10 λάθη σε διάσημες ταινίες που όχι μόνο δεν κόπηκαν στα γυρίσματα, αλλά τις πήγαν σε άλλο επίπεδο!


Πολλές ταινίες του Hollywood πλαισιώνονται από πασίγνωστους ηθοποιούς, καταξιωμένους σκηνοθέτες και σεναριογράφους και γενικά πέφτει πολύ χρήμα μέχρι να δούμε το τελικό προϊόν στη μεγάλη οθόνη. Βέβαια λόγω του μεγέθους της ταινίας, όλα είναι οργανωμένα μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Υπάρχουν όμως και μερικές φορές, που συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, τα οποία είναι τόσο πετυχημένα με αποτέλεσμα να μην κόβονται και να εντάσσονται στην ταινία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα πιο αυθόρμητα πλάνα είναι και τα πιο πετυχημένα.

Ας δούμε λοιπόν μερικές σκηνές στις οποίες έγιναν κάποια λάθη, τα οποία όμως δεν κόπηκαν, αλλά εν τέλει έκαναν την ταινία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα:

#1 Guardians of the Galaxy - H σκηνή με τη σφαίρα

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο Chris Pratt έριξε τη σφαίρα με την Infinity Stone, όχι επειδή ήταν προγραμματισμένο, αλλά επειδή ήταν απλά αδέξιος. Ωστόσο, επειδή ο Star-Lord, που υποδύεται ο Pratt, είναι αστείος και ...χαζούλης, το λάθος έμοιαζε σαν να έγινε επίτηδες. Αυτός είναι και ο λόγος που ο σκηνοθέτης αποφάσισε να κρατήσει την σκηνή και να μην την κόψει τελικά.

#2 Avengers - Τα περίφημα μύρτιλλα

Ο Robert Downey Jr μπήκε τόσο καλά στον ρόλο του, που «έδωσε» στο χαρακτήρα του κάποιες από τις δικές του συνήθειες. Μια από αυτές ήταν να τρώει συνέχεια κάποιο σνακ. Έτσι η σκηνή που προσφέρει μύρτιλλα στον Hulk και στον Captain American ήταν καθαρά αυτοσχεδιασμός.


#3 Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας - Η ατσούμπαλη πτώση

H συγκεκριμένη σκηνή δε βρισκόταν στο σενάριο, αλλά η ξαφνική κι απότομη πτώση της Anne Hathaway ταίριαζε τόσο πολύ με τη συμπεριφορά της αδέξιας πριγκίπισσας Mia, που τελικά ο σκηνοθέτης αποφάσισε να την αφήσει στην ταινία.


#4 Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού - Το ιπτάμενο μαχαίρι

Αυτή η σκηνή θα μπορούσε να έχει τραγικό τέλος, αν δεν αντιδρούσε αστραπιαία ο Viggo Mortensen. Ένα μαχαίρι γλίστρησε κατά λάθος από το χέρια του ηθοποιού που υποδυόταν ένα orc, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί με δύναμη προς το πρόσωπο του Viggo. Τελικά όμως κατάφερε να το αποκρούσει με ένα σπαθί, κάνοντάς το κομματάκια. Αφού κανείς δεν έπαθε τίποτα, ο σκηνοθέτης αποφάσισε να εντάξει αυτήν την άκρως εντυπωσιακή σκηνή στην ταινία.


#5 Casino Royale - Η σέξι σκηνή στην παραλία

Αυτή η αξιοσημείωτη σκηνή δεν ήταν αρχικά μέσα στο σενάριο. Ο Daniel Graig είπε να ρίξει μια βουτιά, αλλά η κάμερα συνέχισε να τραβάει. Αντί λοιπόν να απολαύσουμε κάποιο μοντέλο με καυτό μπικίνι να πλατσουρίζει στα νερά, αντιθέτως είδαμε τον πράκτορα 007 στην πιο σέξι εκδοχή του. Αξίζει να πούμε ότι το συγκεκριμένο μαγιό πουλήθηκε σε δημοπρασία για 72.000 δολάρια.


#6 Ο Σκοτεινός Ιππότης - Η έκρηξη στο νοσοκομείο

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της εν λόγω σκηνής, παρουσιάστηκε ένα τεχνικό πρόβλημα που εμπόδισε μια σειρά εκρήξεων που είχε προγραμματιστεί. Η αυθόρμητη αντίδραση του Heath Ledger ήταν τόσο μέσα στο χαρακτήρα που τελικά έσωσε την σκηνή, γιατί δεν μπορούσαν να την γυρίσουν ξανά λόγω του μεγάλου κόστους των πυροτεχνικών εφέ.


#7 American Sniper - Η σκηνή με το μούφα μωρό

Το μωρό που θα έπαιζε σ' αυτήν την σκηνή ανέβασε ξαφνικά πυρετό, κι έτσι το αντικατέστησαν με μια πλαστική κούκλα. Ο Bradley Cooper έκανε απέλπιδες προσπάθειες για να το κάνει όσο γίνεται αληθοφανές, όμως αν κοιτάξεις πιο προσεκτικά την σκηνή, φαίνεται ότι αυτός κουνάει το χέρι της κούκλας.


#8 Indiana Jones: Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού - Η σκηνή με τη μάχη

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να γυριστεί μια μεγάλης διάρκειας μάχη, όμως την ημέρα των γυρισμάτων ο Harrison Ford δεν αισθανόταν πολύ καλά. Έτσι, επειδή ο Steven Spielberg δεν ήθελε να διακόψει το γύρισμα, απλά είπε στον Ford να πυροβολήσει τον εχθρό, το οποίο και έκανε.


#9 Django, Ο Τιμωρός - Το ματωμένο χέρι του DiCaprio

O Leonardo Di Caprio ήταν τόσο πολύ μέσα στο ρόλο, που δεν είχε παρατηρήσει ότι είχε τραυματιστεί το χέρι του. O Quentin Tarantino αποφάσισε να μην σταματήσει το γύρισμα, γι' αυτό κι η σκηνή ήταν τόσο δραματική τελικά.


#10 Ο Πρώτος Εκδικητής: Captain America - Το άγγιγμα στο στέρνο

H Hayley Atwell αποκάλυψε ότι η σκηνή που αγγίζει το στέρνο του Captain America δεν ήταν μέσα στο σενάριο. Στην πραγματικότητα είχε πάθει σοκ από το σώμα του Chris Evans, που απλά δεν μπορούσε να αντισταθεί. Η ίδια δεν ήταν πολύ περήφανη για την πράξη της, όμως ο σκηνοθέτης λάτρεψε την εν λόγω χειρονομία κι αποφάσισε να την αφήσει στην ταινία.

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Μιχάλης Σταυρινός