ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Κύστη Κόκκυγος | Κυριότερα συμπτώματα & Θεραπεία με laser

Η κύστη κόκκυγος είναι μια συχνή πάθηση που απαντάει τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Εμφανίζεται κυρίως από την ηλικία της ήβης και μέχρι τα 40 χρόνια, ενώ είναι πιο συχνή σε παχύσαρκα ή δασύτριχα άτομα. Η συνίσταται σε μία χρόνια φλεγμονή του δέρματος και του υποδόριου χώρου της περιοχής ανάμεσα στους γλουτούς και […]

Neopolis Team

19 Ιουνίου, 2017

Η κύστη κόκκυγος είναι μια συχνή πάθηση που απαντάει τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Εμφανίζεται κυρίως από την ηλικία της ήβης και μέχρι τα 40 χρόνια, ενώ είναι πιο συχνή σε παχύσαρκα ή δασύτριχα άτομα.

Η συνίσταται σε μία χρόνια φλεγμονή του δέρματος και του υποδόριου χώρου της περιοχής ανάμεσα στους γλουτούς και δημιουργείται από τη διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα.

Τα συμπτώματα ποικίλλουν, από την εμφάνιση μιας μικρής διόγκωσης στην ουρά μέχρι και τη δημιουργία μεγάλης και επώδυνης φλεγμονώδους μάζας, δηλαδή αποστήματος και μπορεί να συνοδεύονται από εκροή υγρού, πόνο στο κάθισμα ή πυρετό.

Θεραπεία της Κύστης Κόκκυγος

Η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας της κύστης κόκκυγος γίνεται σε συνάρτηση με την κατάσταση της νόσου.

Η πάθηση μπορεί να αντιμετωπιστεί με ανοικτή ή κλειστή μέθοδο με τη δεύτερη περίπτωση να προσφέρει σημαντικά μικρότερη ταλαιπωρία για τον ασθενή.

Απαντώντας ωστόσο σε ένα από τα συχνότερα ερωτήματα των ασθενών, ο γενικός χειρουργός μας τονίζει ότι υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η κλειστή μέθοδος θα πρέπει να αποκλείεται οπότε η ανοικτή μέθοδος παραμένει στην πραγματικότητα η μοναδική θεραπευτική πρακτική.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι:

  • Υπάρχει ιστορικό προσφάτου φλεγμονής.
  • Υπάρχουν πολλαπλά πυορροώντα (τρεχει πύον) συρίγγια.
  • Έχει υποτροπιάσει μετά από “κλειστή” επέμβαση.
  • Πρόκειται για μεγάλη, εκτεταμένη κύστη σε δασύτριχο ασθενή
  • Η κύστη κόκκυγος επεκτείνεται προς τον πρωκτικό δακτύλιο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγος τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται απλά, γρήγορα, ανώδυνα και αναίμακτα χάρη στη δυνατότητα σύγχρονων μέσων που μπορεί πλέον να έχει στα χέρια του ένας έμπειρος και εξειδικευμένος γενικός χειρούργος.

Τέτοια μέσα είναι το Laser CO2 (διοξειδίου) ή το RF (ραδιοχυχνότητες), με τα οποία επιτυγχάνεται αναίμακτη δράση.

Το Laser αποτελεί μία μονοχρωματική ακτίνα φωτεινής μη βλαπτικής ακτινοβολίας που επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο του βάθους διείσδυσης και με το οποίο επιτυγχάνεται η ολοκληρωτική αφαίρεση της κύστης και των συριγγίων χωρίς να προκαλείται η παραμικρή βλάβη στα γειτονικά κύτταρα.

Σημαντική συμβολή στην επιτυχία της μεθόδου έχει και ο κατάλληλος διεγχειρητικός έλεγχος που γίνεται με σκοπό τη χαρτογράφηση όλων των συριγγίων και των πόρων αυτών ώστε να μηδενιστεί η πιθανότητα χωρίς την παραμονή υπολειμματικών στοιχείων στην περιοχή.

 

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΟΜΟΡΦΙΑ

Η DUST+CREAM έκανε την Αναστασία πιο «Όμορφη» από ποτέ στο νέο της video clip!

ΣΤΥΛ

Το Pyjama Party της Tezenis είχε τα πιο cozy vibes με πρωταγωνιστή τη νέα pyjama collection!

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Τρία πράγματα να προσέξεις στα 20 σου για να μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET