ΓΝΩΜΟΥΛΑ

8 λόγοι που ο Άγιος Βαλεντίνος ειναι η πιο ΓΤΠ γιορτή του χρόνου! Ξεκάθαρα!

Γράφει ο Χάρης Κυριακόπουλος Μια αληθινή σχέση μπορεί πλέον να φιλτράρει τις ροζοκαρδουλίστικες μαλακίες που μας βαράνε στη μάπα αυτήν τη μέρα κι έχει μηδενική ανάγκη να συμμετάσχει σ' αυτό το ρηχό καρναβάλι!

Χάρης Κυριακόπουλος

14 Φεβρουαρίου, 2019

Τα στιβαρά ζευγάρια τα πάνε πολύ καλά σε θέματα αγάπης και τα σχετικά. Λογικό, αφού δε θα μπορούσαν να είναι για καιρό μαζί σε άλλη περίπτωση. Κι όσοι είναι καιρό μαζί, δε χρειάζεται να γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο προκειμένου να επικυρώσουν τη δύναμη του δεσμού τους, γιατί δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια ακόμα μέρα.

Έχει καταντήσει μια ξεδιάντροπα εμπορευματοποιημένη μέρα επιβεβλημένης αγάπης που νιώθεις εξαναγκασμένος να γιορτάσεις! Το να έχεις ρομαντικό ραντεβού σ’ αυτήν τη χαζο-μέρα, έχει αποκτήσει χαρακτήρα ιεροτελεστίας και συμβολισμό ανωτερότητας. Ορισμένοι έχουν έναν αέρα λες και τα μπακουροφιλαράκια θα τους κοιτούν με ματιές θαυμασμού ή κατωτερότητας και ναι, είναι τόσο εξωφρενικό όσο ακούγεται!

Μια αληθινή σχέση (εφόσον έχει φτάσει σε σημείο που δικαιολογεί τέτοιο χαρακτηρισμό) μπορεί πλέον να φιλτράρει τις ροζοκαρδουλίστικες μαλακίες που μας βαράνε στη μάπα αυτήν τη μέρα κι έχει μηδενική ανάγκη να συμμετάσχει σ’ αυτό το ρηχό καρναβάλι!

Όταν έχεις περάσει καιρό με κάποιον, ξέρεις να ζυγίζεις τις αληθινές αξίες και να κρίνεις ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα από το να γιορτάζεις ένα κυκλάκι στο ημερολόγιο, το οποίο σου υπαγορεύει πώς να δείξεις τα αισθήματα σου. Η ακλόνητη αφοσίωση σου θα πρέπει να φαίνεται σε πολύ πιο ουσιαστικές πράξεις, από το να της πάρεις ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα, ένα κουτί σοκολατάκια ή να την κάνεις μια βόλτα σε ακριβό εστιατόριο για να νιώσει «βασίλισσα» (αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, τα σοκολατάκια έχε τα έτσι κι αλλιώς)!

Δε χρειάζεται να μπουκώνεις κανέναν με ψεύτικο ρομαντισμό

Δεν το χρωστάς σε κανέναν να κάνεις αξιολόγηση της σχέσης σου ως τώρα, λες κι είναι κάποιος οικονομικός απολογισμός! Το να εκφράσεις τα αισθήματα σου, είναι μια διαδικασία που γίνεται σταθερά κάθε μέρα, όχι με μαζεμένη ένταση σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία!


Υπάρχουν πολύ πιο βαθιά πράγματα για να «γιορτάσετε» μαζί

Όπως η μέρα που είχατε το πρώτο σας ραντεβού. Ή το σημείο που ανταλλάξατε το πρώτο σας φιλί. Ή το μέρος που κάνατε πρώτη φορά έρωτα. Ή το σημείο που παλέψατε να κάνετε έρωτα, αλλά τελικά φάγατε τα μούτρα σας και το θυμάστε με πολύ γέλιο! Φτιάξε μια λίστα με τέτοιες μέρες και θα δεις ότι ο Βαλεντίνος δε θα υπάρχει πουθενά. Γιατί; Γιατί σου το επιβάλλουν!


Η αυθόρμητη στοργή έχει πολύ μεγαλύτερη αξία

Αν έχεις περάσει μήνες με το ταίρι σου, σίγουρα θα θυμάσαι όσες φορές σε σόκαρε θετικά, όχι με μια έκπληξη που έστησε, αλλά με μια κουβέντα που είπε, ένα μήνυμα που σου έστειλε, μια καλή πράξη που έκανε και γενικά κάτι που πέρασε στο ντούκου, αλλά για σένα σήμαινε πολλά!


Είναι ρατσιστική μέρα προς τους εργένηδες

Γιατί να νιώθεις αποξενωμένος επειδή δεν «ανήκεις» σε όσους θα γιορτάσουν αυτήν την αηδία; Όσοι δεν έχουν ένα μεγάλο έρωτα στη ζωή τους, έχουν ένα κενό όλο το χρόνο. Ο κόσμος είναι γεμάτος μοναξιά έτσι κι αλλιώς, γιατί να στο θυμίζουν κιόλας;


Έχει περισσότερη πλάκα να σνομπάρεις τα κοινωνικά στερεότυπα

Το να επαναστατείς απέναντι σε μια επιφανειακή, ρηχή σαχλαμάρα που ο καπιταλιστικός κόσμος προωθεί τόσο ξεδιάντροπα, είναι μια πράξη συνειδητοποιημένου ατόμου. Plus, αν το κάνεις παρέα με το άλλο σου μισό, είναι κι αυτό μια πολύ ρομαντική πράξη από μόνη της!


Δε μας περισσεύει το… μαρούλι

Tι είσαι, κάνας Ωνάσης; Αν το άλλο σου μισό ξέρει να δείχνει τα αισθήματα του μόνο με το να πετάει λεφτά σε σαχλαμάρες, τότε έχει πολλά θέματα σαν άνθρωπος… Όπως επίσης, αν δέχεται κάποιος αυτήν την μορφή «έκφρασης», τότε δεν επιδιώκει μια σχέση της προκοπής, αλλά ψάχνει για κορόιδο!


Η «ρομαντική» αγάπη δεν είναι το μοναδικό είδος αγάπης

Το πιο σημαντικό αλλά και πιο δύσκολο για όλους μας, είναι να αγαπήσουμε πρώτα τον εαυτό μας. Βέβαια, αν είσαι αληθινά ερωτευμένος, ξέρεις τι θα πει να αγαπάς κάποιον περισσότερο από σένα. Γι’ αυτό και καταλαβαίνεις ότι είσαι σε μια αληθινή σχέση, όταν αυτή σε βοηθά να εξελίσσεις, να κατανοείς, να βελτιώνεις και να προσέχεις τον εαυτό σου πριν από οτιδήποτε άλλο. Γιατί να μην υπάρχει και μια γιορτή γι’ αυτό; Να έβγαιναν όλοι και να φώναζαν «σήμερα αγαπάω μόνο εμένα ρε»!


Μήπως έχεις πολύ σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθείς;

Όπως ξερωγώ, το πώς θα ζήσεις, το αν δουλεύεις, το αν κάνεις κάτι που να σ’ αρέσει στη ζωή σου, το αν είναι καλά όσοι αγαπάς, το αν είσαι υγιής, το αν έχεις κάποιο καλό λόγο να σηκώνεσαι από το κρεβάτι κάθε μέρα… να πω κι άλλα;; Όχι; Καλά, μάλλον το να έχεις κάποιον να το «κάψεις» αυτήν τη μέρα, είναι προτεραιότητα για σένα! Με γεια σου!

 

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET