ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 λόγοι να ευχαριστήσεις εκείνο το άτομο που σε πλήγωσε!

Όλοι μας έχουμε βιώσει μία ερωτική απογοήτευση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Όλοι μας έχουμε αισθανθεί την καρδιά μας να πονάει, να ραγίζει, να γίνεται κομματάκια …κομματάκια που προσπαθείς να μαζέψεις ένα-ένα με όσα αποθέματα δύναμης σου έχουν απομείνει. Όμως ξέρεις τι; Μέσα απ’ αυτό έγινες μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Βλέπεις, […]

Ειρήνη Λι

8 Ιανουαρίου, 2016

Όλοι μας έχουμε βιώσει μία ερωτική απογοήτευση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Όλοι μας έχουμε αισθανθεί την καρδιά μας να πονάει, να ραγίζει, να γίνεται κομματάκια …κομματάκια που προσπαθείς να μαζέψεις ένα-ένα με όσα αποθέματα δύναμης σου έχουν απομείνει. Όμως ξέρεις τι; Μέσα απ’ αυτό έγινες μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Βλέπεις, το να σε πληγώσουν μπορεί να είναι ένα απαίσιο κι οδυνηρό συμβάν, όμως είναι επίσης απαραίτητο. Όχι δεν έχω μαζοχιστικές τάσεις και τα λέω αυτά. Απλά είναι το πώς εξελίσσεσαι μετά από κάτι τέτοιο. Είναι το πώς μαθαίνεις να επιβιώσεις. Και το πιο σημαντικό, είναι η απόδειξη πως ναι, η ζωή συνεχίζεται.

Τις περισσότερες φορές επικεντρωνόμαστε τόσο στη θλίψη και τη μοναξιά που συνοδεύουν αυτές τις σκοτεινές στιγμές και ξεχνάμε να δούμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Πως στην τελική υπάρχει λόγος να ευχαριστήσουμε αυτό το άτομο που μας έκανε καλύτερους, πιο δυνατούς και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

1. Που σε έκανε να καταλάβεις πως η ζωή συνεχίζεται.

Όταν η καρδιά σου σπάει σε χίλια κομμάτια από το μοναδικό άτομο που εμπιστεύτηκες αληθινά, όλος ο κόσμος ξαφνικά σταματά. Ο χρόνος παγώνει κι εσύ νιώθεις εγκλωβισμένος σ’ ένα απαίσιο σκοτεινό δωμάτιο, χωρίς κανένα τρόπο διαφυγής.

Όμως έρχεται η στιγμή εκείνη, που συνειδητοποιείς πως ο χρόνος τελικά δεν σταμάτησε ποτέ, αλλά στην πραγματικότητα συνέχισε να κυλάει. Κοιμάσαι, ξυπνάς και είναι μια καινούρια μέρα. Και με κάθε νέα μέρα, νιώθεις όλο και πιο κοντά στο άτομο που ήσουν προτού δώσεις την καρδιά σου σε εκείνον/η.

Όταν η καρδιά σου ραγίζει, μαθαίνεις πως η ζωή δεν πρέπει να σταματάει μόνο και μόνο επειδή πληγώθηκες. Οι φίλοι σου είναι εκεί για εσένα. Η οικογένεια σου είναι εκεί για εσένα. Κι όλοι οι κοντινοί σου άνθρωποι που σε αγαπούν και ενδιαφέρονται πραγματικά.

2. Που σε έκανε πιο δυνατό απ’ όσο πίστευες ότι θα μπορούσες να είσαι.

Είναι περίεργο πως όταν σε πληγώνουν, ενώ πρόκειται για ένα ψυχικό τραύμα, έχει την αίσθηση του σωματικού πόνου. Αισθάνεσαι σαν κάποιος να ξερίζωσε την καρδιά σου από το στήθος σου και να την πέταξε όσο πιο μακριά μπορούσε.

Νιώθεις το απόλυτο κενό, κάθε φορά που περιβάλλεσαι από συνεχείς υπενθυμίσεις για το τι ήταν αυτό που σ’ έκανε να νιώθεις κάποτε ολόκληρος.

Όλα αυτά είναι συνέπειες της αδυναμίας που μας καταβάλλει κάθε φορά που μας πληγώνουν. Νιώθεις πως δεν καταφέρεις ποτέ ξανά να σταθείς με δύναμη στα πόδια σου και να περπατήσεις με το κεφάλι ψηλά, χωρίς να πονάς, χωρίς να θυμάσαι. Αυτό, μέχρι την στιγμή που κάτι αλλάζει μέσα σου και βρίσκεις τον δρόμο προς την ελευθερία της ψυχής σου.

Αυτή η υπέροχη και μοναδική στιγμή που καταλαβαίνεις ότι είσαι δυνατός, ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ, πάντα μα πάντα έρχεται. Καταλαβαίνεις πως ένα άτομο δεν μπορεί να μηδενίσει την ύπαρξή σου έτσι απλά. Είσαι αρκετά δυνατός να αντέξεις τη θλίψη που σου προκάλεσε κι ακόμα πιο δυνατός, να την ξεπεράσεις.

3. Που σου έμαθε πως μπορείς να έχεις περισσότερες από μία «αγάπη της ζωής σου».

Αυτό δεν είναι που πονάει περισσότερο άλλωστε; Η αίσθηση πως έχασες τον ένα, τον μοναδικό άνθρωπο. Το γεγονός πως συνειδητοποιείς ότι είχες αυτό που όλα τα τραγούδια και οι ταινίες μιλάνε και το άφησες να φύγει μέσα από τα χέρια σου. Ο φόβος που νιώθεις πως δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία να γνωρίσεις κάποιον τέτοιο.

Κι από το πουθενά, εκεί που δεν περίμενες πως θα συναντήσεις ένα νέο άτομο που θα αλλάξει τη ζωή σου, τότε είναι που συμβαίνει.

Κι έτσι συνειδητοποιείς πως ενώ αυτός/ή θα μπορούσε να ήταν ο ένας/η μία στην παρούσα φάση, υπήρχε τελικά κάποιος/α καλύτερος/η, που σε περίμενε εκεί έξω.

4. Που έκανε τα κριτήρια σου ακόμα πιο αυστηρά για την επόμενη φορά.

Η αγάπη είναι υπομονετική. Η αγάπη είναι ευγενική. Η αγάπη όμως είναι και τυφλή. Τυφλή σε σημείο να δικαιολογείς και να υποστηρίζεις κάποιον/α που σου φέρεται με τον χειρότερο τρόπο.

Όταν όμως σταματάς να είσαι ερωτευμένος/η, βλέπεις πώς ήταν η σχέση σου στην πραγματικότητα. Και μπορεί να μη σε απάτησαν ή να σε κακοποίησαν, όμως βλέπεις τι ήταν αυτό που έλειπε από τη σχέση σου.

Μαθαίνεις τι σου αξίζει πραγματικά. Και για την επόμενη φορά που θα γνωρίσεις κάποιον/α, θα έχεις πιο αυστηρά κριτήρια να του/της ανοίξεις την καρδιά σου.

5. Για τον χρόνο που περάσατε μαζί.

Μία αληθινή ερωτική απογοήτευση είναι αποτέλεσμα μίας αληθινής αγάπης.

Είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβεις αυτό, ειδικά την στιγμή που προσπαθείς να ξεπεράσεις το μίσος και τη θλίψη που νιώθεις. Όταν όμως βγαίνεις από αυτή τη φάση, αυτός ο έρωτας φαντάζει τόσο μακρινός που μοιάζει σαν …ψεύτικος. Σαν ένα περίεργο όνειρο που για κάποιο λόγο θυμάσαι αμυδρά και σου αφήνει στο τέλος μία γλυκιά γεύση.

Όμως δεν ήταν όνειρο. Υπήρχε στ’ αλήθεια. Κι έχεις το άτομο που πλήγωσε την καρδιά σου να ευχαριστείς γι’ αυτό.

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET