fbpx

6 λόγοι που βλέπεις τα μαλλιά σου να πέφτουν και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό!


Aπό τα ομορφότερα πράγματα πάνω σε μια γυναίκα είναι τα μαλλιά της, καθώς αναδεικνύουν τη θηλυκότητά της, προσδίδουν ένα κύρος αλλά και μια παραπάνω γοητεία! Όλες οι γυναίκες ανεξαιρέτως, τα περιποιούνται και τα αναδεικνύουν με το δυνατότερο τρόπο! Τι γίνεται όμως όταν εκείνα για πολλούς λόγους αρχίσουν να εξασθενούν και στη συνέχεια να πέφτουν;

Στην αρχή δεν υπάρχει κάποια αντίδραση, καθώς θεωρείς πως είναι λόγω της εποχής και δε χρειάζεται να ανησυχείς. Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός και τα μαλλιά συνεχίζουν να πέφτουν, το μυαλό δημιουργεί μόνο του ποικίλα σενάρια. Τι να φταίει άραγε και κυρίως πώς να το αντιμετωπίσεις; Oι αιτίες ενδέχεται να είναι αρκετές, όπως η κληρονομικότητα, προβλήματα με το θυροειδή, έλλειψη βιταμινών, απότομες αυξομειώσεις βάρους, κακή ψυχολογική κατάσταση και άλλα. Το ζητούμενο όμως είναι ένα: Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση;

#1 Μια επίσκεψη στο γιατρό τα πάντα κάνει πέρα

Αν παρατηρήσεις ασυνήθιστη απώλεια μαλλιών, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να επισκεφτείς το γιατρό σου και εκείνος με τη σειρά του θα σου γράψει τις ανάλογες εξετάσεις. Δεν υπάρχει άλλωστε μονάχα μια ιατρική περίπτωση που ευθύνεται για την τριχόπτωση! Αν είναι ορμονικό, όπως πολυκυστικές, θα λάβεις την κατάλληλη αγωγή από το γυναικολόγο σου και όλα καλά… Από την άλλη, με εξετάσεις αίματος θα καταλάβεις αν ευθύνεται η έλλειψη κάποια βιταμίνης και θα πάρεις συμπληρώματα διατροφής. Τόσο απλά!

#2  Ξεκόλλα από τις εξαντλητικές δίαιτες

Οι δίαιτες με πολύ χαμηλή θερμιδική και θρεπτική αξία οδηγούν σε τριχόπτωση, καθώς  διαταράσσουν την αιμάτωση της τρίχας, τη συγκέντρωση των ανδρογόνων στον ορό, με αποτέλεσμα την αρνητική αντίδραση έναντι του περιβάλλοντος του θύλακα της τρίχας. Ποια είναι η λύση; Να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου!

#3 Και τα φάρμακα που λαμβάνεις έχουν ύψιστη σημασία

Υπάρχουν κάποια φάρμακα τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόκληση της τριχόπτωσης. Πιο συγκεκριμένα, αντιπηκτικά για την πρόληψη των θρόμβων, φάρμακα που μειώνουν την αρτηριακή πίεση, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη και τέλος αντικαταθλιπτικά φάρμακα, προκαλούν αραίωση μαλλιών. Επομένως, δε συντρέχει λόγος ανησυχίας, διότι όταν σταματήσεις τη χρήση των παραπάνω, τα μαλλιά σου θα επανέλθουν! Εύλογο βέβαια θα ήταν, πριν λάβεις οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, να διαβάζεις τις παρενέργειες.

#4 Χαλάρωσε λιγάκι τα μαλλάκια σου

Δεν είναι μύθος πως τα σφιχτά χτενίσματα δύναται να δημιουργήσουν τριχόπτωση στις γυναίκες! Τι εννοώ; Oι πολύ σφιχτές κοτσίδες αλλά και η χρήση ρόλευ εξασθενεί την τρίχα, με απόρροια την πτώση των μαλλιών. Φυσικά αναφέρομαι στα συχνά σφιχτά χτενίσματα! Με λίγα λόγια, αν κάνεις πού και πού καμια αλογοουρίτσα να φανεί το όμορφο πρόσωπό σου, δε χάθηκε και ο κόσμος, αρκεί να μην το εφαρμόζεις σε καθημερινή βάση!

#5 Το άγχος δε βοήθησε ποτέ κανέναν

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει πως σε περιόδους της ζωής σου με έντονο άγχος, αντιμετωπίζεις σε μεγάλο βαθμό την τριχόπτωση! Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά: Ο χρόνος ζωής μίας τρίχας είναι περίπου 5 χρόνια, αλλά σε περιόδους έντονου στρες, το διάστημα αυτό μειώνεται σημαντικά, περίπου στα 2 χρόνια. Πώς θα το αντιμετωπίσεις; Θα προσπαθήσεις να ηρεμήσεις, να βρεις την πηγή των αρνητικών σου συναισθημάτων και τα μαλλιά σου θα επανέλθουν αυτόματα στην πρωταρχική τους κατάσταση.

#6 Έλεος κάπου με αυτή την ισιωτική και τις βαφές

Θυμάσαι όταν ήσουν μικρή, που φώναζε η μάνα σου να μη βάφεις/ισιώνεις τα μαλλιά σου, γιατί με την πάροδο του χρόνου θα καταστραφούν; Ε τώρα λοιπόν η μαμά επιβεβαιώθηκε, γιατί η μαμά ξέρει. Αν λοιπόν η ισιωτική έχει γίνει προέκταση του χεριού σου και το ντεκαπάζ είναι ο καλύτερός σου φίλος, μάντεψε τι ευθύνεται για την τριχόπτωση. Πώς μπορείς να το περιορίσεις; Πολύ απλά, κόβοντας τις κακές αυτές συνήθειες. Αν πάλι το μαλλί σου δεν παλεύεται με τίποτα χωρίς ίσωμα, χρησιμοποίησε τουλάχιστον προϊόντα κατά της θερμότητας, μάσκες και λαδάκια. Αμάν πια!

Ελπίζω να σε βοήθησα να ηρεμήσεις λιγάκι και να μην τρελαίνεσαι κάθε φορά που έρχεσαι αντιμέτωπη με την τριχόπτωση. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να μη βγάλεις το πόρισμα μόνη σου, αλλά να επισκεφτείς το γιατρό, ο οποίος θα σε κατευθύνει αναλόγως!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET