ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Πώς μία απλή λευκή κόλλα χαρτί θα σε βοηθήσει να πετύχεις στην εξεταστική!

Προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων και λανθασμένων εντυπώσεων, θα αναφερθώ στον τρόπο εκείνο με τον οποίο μία απλή λευκή κόλλα μπορεί να σε βοηθήσει στην προετοιμασία της εξεταστικής, ώστε να περάσεις λίγο πιο εύκολα το όλο ζόρι. Θα ήθελα πολύ να σου βρω μερικούς τρόπους με τους οποίους θα σε βοηθούσε κατά τη διάρκεια της εξέτασης, […]

Προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων και λανθασμένων εντυπώσεων, θα αναφερθώ στον τρόπο εκείνο με τον οποίο μία απλή λευκή κόλλα μπορεί να σε βοηθήσει στην προετοιμασία της εξεταστικής, ώστε να περάσεις λίγο πιο εύκολα το όλο ζόρι. Θα ήθελα πολύ να σου βρω μερικούς τρόπους με τους οποίους θα σε βοηθούσε κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ωστόσο είναι κομματάκι δύσκολο να συμβεί αυτό.

Για να μην παραδόσεις λοιπόν τη λεγόμενη λευκή κόλλα όταν έρθει η ώρα, μπορείς να την εκμεταλλευτείς τώρα που μπορείς, ώστε να οργανώσεις λίγο το χρόνο σου και να βάλεις σε μια σειρά το διάβασμά σου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που φωνάζουμε συνέχεια πως το παν είναι η οργάνωση. Και για να την πετύχεις, πίστεψε με δε χρειάζεσαι πολλά. Μια κόλλα χαρτί θέλει, ένα μολύβι και συνέπεια, για να μην ξεφεύγεις από το πλάνο.

Για αυτό πάρε μια κόλλα χαρτί, ένα μολύβι και ακολούθα τα βήματα: 

1. Εύκολα, απλά και λιτά

Θα σου βάλω δύσκολα τώρα, αλλά πρέπει να το προσπαθήσεις. Για αρχή, λίγο πριν πέσεις για ύπνο, παίρνεις μια λευκή κόλλα, σημειώνεις όλα όσα έχεις να κάνεις την επόμενη ημέρα (οτιδήποτε έχει σχέση με σχολή, δουλειά κι άλλες υποχρεώσεις) και δίπλα βάζεις το χρόνο που θα σου πάρει περίπου να ολοκληρώσεις το καθένα. Στη συνέχεια, ξαπλώνεις στο κρεβατάκι σου και ξεκουράζεσαι από τη δύσκολη δουλειά που μόλις έκανες!

2. Βάλε κι άλλο, μην το λυπάσαι

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα που θα φτιάξεις για την επόμενη μέρα καλό θα ήταν να είναι λίγο…τραβηγμένο. Τι εννοώ; Στην ώρα που θα χρειαστείς να τελειώσεις την όποια υποχρέωσή σου μπορείς να υπερβάλλεις λίγο, έτσι ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα το προλάβεις μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα. Όλοι χρονοτριβούμε λίγο πολύ και χαζεύουμε, άρα φρόντισε να το υπολογίσεις κι αυτό στο πρόγραμμά σου.

3. Ξεχώρισε τα tasks

Σίγουρα δεν απαιτούν όλα τον ίδιο χρόνο κι σίγουρα άλλα είναι πιο «χαλαρά» και άλλα όχι και τόσο όσον αφορά τη διορία τους. Για παράδειγμα το διάβασμα δε σε περιορίζει, μπορείς να το πιάσεις ό,τι ώρα θες και να τελειώσεις πάλι όποτε νιώσεις κουρασμένος ή έτοιμος. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δε σε βοηθάει ιδιαίτερα στο να το πάρεις σοβαρά (όπως θα έπρεπε δηλαδή). Γι’ αυτό φρόντισε να κάνεις λίγο πιο συγκεκριμένο το χρόνο που θα σε πάρει να τελειώσεις το διάβασμά σου, ωστόσο όπως είπαμε και πιο πάνω, μέτρησε και τις καθυστερήσεις.

4. Το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας

Και φτάνουμε λοιπόν στην ημέρα εκείνη που προγραμμάτισες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις πιστά το πλάνο σου και να διοχετεύσεις απλώς σωστά την ενέργειά σου. Άλλωστε δε σου απομένει και τίποτα άλλο να κάνεις, αφού για όλα τα υπόλοιπα φρόντισες το προηγούμενο βράδυ. Το μυαλό σου θα είναι πιο καθαρό και θα μπορεί να επικεντρωθεί στις υποχρεώσεις αυτές καθ’αυτές και όχι στο χρόνο που θα χρειαστούν και πώς να τις συνδυάσεις με άλλες.

Καλή επιτυχία και με την τακτική αυτή (ελπίζω να βοηθήσει) και με την εξεταστική! 

 

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET