟ: Το GNTM επιστρέφει στο Star μετά το διάλειμμα που έκανε πέρσι!

PLACES TO BE

Το Aperol πρωταγωνιστεί στα Sunset DJ Sets του ΚΠΙΣΝ, κάθε Τετάρτη μέχρι τις 4/09!

Μουσική

Το κλιπ του ‘Ah Thalassa’ μας κέρασε η Μαρίνα για τη γιορτή της, με ένα σημαντικό μήνυμα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET